❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

cacti

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
0taz0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 0taz0 » 18 years ago

Na ip kterou to ma, musite normalne pingnout od kudkoliv ,at uz z PC na kterym bezi vmware player , nebo na jinym v siti.
Takze to znamena ze musi byt ve stejne siti . az tohle rozchodite , tak normalne pres web prohlizec na adresu co to ma

cacti jede na normlani 80 portu

a nastaveni toho linuxu (rpatch) na https a portu 8003
0 x
Martin Špánek :: Rajhradice.net ::

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 18 years ago

0taz0 píše:pokud se stim nechcete moc parat tak doporucuji si stahnout CACTI ve vmware.

tuhle mam odkousenou
http://www.vmware.com/vmtn/appliances/directory/603

PS: Nemate nekdo hotovy template pro QT ? :)

Cacti pod vmware jsem rozbehnul bez problemu, template stahnul z fora mikrotik.com, ale u QT je problem - do adresare cacti se musi vlozit 2 soubory se scripty, jenze tohle je kompilace udelana pro vmware a ta nema pozadovanou strukturu adresaru. Kdyz jsem to zkousel ruzne zmenit, porad mi cacti pise, ze nemuze najit pozadovany soubor??

Zkousel jste to nekdo?? Nebo pomuze jen skutecny linux?
0 x

0taz0
Kontaktovat uživatele:

je to normal linux i kdyz trochu upravenej ...

takze pomuze pridat > WGET , MC atd

provadi se to prikazem > conary update wget < atd.

QT uz mam rozbehany, nakonec jsem si to vytvoril sam at vim jak to funguje a co je potreba . Sice to musim pridavat manualne ale jedeto.
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 18 years ago

Tak casti jsem nainstaloval ale nevím jak ho nsatavit aby z mk vytahl co nejvic dat ping.signal klientu atd.Ležel jsem u toho celou noc a nic :cry: neměl by někdo demo k nastavení casti.Díky.
0 x

0taz0
Kontaktovat uživatele:

Mikrotik - Host Template
================
Prida template > HOST , a umozni sledovat vytizeni na interface Mikrotiku

http://rajhradice.net/cacti_host_template_mikrotik.xml

1, Naimportovat v > Import templates
2, Device > vypsat a zvolit host template > Mikrotik
zkontrolovat nastaveni IP (hostname) , SNMP udaje a overit je v mikrotiku jestli mate SNMP vubec enable!

Overeni funkcnosti > klinkout v device na vytvorenej host (do 5min) , nahore by se meli objevit udaje z mikrotiku , jako je nazev,uptime a neco dalsiho...

PS: taky si overte ze vam cacti stroj vubec vidi na Mikrotik.... ! (ping z vmware)
0 x

TOMIK

0taz0 píše:Mikrotik - Host Template
================

zkontrolovat nastaveni IP (hostname) , SNMP udaje a overit je v mikrotiku jestli mate SNMP vubec enable!

Overeni funkcnosti > klinkout v device na vytvorenej host (do 5min) , nahore by se meli objevit udaje z mikrotiku , jako je nazev,uptime a neco dalsiho...

PS: taky si overte ze vam cacti stroj vubec vidi na Mikrotik.... ! (ping z vmware)

a to ukazuje jen sledovat vytizeni na interface Mikrotiku

nic víc ....
0 x

TOMIK

TOMIK píše:
================

nic víc ....

to jsem přesne udelal a nic z ... casti mk vidi
0 x

0taz0
Kontaktovat uživatele:

nic vic, jsem taky nepsal ze tohle dela , ale pomoci tohohle templatu si muzete pridat dalsi mikrotiky ... coz je zaklad , dal sem pridam dalsi templaty na QT atd.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

0taz0 píše:nic vic, jsem taky nepsal ze tohle dela , ale pomoci tohohle templatu si muzete pridat dalsi mikrotiky ... coz je zaklad , dal sem pridam dalsi templaty na QT atd.

Ja mam template ktery dokaze vykreslovat trafik na iface, uptime, misto na hd ci cf, volnou pmaet, signal wifi karet v rezimu client v mikrotiku, prenaseny pocet paketu apod. Kdyby to nekdo chtel napiste. Nemam to monetalne kam vlozit. Co se tyka toho qt, chtel bych poprosit o zaslani. Dekuju.
0 x

TOMIK

TOMIK píše:
TOMIK píše:
================

nic víc ....

to jsem přesne udelal a nic z ... casti mk vidi

Tak se mi to diky jednohu ochotnému člověku podařilo rozject no napůl řeším stále tyto problémy:

CASTI když přídám cca 4 mk tak při přidávání vypíše udaje se snmp ale jakmile je uložím tak v DEVICE je dostupní akorád první Mk a osatní mají status Unknown a za druhé v te šabloně je wifi signála atd ale mě to nemaká grafy se nevypisují. Nemusí se něco ješte v CASTI nastavit ?
0 x

0taz0
Kontaktovat uživatele:

jak jsem psal...

