❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy
Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy
Zeptam se hloupe. Na co isp admin potrebuje komunikovat s nekolika bankovnimi weby ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
-
raven-il píše:Zeptam se hloupe. Na co isp admin potrebuje komunikovat s nekolika bankovnimi weby ?
no v pripade ze dojde k odpojeni toho kdo nezaplatil, resp. k jeho zablokovani (nemuze na net, namisto toho se mu zobrazuje ze nezaplatil) tak ispadmin umi zapsat i vyjimky na ktere weby i v tomto pripade muze. takze mu umoznis pristup do banky aby si mohl zkontrolovat nebo zadat platby. soucasne ma pristup do uzivatelskeho rozhrani kde najde sve faktury nezaplacene.
PS: Plus tam povolujeme treba stranky mest kde pusobime nebo hospod kde mame hotspoty atd.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

zdravim
da sa pomocou ispadmina vytahovat informacie z ubnt zariadeni?
0 x
-
mato1 píše:zdravim
a jake informace mas v planu vytahovat? ispadmin umi vytahovat prakticky cokoliv co je pristupne pres SNMP protokol ... alespon se to tak tvari, osobne jsem to nezkousel.
0 x

michal.siman píše:mato1 píše:zdravim
a jake informace mas v planu vytahovat? ispadmin umi vytahovat prakticky cokoliv co je pristupne pres SNMP protokol ... alespon se to tak tvari, osobne jsem to nezkousel.
co ja viem... napriklad signal, grafy vytazenia linky alebo napriklad cpu a pod.
0 x
Dobry den,
uvazujeme o nasaze ispadmina. Precetl jsem si zde vsechny mozne nazory a konstatoval, ze moc jinym moznosti nemame a stejne si to poridime.
Pouzivame jako ucetni software Pohodu SQL E1. Jak dela ispadmin import faktur do Pohody? Udela XML davku, ktera se importuje?
Pak mne zajima, zda to udela jen "textove polozky" ve fakture a hotovo nebo zda to dovede zadat i skladove ID karty a dochazi k vyskladnovani sluzby tj.
pak to jsem schopen videt v pohybech a pripadne vyhodnocovat pro jine ucetni statistiky.
V demu jsem se toho moc nedozvedel a predpokladam, ze nejrychlejsi cesta je se tady zeptat.
Diky, Paja
uvazujeme o nasaze ispadmina. Precetl jsem si zde vsechny mozne nazory a konstatoval, ze moc jinym moznosti nemame a stejne si to poridime.
Pouzivame jako ucetni software Pohodu SQL E1. Jak dela ispadmin import faktur do Pohody? Udela XML davku, ktera se importuje?
Pak mne zajima, zda to udela jen "textove polozky" ve fakture a hotovo nebo zda to dovede zadat i skladove ID karty a dochazi k vyskladnovani sluzby tj.
pak to jsem schopen videt v pohybech a pripadne vyhodnocovat pro jine ucetni statistiky.
V demu jsem se toho moc nedozvedel a predpokladam, ze nejrychlejsi cesta je se tady zeptat.
Diky, Paja
0 x
-
paja78 píše:Dobry den,
Diky, Paja
no jeste rychlejsi cesta je telefon do Sumperku

0 x

Má někdo vypozorované, kdy se vypne služba, když ji nastavím vypnout od :30.11.2009? V Šumperku mi řekli, že 30.11.2009 ve 24 hod, ale není to pravda. Mě se to vypíná hned.
0 x
-
ltkac píše:Má někdo vypozorované, kdy se vypne služba, když ji nastavím vypnout od :30.11.2009? V Šumperku mi řekli, že 30.11.2009 ve 24 hod, ale není to pravda. Mě se to vypíná hned.
No tak si to vyzkousej na sobe

0 x

ltkac píše:Můžete mi prosím poradit(zkontrolovat a doplnit) odkazy v adminovi na banky? Dost lidí si stěžuje, že jim to nejde.
Jdou to povolené stránky pro neplatiče.
Myslím že těch bank tam chybí hodně. Z těch známých aspon KB https://www.mojebanka.cz 195.47.102.32
Další zde http://seznambank.blogspot.com
0 x
-
Potrebovali bychom novy pocitac pro ISPADMINa, rad bych se tady vsech pritomnych zeptal, resp. poprosil o radu, jaky stroj by na to mohl byt nejvhodnejsi, chtel bych hlavne neco spolehliveho a samozrejme ne moc draheho. Premyslel jsem o nejake desce s Atomem na 12v kvuli zalohovani, ale rikam si ze by to mohl byt vykonostni problem. Diky za podnety do diskuze.
0 x

tak uz pry jedine 64bit stroje.. jine architektury uz nejsou ze sumperka podporovany... napr. 8 bity 

0 x
-
SPCom píše:tak uz pry jedine 64bit stroje.. jine architektury uz nejsou ze sumperka podporovany... napr. 8 bity
no tak to jsem take postrehl, ted jde o to jaky ten stoj by byl nejlepsi ... resp. nejsetrnejsi k energii a zaroven nejvykonnejsi mozny. Koukal jsem na nejake znackove veci jako HP, DELL, ale nevim co, rozhodne nechceme kupovat nejaky drahy server ...
0 x

je to podle poctu lidi, pro par set staci p4, pro 2000 taktak stacil proliant 380 se dvema xeony 2,4GHza 4GB ram.
0 x
Provozujem na skládačce s Core2DUO, 2GB RAM, zrcadlené disky 2x 250GB. Zatížení CPU je průměrně 19%. Podle mě to nevyžaduje nic extra.
Je fakt, že spotřebu neřeším, protože v tom množství routeru se to ztratí. Myslím, že přímo server není třeba. Když by něco odešlo, tak tam šoupnu jiný podobný stroj v ceně 7tis a za "chvíli" jedem dál.
Je fakt, že spotřebu neřeším, protože v tom množství routeru se to ztratí. Myslím, že přímo server není třeba. Když by něco odešlo, tak tam šoupnu jiný podobný stroj v ceně 7tis a za "chvíli" jedem dál.
0 x