Vhodny by bylo do toho zakomponovat treba vytahovani verzi mkcka, biosu, moznost upravy nejakych nastaveni na dalku atd... dude je super vec ale nektery jeho omezeni jsou k vzteku.
❗️Toto je původní ISPforum.cz ve stavu k únoru 2020 běžící v omezeném režimu pro archivační účely. Aktivní verzi naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Evidence zařízení, SSID a podobně
- hapi
Re: Evidence zařízení, SSID a podobně
tak se domluvte, vymyslete funkce, navrhněte cenu a ja o tom popremejslim 
Vhodny by bylo do toho zakomponovat treba vytahovani verzi mkcka, biosu, moznost upravy nejakych nastaveni na dalku atd... dude je super vec ale nektery jeho omezeni jsou k vzteku.
0 x
-
Ladik
- antispam: Ano
Treba ta tva verze co jsi pro mne delal V2 
Klidne si zase priplatim aby uz byla
Klidne si zase priplatim aby uz byla
0 x
-
Star_Gate
Hehe
No, napovim, ptam se tady pro to, jestli nemá někdo nějakou zkušenost s takovouto aplikací, jelikož všechno co napsáno být mohlo už napsáno bylo a těžko z té kopice vybrat to pravé. Určitě ne aby někdo šel a pro pěkný oči mi to napsal v PHP/mysql
Jinak moc děkuju za názory, asi skončím u toho dude, jelikož ten tu stejně běží
Jen jsem si ho zrovna s timhle účelem nespároval v první chvilce 
No, napovim, ptam se tady pro to, jestli nemá někdo nějakou zkušenost s takovouto aplikací, jelikož všechno co napsáno být mohlo už napsáno bylo a těžko z té kopice vybrat to pravé. Určitě ne aby někdo šel a pro pěkný oči mi to napsal v PHP/mysql
Jinak moc děkuju za názory, asi skončím u toho dude, jelikož ten tu stejně běží
0 x
- Myghael
hapi píše:tak se domluvte, vymyslete funkce, navrhněte cenu a ja o tom popremejslim
Nebylo by ještě lepší to přidat do systems4isp, třeba jako oddělenou sekci pro techniky nebo nějak?
0 x
- hapi
jistě že bylo. Bude to tam. Plánuju tam něco jako ..... křížený s ..... atd.. 
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Chlapi, nevím kolik máte v síti zařízení, ale věřte mi jednu věc. Jakmile se dostanete na stovky prvků infrastruktury v síti (nepočítám CPE), neřkuli víc, a moc bych vám přál, aby váš byznys vzkvétal natolik, že tomu tak bude, zjistíte, že jakékoliv snahy o unifikovanou dokumentaci sítě půjdou směrem k univerzálnímu řešení typu WIKI. Vy se tady bláhově bavíte o excelu sdíleném někde na síťovém disku nebo o php aplikaci, ale to jsou strašně krátkozraké řešení. Věřte mi, že zatraceně dobře vím, o čem mluvím. Vaše sítě rostou a budete postaveni před problémy, které jste vůbec nečekali. Správa identit, úniky dat, konzistence ukládaných dat atd atd. Nechci z toho dělat vědu, protože to žádná věda není. Jen vám chci ušetřit starosti, kterými byste si museli projít. Začněte na začátku Google Docs, které podporují týmovou spolupráci. A časem, nebo rovnou hned, přejděte k Google Apps, Zoho nebo jiným, nehostovaným systémům pro spolupráci. Není v mých silách a povinnostech vás o tom přesvědčovat. Říkám to s nejryzejším úmyslem vám ukázat draze vyšlapanou cestu. Nic víc.
0 x
-
Ladik
Na evidenci a dokumentaci OK, ale na spravu tech zarizeni ani nahodou.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Vlákno je nazvané evidence zařízení, nikoliv správa zařízení. O správě zařízení v síti se totiž raději vůbec nebavím, protože by na mě místní odborníci hleděli jak z jara, když bych jim řekl, že u nás ověřujeme loginy do routerů přes radius, junior technici mají pouze read přístup, montážní technici ani to ne, a všechny bezdrátové klienty řešíme přes big wireless table a podobně. Správou životního cyklu zaměstnance a životního cyklu zákazníka si totiž žádný místní profesionál doposud nemusel lámat hlavu, protože mu na všechno stačí Microsoft Excel, bohajeho.
0 x
- Myghael
Já nevím, ale Excel se u nás v síti nepoužíval nikdy, vždycky to byla databáze na serveru. Monitoring, správu a evidenci zařízení máme provázanou v jeden systém - jednou za hoďku technik koukne na monitor, když uvidí červenou tak klikne a vidí kde to je a zda a co to dělá a podle toho může telefonovat/vyjet.
