❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

import dat z Fio banky

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
svestka
antispam: Ano

import dat z Fio banky

Příspěvekod svestka » 13 years ago

Ahoj.
Máme do naseho ridiciho systemu implementovanou Fio banku, ale tak blbe, ze to spoleha na emaily, ktere banka posila napr. pri kazde prichozi platbe. Je to nespolehlive, navic parsovani emailu, jejichz struktura se muze den ze dne zmenit, je nespolehliva tim vic.
Nicmene potrebujem to plne automatizovat, tedy zadne rucni prihlaseni do banky, rucni export do XML a rucni import do systemu.
Kdysi davno, uzasna eBanka umela to, ze se servery, AUTOMATICKY, overily pres certifikaty, nas server si od toho bankovniho stahl XML, klidne i nekolikrat denne, a data nacpal do databaze.

Ted, at jsem hledal jak chtel, tak Fio nic takoveho nema. Co jine banky, mate nejaky tip?

Diky
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

parsovani pres email u Fio banky funguje bezchybne. Mam to tak u ISPamin a naprosta spokojenost.
0 x

Jap

Příspěvekod Jap » 13 years ago

svestka píše:Ahoj.
Máme do naseho ridiciho systemu implementovanou Fio banku, ale tak blbe, ze to spoleha na emaily, ktere banka posila napr. pri kazde prichozi platbe. Je to nespolehlive, navic parsovani emailu, jejichz struktura se muze den ze dne zmenit, je nespolehliva tim vic.
Nicmene potrebujem to plne automatizovat, tedy zadne rucni prihlaseni do banky, rucni export do XML a rucni import do systemu.
Kdysi davno, uzasna eBanka umela to, ze se servery, AUTOMATICKY, overily pres certifikaty, nas server si od toho bankovniho stahl XML, klidne i nekolikrat denne, a data nacpal do databaze.

Ted, at jsem hledal jak chtel, tak Fio nic takoveho nema. Co jine banky, mate nejaky tip?

Diky

jeden parser uz napsal Dominik Strnad z unfree.net, poslal mi ho nekdy v roce 2010, ale nejak jsem se porad nedounutil ho pouzit, kdyz podle mne maily celkem funguji..
take je otazka, zda jeste funguje potom, co fio trochu zmenilo vzhled.. no za pokus nic nedas - je to pod GNU licenci treba tady http://www.panoch.net/soft/fio/

snad najdu chvili casu a zkusim, jestli funguje..

JAP
0 x

svestka

Tomáš Nesrsta píše:parsovani pres email u Fio banky funguje bezchybne. Mam to tak u ISPamin a naprosta spokojenost.

prave ze bezchybne ne, nedavam tomu vic jak 99%. proste spolehat na to, ze mail dorazi, je spatne. doruceni emailu proste neni garantovane, kdekoliv po ceste se neco muze stat.
0 x

svestka

jeden parser uz napsal Dominik Strnad z unfree.net, poslal mi ho nekdy v roce 2010, ale nejak jsem se porad nedounutil ho pouzit, kdyz podle mne maily celkem funguji..
take je otazka, zda jeste funguje potom, co fio trochu zmenilo vzhled.. no za pokus nic nedas - je to pod GNU licenci treba tady http://www.panoch.net/soft/fio/
JAP

parser mame taky, v PHP. dokud fio nezmeni vzhled, tak neni duvod aby nefungoval. ale kdyz zmeni vzhled, je to v haji.
proste jak jsem psal, dokud neni pevny format bankou garantovany, a komunikace stoji na tom, ze email dorazi, je to cele spatne. sice to "jaksi" a "ted" funguje, ale z principu s tim nejsem spokojen. proto hledam reseni - jina banka co to umi poradne jak jsem psal o eBance, nebo jiny zpusob, ale stale plne automatizovany
0 x

melvi

Příspěvekod melvi » 13 years ago

Nejjednodušší a nejméně bezpečné je stahovat GPC výpis přímo z bankovnictví, ale v skriptu je pak natvrdo napsaný heslo do bankingu a to moc bezpečné není :-(

našel jsem na netu

http://wiki.zdechov.net/wiki/GPC_export_z_Fio_banky

a z toho jsem si vyšperkoval vlastní skript, stačí se podívat na strukturu bankovního portálu. Jinak číslo účtu a UID je důležité, pokud na daný účet má přístup více userů a user má přístup na více účtů. Pokud to tam není, tak to pak dělá bordel.

Kód: Vybrat vše

function FioImport($DateFrom, $DateTo,$UserName,$Password,$Account,$UID)
  {
   if($UserName == '') throw new Exception('Missing value for UserName property.');
   if($Password == '') throw new Exception('Missing value for Password property.');
   if(!is_numeric($Account)) throw new Exception('Missing or not numeric value for Account property.');

$fp = fsockopen('ssl://www.fio.cz', 443, $errno, $errstr, 30);
    if(!$fp)
    {
      throw new Exception('Connection error: '.$errstr);
    } else
    {
      $RequestURL = "/scgi-bin/hermes/dz-pohyby.cgi?ID_ucet=".$Account."&UID_osoba=".$UID.
        "&LOGIN_USERNAME=".$UserName."&SUBMIT=Odeslat&LOGIN_TIME=".time().
        "&LOGIN_PASSWORD=".$Password."&pohyby_DAT_od=".$DateFrom.
        "&pohyby_DAT_do=".$DateTo."&protiucet=&kod_banky=&VS=&SS=&UID=&PEN_typ_pohybu=&smer=1&castka_min=&castka_max=&export_gpc=1";
      $Request = "GET ".$RequestURL." HTTP/1.0\r\n";
      $Request .= "Host: www.fio.cz\r\n";
      $Request .= "User-Agent: PHP Script\r\n";
      $Request .= "Content-Type: text/html\r\n";
      $Request .= "Connection: Close\r\n\r\n";
      fwrite($fp, $Request);

// Read response
      $Response = array();
      while(!feof($fp))
      {
        $Response.=fgets($fp, 1024);
      }

fclose($fp);

$Response=preg_split('`\n\W+`', $Response);

return($Response[1]);
    }
  }

0 x

Jap

Příspěvekod Jap » 13 years ago

svestka píše:
JAP

parser mame taky, v PHP. dokud fio nezmeni vzhled, tak neni duvod aby nefungoval. ale kdyz zmeni vzhled, je to v haji.
proste jak jsem psal, dokud neni pevny format bankou garantovany, a komunikace stoji na tom, ze email dorazi, je to cele spatne. sice to "jaksi" a "ted" funguje, ale z principu s tim nejsem spokojen. proto hledam reseni - jina banka co to umi poradne jak jsem psal o eBance, nebo jiny zpusob, ale stale plne automatizovany

jak to tak ctu, tak to asi zkusim. ten vas parser v php - na ten by se dalo podivat pro inspiraci?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

když jsme u té banky, tak nevíte jak řešit to abych nemusel někam do kodu psát jméno a heslo do banky? zdá se mi to takové dost nešikovné
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Jen pro zajímavost - zmíněná eBanka, resp. dnešní RB, už popisované stahování XML nepodporuje?
0 x