Zdravím,
Zajímaly by mě grafy s počtem spojení od každého zákazníka co na to použít? na ostatní grafy používám cacti.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Počet spojení
pokud mas u vsech klientu mikrotik a zaroven mk to umi v snmp zobrazit, tak by nemel byt problem v cacti vyvorit template a zobrazovat to:)
0 x
neumí, musel bys na to jinak.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
pakety za sekundu nejsou spojení za sekundu 

0 x
však ne, ale myslel jsem si, že by mohla být přímá uměra nové spojení=nový packet
0 x
neřešíme ale dalo by se to udělat i na snmp ale je to dost zbytečný bych řek. Jediný co můžeš číst přes snmp je QT. Takže by jsi mohl markovat packety který vytvářeji spojení a to pak zachytávat v QT a skrz něj dál zpracovat. Jelikož první paket spojení udělá jeden packet v QT, tak by to mělo fungovat.
Lepší by bylo rozchodit api a nechat si to vypisovat z natu třeba nebo si na to udělat extra pravidla do filtru pro zachytávání pouze nových spojení. To by asi bylo lepší než první příklad.
Lepší by bylo rozchodit api a nechat si to vypisovat z natu třeba nebo si na to udělat extra pravidla do filtru pro zachytávání pouze nových spojení. To by asi bylo lepší než první příklad.
0 x
Dá se to udělat pomocí api. Toto je třeba výstup z našeho monitorovacího systému. ( programovali jsme si jej sami )
- Přílohy
-
- mk_gw1_1d.png (49.76 KiB) Zobrazeno 2429 x
0 x
Říkejte mi o bezdrátu co chcete ale drát je drát, resp. vlákno je vlákno :)
tom@iczech.net
tom@iczech.net
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nejcistci to bude pres API, proc starsi ROS ci tam kde API chybuje to pujde vycitat i pres SSH, ale neni to moc ciste / koser.
Tenhle graf mam na seznamu napadu na implementaci uz delsi dobu
diky za pripomenuti ...
Tenhle graf mam na seznamu napadu na implementaci uz delsi dobu

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...