❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti AirControl

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Ubiquiti AirControl

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

bry rano :roll:

tak sem dnes zkusil na server z dlouhe chvile nahodit beta verzi tohodle programku.. necekal sem od toho zadny zazraky, ale velmi prijemne me to prekvapilo :wink:
Posilam par screenshotu pro predstavu. Umi to vsechny druhy UBNT zarizeni, NS5, NS2, Bullet, NS5M, Rockett, hromadny flashovani FW, pristup na vsechny zarizeni z jednoho serveru pres SSH, www, telnetm upravy configu..atd

Obrázek
hlavni okno
Obrázek
detail zarizeni
Obrázek
souboty FW pro hromadnej flash
Obrázek
nastaveni
Obrázek
log
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 15 years ago

Tak to vypadá suprově, něco takovýhleho by bylo super pro mikrotik. Přehledný, funkční a i to umí víc než kreslit.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

Zajimave je jak je to udelany, naistaluje se normalne apache (i pro wokna) takze to je nelepsi spustit na nejakym serveru a muze se na to odkudkoliv. puvodne jsem se domnival ze to je proste jen aplikace, ale prekvapilo mne to. nicmene pokud ma nekdo otazku, tak tady rovnou odpoved, na win7 naprosto ok.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 15 years ago

Mě se na tom líbí že je to takový jednoduchý a přehledný a přitom je tam vše co může člověk potřebovat k základnímu dohledu. Jetě aby něco takovýhleho někdo udělal pro mikrotik, a hned to instaluju :D
0 x

lvacek

Příspěvekod lvacek » 15 years ago

Dovolím se pochlubit něčím z vlastní zahrádky:
Snažil jsem se udělat rozhraní prostřednictvím kterého by se dalo v případě že se ozve klient že nefunguje net tak abych jedním kliknutím zobrazil maximum informací o jeho přípojce. Pokud je připojen přes wifi tak to vypadá nějak takto:

Obrázek

pokud dostává IP adresu od DHCP:
Obrázek

protože klient je schopen si vytáhnout kabel ze síťovky nebo si tu síťovku zakázat u u společných rozvodů mi to zobrazuje stav jeho portu ve switchy:

Obrázek

Pokud je připojen přes motorolu:

Obrázek

Díky tomu rozhraní je schopna i asistentka ve spoustě případů vyhodnotit kde je problém. Z mikrotiku vyčítám tyto informace prostřednictvím API. Z motorol a ze switchů potom přes SNMP.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

nooo... moc pekny :-) planujes to i na komercni prodej?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

lvacek

Příspěvekod lvacek » 15 years ago

Neplánuji. Neměl bych na to čas reagovat na podněty uživatelů atd... Je tady na trhu jiný komerční systém. Dal sem to sem spíše pro inspiraci.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

to je skodaaaa.... co se tyce ostatnich komercnich produktu tak ano jsou tady, ale pripadaji mi mozna ne slozite ale hrozne neprehledne, tohle co jsi si naprogramoval je naprosto super... fakt gratuluji a zavidim ;) bohuzel kdyz clovek dela zaroven skolu + sit tak nema moc casu na takove vymysleni... kdyby sis to s tim komercnim vyuziti rozmyslel, tak se urcite ozvi, mel bych zajem ;););)
0 x
Jan Ptáček

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

zdravim
snazim sa rozbehat AirControl... nainstaloval som ho skusobne na Windows Vista, naskenuje zariadenia, zobrazi im aj FW aj typ, ale nezobrazi sa mi uroven signalu, CCQ a pod. Viem ze tam treba niekde nastavit prihlasovacie heslo do zariadeni, ale nedari sa mi najst ze kde... presiel som to cele hadam 10x ale stale mi to niekde unika...
vie niekto poradit?
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

mato1 píše:zdravim
snazim sa rozbehat AirControl... nainstaloval som ho skusobne na Windows Vista, naskenuje zariadenia, zobrazi im aj FW aj typ, ale nezobrazi sa mi uroven signalu, CCQ a pod. Viem ze tam treba niekde nastavit prihlasovacie heslo do zariadeni, ale nedari sa mi najst ze kde... presiel som to cele hadam 10x ale stale mi to niekde unika...
vie niekto poradit?

vyriesene... treba novsi FW ako napr 3.4.x
0 x

emik

Příspěvekod emik » 15 years ago

Viete niekto ako vyriesit prihlasovanie k UBNT zariadeniam cez AirControl?
problem mam ked mam ku kazdemu zariadeniu iny login a pass, tak si AirControl zapamata vzdy posledne pridavany login...
a snazi sa snim prihlasit aj k ostatnym zariadeniam ktore boli pridane skor... po restarte aircontrol musim vzdy takto vsetky loginy a hesla pridavat nanovo,
tak isto ked si niekto na noc vytahuje UBNT z elektriky...
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

Je to pekna svine, bezi mi to na nsku, co je C2D neco malo pod 3ghz s nekolika GB pameti a zere to i 30% jednoho jadra... A to tam mam 100 prvku na dohled. Dude, ktery dela 5x tolik veci zere do 10%, ani to ne.
0 x
Lukas Kristek

datacalldc

Příspěvekod datacalldc » 15 years ago

lukas píše:Je to pekna svine, bezi mi to na nsku, co je C2D neco malo pod 3ghz s nekolika GB pameti a zere to i 30% jednoho jadra... A to tam mam 100 prvku na dohled. Dude, ktery dela 5x tolik veci zere do 10%, ani to ne.

Tak jest - nepochopil jsem pouziti javy, jak elegentni by bylo pro web front-end pouzit php.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 14 years ago

jj je to HW naročny jako svina... na druhou stranu umí to opravdu dost, (nahrávat i hromadně nový Firmware...) ale je fakt, že to je naprd ž eto je v ty debilni jave, ta je prostě narocna no....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Nove verze AirControl je na narocnost HW uz v pohode, dokonce celkem OK beha na P4 3GHz, 512MB RAM spolecne s Cacti a Dude :lol:

Jedine co musim doporucit, tak je prohlizec co ma velmi rychlou interpretaci JavaScriptu - je ho tam mraky. Tedy Opera 10.x, Firefox 4.x, Chrome ... V IE je to rozsypana mrtvola ... :roll:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...