❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy
Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy
Předpokládám, že se ti do všech zákazníků doplnilo zatržítko - vystavovat zálohové faktury. Zkus to u toho, kterého chceš fakturovat dát pryč. Hledej to v kartě zákazníka/informace/..a je to cca uprostřed, Fakturační údaje / Odběratel
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
takze naopak, tlacitko zatrzene neni, takze u klientu kterym zalohove FA vadi to nazaskrtnu a holt budu muset projet vsechny ostani a tam to zmenit. Mam to totiz nastavene ve fakturacni skupine ze se vystavuje zalohova FA a tam to mit teda nemam ale musim to udelat u vsech klientu.
0 x
Thomeless píše:takze naopak, tlacitko zatrzene neni, takze u klientu kterym zalohove FA vadi to nazaskrtnu a holt budu muset projet vsechny ostani a tam to zmenit. Mam to totiz nastavene ve fakturacni skupine ze se vystavuje zalohova FA a tam to mit teda nemam ale musim to udelat u vsech klientu.
nebo si udělat další skupinu a do ní dát jen vybrané zákazníky. Mohlo by to být méně pracné.
0 x
Ahoj, nevíte někdo jak nastavit nové číslování řady ve fakturaci, tak abych měl číslo faktury od 20120001? Dík za nakopnutí správným směrem.
0 x
Dáš vystavit faktury a napíše číslo první faktury - napíšeš ručně nové číslo
0 x
jak resite presun celych řad zakosu mezi routery?
potrebuju obcas prehodit cele subnety, zatim jsme to resili tak, ze se zavolalo sysovi a ten to udelal.
da se to nejak udelat v adminu primo, treba v seznamu routovanych siti, ze by se presunula podsit vcetne kliosu do druheho routeru?
budu toho ted potrebovat poprehazovat vic...
potrebuju obcas prehodit cele subnety, zatim jsme to resili tak, ze se zavolalo sysovi a ten to udelal.
da se to nejak udelat v adminu primo, treba v seznamu routovanych siti, ze by se presunula podsit vcetne kliosu do druheho routeru?
budu toho ted potrebovat poprehazovat vic...
0 x
Lze to pouze primo v sql tabulkach ispadmina, delal jsem nekolikrat. Pokud nemas nejakou lepsi znalost sql tak to radeji nech na sysovi, aby sis spis neublizil jelikoz pri tom prepisu se nekontroluje nejak integrita a pod..jestli potrebujes jen vedet ktere tabulky to jsou tak ti to mohu napsat, ale je to tam videt jasne..
0 x
Možná je toto pro někoho již běžná praxe, ale já včera objevil a zprovoznil párování plateb z banky přes email. Pro ty kdo nezná, je to téměř on-line (zpoždění cca 15 min) párování úhrad v Adminovi. Na banku přijde platba, do 15 min Vám to pošle email a ten se automaticky (pokud je zadán správně VS) připáruje k zákazníkovi. Problémové platby zůstanou nevyřešené, musí se udělat ručně, jako s výpisem. Funguje mi ČSOB i FIO.
0 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a neresil jsi jak mam udelat kdyz mam postu u google a pop3 bezi na portu 995 misot 110 takze ispadmin se nepripoji do uctu?
0 x
Mám taky poštu na Googlu, ale řešil jsem to přes IMAP. POP3 nepoužívám, nemohu sloužit.
0 x
no idealni je zridit si treba POP3 email jinde, jen a vyhradne na tyto ucely, treba fio@mojedomena.cz
michat beznou mejlovou komunikaci a tyhle reporty z banky neni zrovna ideal
0 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ltkac píše:Mám taky poštu na Googlu, ale řešil jsem to přes IMAP. POP3 nepoužívám, nemohu sloužit.
Tak ono je asi jedno jestli je to pres IMAP nebo POP, Google ma proste u tehle sluzeb uplne jiny porty ale ISPadmi se snazi pripojit pres standartni takze ma proste smulu.
svestka píše:no idealni je zridit si treba POP3 email jinde, jen a vyhradne na tyto ucely, treba fio@mojedomena.cz
Samozrejme mam na to zvlast email. Jenom svoje firemni maily hostuju na googlu.
Edit: a ted na vic koukam ze to ani zatim resit nemusim pac mam admina 3.53 a import z FIO je az v dalsich....
0 x
Taky se mi nejak nedari, maily na google prichaej, Ispadmin hlasi, ze se pripojuje k mailu ok.. V Loggerru se objevila pouzejedna hlaska o pripojeni na google a od te doby to mlci..
0 x
poprosim o radu tych ktory pouzivaju ispadmina aj na voip s asteriskom... mam ustrednu asterisk (freebpx gui) a v ispadmine ju mam korektne nastavenu, cize je online aj pristup do databazy je ok... u klientov vsak nevidim vypis hovorov a taktiez neviem ako sa riesia ceny. proste by som potreboval aby si ispadmin automaticky stiahol vypis hovorov z asterisku a vypocital ceny podla nejakeho cenniku a urobil fakturu. v ispadmine som vsak nikde nenasiel moznost vytvorenia cenniku. ma to niekto poriesene? pripadne ako to ma spravne fungovat? cital som si wiki k tomu ale nic konkrente som tam nenasiel. dakujem
0 x
Zdravím. Chtěl jsem najít kde se ukládají data pro grafy klientských zařízení předpokládám soubory *.rra, ale nějak se mi nedaří je na discích najít. Nemate ponětí kde je najdu? Díky za odpovědi.
0 x