MikroTik Dude/Changelog
v3.5:
* spectrum analyzer tool
* open files dialog sometimes could crash
* fixed log file management
* improved logs entries to include ip address if available
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nová verze dude 3.5
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
pekny este dodelat podporu pro gsm modemy aby se automaticky posilali sms o vypadku a budu spokojenej
0 x
Bývalý ISP...
Mam trosku jinej problem s dude, udelal sem si krasne makpu site vynunal sem si ji do detailu vsecko slape ok ...ale problem je ze mi nejde export
kdyz zacne export zrestartuje se pripojeni k dude a konecna . Nejde to ani z teho pocitace na kterym bezi ani z jineho kdyz se pripojim vzdalene . Nevite nekdo kam si dude uklada konfiguraci sam automaticky? Rad bych si to pretahnul jinam a zkusil jinde regulerni export. Kdyz se to nepovede jdu se strelit , tejden prace v hajzlu
..... rady typu mels to zjistit driv fakt ted nepotrebuju 

0 x
Dude 3.5 nemám ještě nainstalované (používám 3.4). Zkus downgrade na 3.4 a export z této verze. Mělo by to jít normálně klasickou instalací. Starší dude stáhneš tady:
http://www.mikrotik.com/download/dude/3.4/dude-install-3.4.exe
http://www.mikrotik.com/download/dude/3.4/dude-install-3.4.exe
0 x
3.5 funguje stejne dobre jako predchozi verze
export mi funguje normalne
u tebe by mohl bejt problem s pameti pri exportu ,pokud mas moc rozsahlou konfiguraci muze to bejt peknej balik
ja mam export priblizne 300MB a trva prez minutu
u tebe by mohl bejt problem s pameti pri exportu ,pokud mas moc rozsahlou konfiguraci muze to bejt peknej balik
0 x
level píše:3.5 funguje stejne dobre jako predchozi verze
No je tam cca 500 zarizeni takze to nejakou dobu trva , ale problem s pameti by tam bejt nemel , bezi to na pcku s 4Gb ram
Zkousel sem tu verzi 3,5 na notasu udelal sem si tam jen scan site a nalezeni zarizeni a export sel , na velkym pcku nejde a to sem vypnul vsecko co nebylo potreba pro beh woken .
zkusim jeste ten downgrade
0 x
Tak downgrade nepomohl , zacne exportovat a hodi to chyba mistniho serveru a udela restart dude a nejde to 

0 x
ahojte pouzivam duda perfektna vec to musim priznat ale potreboval by som nastavit nap ked bude procesor vytazeny napr na 80 percent tak nech to posle email lebo teras mi ich posiela stale neviete niekto poradit kde sa to nastavuje.
dakujem
dakujem
0 x
netko píše:ahojte pouzivam duda perfektna vec to musim priznat ale potreboval by som nastavit nap ked bude procesor vytazeny napr na 80 percent tak nech to posle email lebo teras mi ich posiela stale neviete niekto poradit kde sa to nastavuje.
dakujem
tak to by me taky zajimalo

0 x
level píše:nastavuje se to uplne stejne jako ve vinboxu
tj. scriptem
tak ja to ma nastavene takto a blbne to:
cpu sonda
Nazev cpu
Typ funkcion
Agent výchdzi
Pristupny: cpu_usage_available() > 0
Chyba: if(cpu_usage_available() > 0, "", "down")
Hodnota: cpu_usage()
Jednootka: %
porad ako to manapisat aby mi pri 80 percentnom vytazeni poslal email skusal som uz aj toto ele nic
cpu sonda
Nazev cpu
Typ funkcion
Agent výchdzi
Pristupny: cpu_usage_available() > 0
Chyba: if(cpu_usage_available() > 20, "", "down")
Hodnota: cpu_usage()
Jednootka: %
dakujem za radu
0 x
a mas tam vubec nastaveno tech 80% ?
dale mas nastaveno kam posilat email ?
0 x
level píše:a mas tam vubec nastaveno tech 80% ?
mozes prosim napisat ako upravit predoslu temu
0 x