❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Torrent po milionte

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
geo
antispam: Ano

Torrent po milionte

Příspěvekod geo » 15 years ago

Zdar. jsem ISPik asi jako vetsina zde, uz jsem si vlastne dokazal poradit se vsim, ale s klientem jenz mi zahlti sit torrenty ne (teda krom toho ze ho vypnu :( = coz NENI reseni). Jak proti tomu bojuejete ? Da se pouzit nejake pravidlo na omezeni poctu spojeni na jednu IP ? asi da, ale co s UDP ? Neco jsem zde procetl, ale krom dohadu zda to je spravne ci neni, jsem zde reseni nenasel. Neverim ze se vsichni s tim trapime. Muzete se prosim podelit o reseni tohoto problemu ?
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

geo píše:Zdar. jsem ISPik asi jako vetsina zde, uz jsem si vlastne dokazal poradit se vsim, ale s klientem jenz mi zahlti sit torrenty ne (teda krom toho ze ho vypnu :( = coz NENI reseni). Jak proti tomu bojuejete ? Da se pouzit nejake pravidlo na omezeni poctu spojeni na jednu IP ? asi da, ale co s UDP ? Neco jsem zde procetl, ale krom dohadu zda to je spravne ci neni, jsem zde reseni nenasel. Neverim ze se vsichni s tim trapime. Muzete se prosim podelit o reseni tohoto problemu ?

najdi si niektore moje starsie prispevky... tam som to riesil a celkom fajn vyriesil. ucinnost asi 80 %, ale stale lepsie ako nic. pred tym ked sa spustili torrenty, tak to bol konec akejkolvek prevadzky.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

Mozna zacit pouzivat kvalitni HW a nebudete muset resit problem s torrentama.
0 x

geo

Příspěvekod geo » 15 years ago

miract píše:Mozna zacit pouzivat kvalitni HW a nebudete muset resit problem s torrentama.

Co mate na mysli kvalitni HW. Osobne si myslim ze sit je celkove postavena na kvalitnim HW. NEjak nechapu co jste tim chtel rici.
0 x

MartyMcFly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MartyMcFly » 15 years ago

Torrent generuje velký počet spojení, ale v případě, že když máš někde slabý železo tak si s tím počtem spojení neporadí. Já osobně žádný problém s Torrentama nemám a nějak je neomezuju - zatím, ale většina stahovačů jede na službách typu ulož.to, rapidshare.com atd. asi všichni víme a známe..
0 x
Podporuji platformu MikroTik ;-)
http://www.4wifi.cz

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

ani bych neřek tak na kvalitnim hw jako spíš OS. Jo a torrent většinou způsobuje lagy na wifině díky velkýmu množství malích paketů na uploadu a díky nim, obyčejnou wifinu totálně sundá a to je největší problém.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

berkoff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod berkoff » 15 years ago

Omezil sem maximalni pocet spojeni na 80 na ip, na hlavnim routeru pripojenym do netu (pc s linuxem a iptables). ucinost 80 procent. obcas se nekde zakucka mikrotik, ale je to tak 1x za dva mesice, takze to zas az tak nemusim resit.
0 x
Berkoff