❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
ltkac
antispam: Ano

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod ltkac » 13 years ago

Předpokládám, že se ti do všech zákazníků doplnilo zatržítko - vystavovat zálohové faktury. Zkus to u toho, kterého chceš fakturovat dát pryč. Hledej to v kartě zákazníka/informace/..a je to cca uprostřed, Fakturační údaje / Odběratel
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

takze naopak, tlacitko zatrzene neni, takze u klientu kterym zalohove FA vadi to nazaskrtnu a holt budu muset projet vsechny ostani a tam to zmenit. Mam to totiz nastavene ve fakturacni skupine ze se vystavuje zalohova FA a tam to mit teda nemam ale musim to udelat u vsech klientu.
0 x

ltkac

Thomeless píše:takze naopak, tlacitko zatrzene neni, takze u klientu kterym zalohove FA vadi to nazaskrtnu a holt budu muset projet vsechny ostani a tam to zmenit. Mam to totiz nastavene ve fakturacni skupine ze se vystavuje zalohova FA a tam to mit teda nemam ale musim to udelat u vsech klientu.

nebo si udělat další skupinu a do ní dát jen vybrané zákazníky. Mohlo by to být méně pracné.
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 13 years ago

Ahoj, nevíte někdo jak nastavit nové číslování řady ve fakturaci, tak abych měl číslo faktury od 20120001? Dík za nakopnutí správným směrem.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 13 years ago

Dáš vystavit faktury a napíše číslo první faktury - napíšeš ručně nové číslo
0 x

baz

Příspěvekod baz » 13 years ago

jak resite presun celych řad zakosu mezi routery?
potrebuju obcas prehodit cele subnety, zatim jsme to resili tak, ze se zavolalo sysovi a ten to udelal.
da se to nejak udelat v adminu primo, treba v seznamu routovanych siti, ze by se presunula podsit vcetne kliosu do druheho routeru?
budu toho ted potrebovat poprehazovat vic...
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 13 years ago

Lze to pouze primo v sql tabulkach ispadmina, delal jsem nekolikrat. Pokud nemas nejakou lepsi znalost sql tak to radeji nech na sysovi, aby sis spis neublizil jelikoz pri tom prepisu se nekontroluje nejak integrita a pod..jestli potrebujes jen vedet ktere tabulky to jsou tak ti to mohu napsat, ale je to tam videt jasne..
0 x

ltkac

Možná je toto pro někoho již běžná praxe, ale já včera objevil a zprovoznil párování plateb z banky přes email. Pro ty kdo nezná, je to téměř on-line (zpoždění cca 15 min) párování úhrad v Adminovi. Na banku přijde platba, do 15 min Vám to pošle email a ten se automaticky (pokud je zadán správně VS) připáruje k zákazníkovi. Problémové platby zůstanou nevyřešené, musí se udělat ručně, jako s výpisem. Funguje mi ČSOB i FIO.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

a neresil jsi jak mam udelat kdyz mam postu u google a pop3 bezi na portu 995 misot 110 takze ispadmin se nepripoji do uctu?
0 x

ltkac

Mám taky poštu na Googlu, ale řešil jsem to přes IMAP. POP3 nepoužívám, nemohu sloužit.
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 13 years ago

no idealni je zridit si treba POP3 email jinde, jen a vyhradne na tyto ucely, treba fio@mojedomena.cz
michat beznou mejlovou komunikaci a tyhle reporty z banky neni zrovna ideal
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ltkac píše:Mám taky poštu na Googlu, ale řešil jsem to přes IMAP. POP3 nepoužívám, nemohu sloužit.

Tak ono je asi jedno jestli je to pres IMAP nebo POP, Google ma proste u tehle sluzeb uplne jiny porty ale ISPadmi se snazi pripojit pres standartni takze ma proste smulu.

svestka píše:no idealni je zridit si treba POP3 email jinde, jen a vyhradne na tyto ucely, treba fio@mojedomena.cz
michat beznou mejlovou komunikaci a tyhle reporty z banky neni zrovna ideal

Samozrejme mam na to zvlast email. Jenom svoje firemni maily hostuju na googlu.

Edit: a ted na vic koukam ze to ani zatim resit nemusim pac mam admina 3.53 a import z FIO je az v dalsich....
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Taky se mi nejak nedari, maily na google prichaej, Ispadmin hlasi, ze se pripojuje k mailu ok.. V Loggerru se objevila pouzejedna hlaska o pripojeni na google a od te doby to mlci..
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 13 years ago

poprosim o radu tych ktory pouzivaju ispadmina aj na voip s asteriskom... mam ustrednu asterisk (freebpx gui) a v ispadmine ju mam korektne nastavenu, cize je online aj pristup do databazy je ok... u klientov vsak nevidim vypis hovorov a taktiez neviem ako sa riesia ceny. proste by som potreboval aby si ispadmin automaticky stiahol vypis hovorov z asterisku a vypocital ceny podla nejakeho cenniku a urobil fakturu. v ispadmine som vsak nikde nenasiel moznost vytvorenia cenniku. ma to niekto poriesene? pripadne ako to ma spravne fungovat? cital som si wiki k tomu ale nic konkrente som tam nenasiel. dakujem
0 x

ef

Příspěvekod ef » 13 years ago

Zdravím. Chtěl jsem najít kde se ukládají data pro grafy klientských zařízení předpokládám soubory *.rra, ale nějak se mi nedaří je na discích najít. Nemate ponětí kde je najdu? Díky za odpovědi.
0 x