Radius na login do routerů? A proč ne, centrální ověřování i tohodle je fajn že se pak pověřený technik všude přihlásí jedním jménem/heslem atd. a taky jsou podchycení rýpalové, kteří se snaží uhodnout heslo k CPE. Nic z toho co popisuješ (teda mám dojem že si tu všichni tykají) mi nepřijde divné. Teda až na to používat k tomu Google.
Radius na login do routerů? A proč ne, centrální ověřování i tohodle je fajn že se pak pověřený technik všude přihlásí jedním jménem/heslem atd. a taky jsou podchycení rýpalové, kteří se snaží uhodnout heslo k CPE. Nic z toho co popisuješ (teda mám dojem že si tu všichni tykají) mi nepřijde divné. Teda až na to používat k tomu Google.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Myghael píše:Nic z toho co popisuješ (teda mám dojem že si tu všichni tykají) mi nepřijde divné.
Dobrá zpráva. Až nás takových bude víc, tak snad začne mít fórum konečně nějakou úroveň
0 x
- Myghael
Tak já bych to úplně neodsuzoval, jsou lidé, kteří jsou tu určitě ku prospěchu a tyto věci nemají vůbec důvod řešit. Namátkou třeba takový pan Šťourač, není ISP a nějaký RADIUS mu je nejspíše úplně volný, ale o jeho kvalitách a přínosu na fóru není diskuse. Tady je ta profesionalizace. 
0 x
-
tom-tom
Myghael píše:Monitoring, správu a evidenci zařízení máme provázanou v jeden systém - jednou za hoďku technik koukne na monitor, když uvidí červenou tak klikne a vidí kde to je a zda a co to dělá a podle toho může telefonovat/vyjet.
Možná budu malicherný, ale když už ten systém je schopný zaznamenávat stavové informace, nestálo by za úvahu to ještě víc vymazlit, připojit k tomu gsm modul nebo mobil a jak tam lupne červená, že by to poslalo sms na předem určená tel. čísla? Že by ten chudák technik nemusel každou hodinu kontrolovat stav a mohl se věnovat něčemu jinému, třeba nějakému druhu lenošení
0 x
-
Ladik
Zdeněk Švarc píše:Myghael píše:Nic z toho co popisuješ (teda mám dojem že si tu všichni tykají) mi nepřijde divné.
Dobrá zpráva. Až nás takových bude víc, tak snad začne mít fórum konečně nějakou úroveň
Ja mam dobry system na vse dokumentace, evidence, shapingu, fakturace atd., akorat komplet dohled na "podrobne nastaveni MK" tam primo chybi - zarizeni to dohleduje, ale nenastavuje a nevycita hodnoty, proto by se hodil navic nejaky pro mne jednoduchy system (php script, ktery by to resil) - resp uz resi php od Hapiho, ale cekam na verzi V2.
Mozna az prijde prej na podzim nove Dude to nebude potreba
0 x
- Myghael
Ve vývoji je to prakticky neustále, ale tuhle feature jsme ještě neřešili. Aktuálně systém posílá maily a náš poštovní server posílá SMSkou oznámení o novém mailu. Teda kdyby nějaký technik bydlel v oblasti kde by se dalo chytit alespoň něco jako náznak GSM signálu což nehrozí. Takže jestli se co hodinu dívá do mailu nebo na monitoring...
0 x
-
patrik_
- Kontaktovat uživatele:
My jsme si na to napsali do Pohody vlastni modul, ktery se jmenuje "evidence smluv" a resi vsechno od fakturaci az po generovani skriptu na shaper a generovani jednotek pro instalatery, tedy na dva tri kliky maji export z db, ktery poslou do panenskeho mikrotika a jedou instalovat, resi taky zda klient plati dopredu, nebo zpetne, zda plati mesicne, kvartalne, rocne, zda ma zarizeni nase pronajate, nebo svoje, zda je na bytovce ci nikoli, jaka je k nemu trasa z hlediska shaperu a kapacity trasy, zda je to neplatic, na co se vymlouval posledne pri znefunkcneni pro neplaceni, kolikrat a kdy byl odpojen... A pro excelovske puristy s funkci exportu vsech techto dat dle volitelne sestavy i do excelu
Coz se nekdy hodi pri servisu u kliose ci prepojovani na jine vysilace. Potom mame dalsi modul "servis internet" ktery resi a monitoruje nove zajemce, servisy u kliosu a prechazece mezi tarify a technologiemi. Ale jak pise Zdenda, opravdu jiz davno jsme presahli stovky zarizeni v ramci infrastruktury, kliosu je cca desetinasobek. Ze system odesila sms v pripade vypadku cehokoli nekolika technikum a osobe drzici pohotovost s kontaktem na osobu, u niz je dany nefunkcni vysilac, je samozrejmosti jiz pres sedm let.
0 x