Star_Gate píše:Zdravím všechny.
Řeší otázku logování provozu sítě tak, jak to ukládá zákon o elektronických komunikacích. V současnosti využívám netflow protokol verze 5 a na serveru běží FreeBSD a nfdump. Hledám něco podobného, ale aby to fungovalo pod windowsema. Důvodem je to, že na právu jsem využíval externisu a běží tu na to zvlášť mašina. Zabil bych tím dvě mouchy jednou ranou,
Hledám celkem jednoduchý soft s webovým rohraním. Nabíku hapiho jsem četl a pár diskuí na to zaměřených také ale nikde jsem nenašel co jsem potřeboval.
Děkuju za odpověd.
Já to řešil obráceně, nejdřív jsem hledal řešení na Windows, ale tam si mi nic nelíbilo, respektive ty všechny grafický frontendy mi přišli k ničemu, tak jsem se podíval na nfdump a hned mě oslovil. Jenže...provoz na síti ve špičce tak 10-15mbps a cca každejch 5 minut se mi vytvoří soubor o velikosti tak 1MB => za jeden den 200-300MB novejch dat, což se mi zdá opravdu hodně, vzhledem k tomu, co psal hapi(15MB denně?).
Měl jsi taky podobnou zkušenost s tím, co to generovalo nebo se to dá nějak osekat? Samozřejmě by bylo možný si to přechroustat v něčem vlastním a pak si ukládat jenom to, co potřebuju, ale proč si přidělávat práci.