❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Modul FlowPRO - vejvar pro Šumperk, zkušenosti?

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
hapi

Re: Modul FlowPRO - vejvar pro Šumperk, zkušenosti?

Příspěvekod hapi » 14 years ago

tak si to uplatni sám ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Možná by to šlo, ale to v čem je to od Šumperka dobré je právě v tom že mu to napřed posvětili jak to z toho dokumentu vypadá, kdežto pokud to s ně mi asi není předjednané jako jimi schválené řešení tak bych mohl narazit.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

presne jak pise Hapi, vetsina malych ispku nema na vlastni server. proc taky, kdyz nam ho ze sumperka dali zadarmo :-) tri roky nam budou posilat faktury, mi si na ne neco prihodime (cca 20k za rok za udrzbu) a posleme je k proplaceni dal. no a za tri roky server je nas, cisco je nase a zivot jde dal :-) tak proc to nevyuzit. na ministerstvu ty prachy lezej a nikdo je nechce, kurna tak proc je tam nechavat. a ze na tom vydelaji hlavne v sumperku? no jasne, vzdyt se mohl kazdej sebrat a udelat to co oni :-)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman

tema uz je zbytecne :-)

viewtopic.php?f=41&t=7209
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

David2006

Téma zbytečné není, by mě zajímalo kolik v tom kdo u Šumperka provařil a jestli něco přecijen dostal či dostane z ministerstva :) .
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

No to se dalo čekat že to politici velmi rychle zruší. Když si z toho udělá každej ISP kšeftík a bude se fakturovat ministerstvu tak na to musel někdo skočit a utnout odtok financí :-)
Je to ale divné, když jsme v EU a ta toto nařizuje, že si to tady v ČR zrušíme :-)
0 x

michal.siman

David2006 píše:Téma zbytečné není, by mě zajímalo kolik v tom kdo u Šumperka provařil a jestli něco přecijen dostal či dostane z ministerstva :) .

no sumperk nic z ministerstva nedostal. to jsi trosku na omylu. sumperku jsme to zaplatili mi napr. a mi jsme zadali o REFUNDACI techto nakladu.
0 x

michal.siman

soucez píše:Je to ale divné, když jsme v EU a ta toto nařizuje, že si to tady v ČR zrušíme :-)

no to je asi prave ten problem, ze jsme si to vylozili jinak nez to ES narizuje ci mozna jen doporucuje. to my ostatne umime nejlepe si neco uplne jinak vylozit ne :-)
0 x

David2006

michal.siman píše:
David2006 píše:Téma zbytečné není, by mě zajímalo kolik v tom kdo u Šumperka provařil a jestli něco přecijen dostal či dostane z ministerstva :) .

no sumperk nic z ministerstva nedostal. to jsi trosku na omylu. sumperku jsme to zaplatili mi napr. a mi jsme zadali o REFUNDACI techto nakladu.

Myšleno dotyčný ISP, je nabíledni že Šumperk nic z ministerstva nedostal (spíš tehdy nějakej úředník naopak:) )
0 x

michal.siman

David2006 píše:
michal.siman píše:

Myšleno dotyčný ISP, je nabíledni že Šumperk nic z ministerstva nedostal (spíš tehdy nějakej úředník naopak:) )

aha, spatne jsem to pochopil/precetl. no prave dnes jsem kompletoval nasi refundaci a budu ji odpoledne posilat. takze uvidime :-) zakon zatim plati, takze zpetne nevidim problem, ale spis jde o to co do budoucna. my mame server a upsali jsme se platit za nej tri roky. sumperk ten server financoval. navic vyvinul software. a ted nekdo prisel, udelal SKRT a vsechno je jinak.
0 x

David2006

Máte klauzuly se Šumperkem o tom že pokud se zruší zákon tak se smlouva dá předčasně bez sankcí vypovědět,ne?
0 x

michal.siman

David2006 píše:Máte klauzuly se Šumperkem o tom že pokud se zruší zákon tak se smlouva dá předčasně bez sankcí vypovědět,ne?

ano mame. nicmene to nic nemeni na tom ze s tim byli nejake naklady, prace atd.
0 x

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

myslim ze nejake drobne naklady a praci rad ozelis.
treba vymenou za to, ze budes mit opet svobodny nesledovany internet a nebudes muset bonzovat sve zakazniky, ne?
0 x

michal.siman

jo ozelim :-) spis jde o princip, ze se neco vymysli, jak je to dobry, lidi do toho nacpou penize, pak nekdo prijde, rekne jaka to je blbost a zase to obratem zrusi. kdyby se to tykalo nejake firmy, ok, ale tyka se to ZAKONU - to je hodne spatny. a je mi tak trochu lito napr. Sumperka, kterej si na tom sice postavil bussines, ale nakonec ja bych na tom taky videlal a ted je konec. kazdej jinej tady doji kravu, jen kdyz chceme dojit mi tak nam to zrusej :-(
0 x

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

ale tady v te bananove republice je furt neco, co se obratem rusi. zakony snad nejcastejc, tam je pozmenovani na dennim poradku.
sumperaku mi neni vubec lito. vzhledem ke "kvalite" jejich softu a jejich technicke podpory je nemam duvod litovat. jen at si to vyzerou. sys nemuze jen vydelavat na nas, holt se mu taky neco obcas nepovede.
0 x