1. ping z vmware na vsechny Mikrotiky , z kterych chceme cist SNMP
2, Na vsech Mikrotikach zkontrolovat nastavenou skupinu a IP ktera ma pravo cist + v setting nastavit enable

PS: skupinu dejte vsude stejnou ...

Musi to jit, jinak uz nevim...

PS2: Templaty na QT sem hodim behem vikendu
0 x

TOMIK

0taz0 píše:jak jsem psal...

1. ping z vmware na vsechny Mikrotiky , z kterych chceme cist SNMP
2, Na vsech Mikrotikach zkontrolovat nastavenou skupinu a IP ktera ma pravo cist + v setting nastavit enable

PS: skupinu dejte vsude stejnou ...

Musi to jit, jinak uz nevim...

PS2: Templaty na QT sem hodim behem vikendu

zdravim muzu se zeptat jak to vypada s temi

Templaty na QT

Díky.

p.s netuší kde by mhl být problém v tom že mi CASTI monitoruje jen jeden mk a další tři ne

mám na všech skupinu public

z casti na kazdy pingnu a když dám zapsat zařízení tak mi casti vypíše toto

Obrázek

takže se s těmi sp spojí ale pak už nespojí ...

pokud by byl někdo ochoten to schlídnout demo je na

80.188.252.251

demo
demo

díky :(
0 x

TOMIK

Pintero píše:
0taz0 píše:pokud se stim nechcete moc parat tak doporucuji si stahnout CACTI ve vmware.

tuhle mam odkousenou
http://www.vmware.com/vmtn/appliances/directory/603

PS: Nemate nekdo hotovy template pro QT ? :)

Cacti pod vmware jsem rozbehnul bez problemu, template stahnul z fora mikrotik.com, ale u QT je problem - do adresare cacti se musi vlozit 2 soubory se scripty, jenze tohle je kompilace udelana pro vmware a ta nema pozadovanou strukturu adresaru. Kdyz jsem to zkousel ruzne zmenit, porad mi cacti pise, ze nemuze najit pozadovany soubor??

Zkousel jste to nekdo?? Nebo pomuze jen skutecny linux?

stahni si image casti ap... a nainstalujan nejaky stroj ja jsem takhle v pohode naisntalovat casti na pc ... bez vmware
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

Protoze mi to nedalo a chtel jsem vykreslovat nejak uzivatele z qt, tak jsem patral a patral az jsem nakonec neco nalezl a zprovoznil propojeni cacti s QT v MK. Vse funguje, ale nakonec me zarazila jedna vec a to ze vlastne to vykresluje pouze stazene data formou clovek zacne stahovat od nuly a postupne narusta graf podle dat kolik stahl, diky reset counteru v qt mi to pak jede od pulnoci zase od nuly atd. atd. Je to sice ok a funguje to, ale nevyresil nekdo jak vykreslovat aktualni rychlost uzivatele do grafu? Jde to vubec? V QT jsem se dival jake oid lze sledovat a je tam pouze name, packet, bytes a jeste jedna vec, ale nikde zadna rate :-(((. Pokud ma nekdo nejake zkusenosti i s jinym vykreslovanim napiste prosim. CO se tyka toho meho zprovozneni je vse zde http://forums.cacti.net/about10373.html .
0 x

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 18 years ago

pepulis píše:Protoze mi to nedalo a chtel jsem vykreslovat nejak uzivatele z qt, tak jsem patral a patral az jsem nakonec neco nalezl a zprovoznil propojeni cacti s QT v MK. Vse funguje, ale nakonec me zarazila jedna vec a to ze vlastne to vykresluje pouze stazene data formou clovek zacne stahovat od nuly a postupne narusta graf podle dat kolik stahl, diky reset counteru v qt mi to pak jede od pulnoci zase od nuly atd. atd. Je to sice ok a funguje to, ale nevyresil nekdo jak vykreslovat aktualni rychlost uzivatele do grafu? Jde to vubec? V QT jsem se dival jake oid lze sledovat a je tam pouze name, packet, bytes a jeste jedna vec, ale nikde zadna rate :-(((. Pokud ma nekdo nejake zkusenosti i s jinym vykreslovanim napiste prosim. CO se tyka toho meho zprovozneni je vse zde http://forums.cacti.net/about10373.html .

Myslim ze to ani nepujde, kdyz budes pozorne sledovat QT a budes to porovnavat saktualni rychlosti na interfacech tak zjistis, ze v QT je rate zobrazovanej uz jako prumer jednou za par vterin, takze ti v grafu polezou stejne nepravdivy hodnoty
0 x