❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
kaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod kaddy » 16 years ago

Pintero píše:
kaddy píše:Já se nemůžu nějak dopídit jak z RB stahovat denní výpisy, vždy se mi stahujou jen měsíční a netuším jak od nich dostat v kratším intervalu a nějak mi to sami nejsou schopni ani říct :)) Já fakturuju vždy poslední den v měsíci a klasika 14dní splatnost. Ale jelikož párujem 1x měsíčně nemůžu ani nastavit automatické odpojování :(

RB :arrow: NASTAVENI -> Nastaveni vypisu -> Nove nastaveni :arrow: zde si nastav denni vypisy.
Akorat dle mych zkusenosti ti za kazde sestaveni vypisu strhnou 10,- Kc, takze mesicne 300,- korun zaplatis za vedeni navic :idea:

No vidiš, přečetl jsem si to pozdě :-D Akorát jsem byl na pobočce RB si to nechat zřídit. O penízkách nic neříkali, ale dá se to čekat od našich bank :(
Ale díky za info...akorát by to chtělo udělat, aby si ISP umělo ty výpisy z nějaké složky automaticky stahovat.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

když už jsme u toho, jak řešíte ty, co neuměji platit dobře. Jsou lidi co nenapíšou variabliní symbol podle faktury a to už jaksi dohledá pouze člověk. Takže beztak každej den sednete k PC, stahnete si novej výpis a projedete ho jestli zase někdo neudělal botu. Jak třeba přenášíte faktury do účetnictví? Je fajn že fakturace je v ispadminovy ale zpětně do účta to už nikdo nedostane takže zase musíte sednout a přepočítat daně který normálně účto dělá samo ale když tam nejsou ty faktury za net....
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

hapi píše:když už jsme u toho, jak řešíte ty, co neuměji platit dobře. Jsou lidi co nenapíšou variabliní symbol podle faktury a to už jaksi dohledá pouze člověk. Takže beztak každej den sednete k PC, stahnete si novej výpis a projedete ho jestli zase někdo neudělal botu. Jak třeba přenášíte faktury do účetnictví? Je fajn že fakturace je v ispadminovy ale zpětně do účta to už nikdo nedostane takže zase musíte sednout a přepočítat daně který normálně účto dělá samo ale když tam nejsou ty faktury za net....

nesparovany platby resime rucne, kazdy den, moc jich nastesti neni. bud nekdo slozi penize v bance hotove a neuvede symbol, pak je to pruser ale na vypisu se da najit jmeno (do ispadmina se nepretahuje) nebo nekdo zaplati mensi, vetsi castku a nebo treba plati dopredu hodne, jeste nez je vystavena faktura a tak proste takovy veci delame ruco fuco.

a faktury zatim prepisujeme rucne do ucetnictvi, mame takovy atyp, planujeme prechod na money, tam to jde udelat pomoci exportu z isp a importu do money s3 automaticky celkem. uz jsem si to zkousel nanecisto. mi zatim tech faktur nemame moc, kolem 150ti mesicne, ale i tak uz je to opruz.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

kaddy
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:když už jsme u toho, jak řešíte ty, co neuměji platit dobře. Jsou lidi co nenapíšou variabliní symbol podle faktury a to už jaksi dohledá pouze člověk. Takže beztak každej den sednete k PC, stahnete si novej výpis a projedete ho jestli zase někdo neudělal botu. Jak třeba přenášíte faktury do účetnictví? Je fajn že fakturace je v ispadminovy ale zpětně do účta to už nikdo nedostane takže zase musíte sednout a přepočítat daně který normálně účto dělá samo ale když tam nejsou ty faktury za net....

My jsme si třeba zvykli z dřívějšího používání pohody, která beztak byla jen kvůli vydaným fakturám veškerou fakturaci dělat v ISP, takže né jen datové služby. A to co se přenosu do účetnictví týče, tak jednou měsíčně vytisknu faktury a předám účetní. Pokud si bude potřeboval zkontrolovat úhrady nebo tak, tak má přístup do ISP kde může a nebo si počká na výpis a případný nejasnosti jí rád sdělím. Tím že si děláme fakturaci v ISP se nám mnohem zvýšil přehled nad platbama zákazníků.
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

michal.siman píše:

nesparovany platby resime rucne, kazdy den, moc jich nastesti neni. bud nekdo slozi penize v bance hotove a neuvede symbol, pak je to pruser ale na vypisu se da najit jmeno (do ispadmina se nepretahuje) nebo nekdo zaplati mensi, vetsi castku a nebo treba plati dopredu hodne, jeste nez je vystavena faktura a tak proste takovy veci delame ruco fuco.

a faktury zatim prepisujeme rucne do ucetnictvi, mame takovy atyp, planujeme prechod na money, tam to jde udelat pomoci exportu z isp a importu do money s3 automaticky celkem. uz jsem si to zkousel nanecisto. mi zatim tech faktur nemame moc, kolem 150ti mesicne, ale i tak uz je to opruz.

Jak děláš to když někdo zaplatí platbu navíc? Jakoby na jeden měsíc dopředu. Máme takových lidí celkem dost asi tak 40-50 a tudíž mě furt visí nezpárované výpisy protože ty lidi mají aktuální faktury zaplaceny. Když bych jim vytvořil ručně fakturu na další měsíc a platbu napároval tak se při další hromadný fakturaci, faktura an ten konkrétní měsíc prostě nevytvoří což je dobře. Potřeboval bych tu platbu navíc dostat jako přeplatek. Vím že to není účetně v pořádku ale jak :)
0 x

michal.siman

kaddy píše:veškerou fakturaci dělat v ISP, takže né jen datové služby

no, ja se domnivam, ze koupit ispadmina a nevyuzivat jeho interni fakturaci je k nicemu. za prvne by musela asi byt uplne jina cena a za druhe vlastne k cemu by ti to bylo?pokud nekdo potrebuje podobny sw pak potrebuje i fakturovat si myslim.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

kaddy
Kontaktovat uživatele:

michal.siman píše:
kaddy píše:veškerou fakturaci dělat v ISP, takže né jen datové služby

no, ja se domnivam, ze koupit ispadmina a nevyuzivat jeho interni fakturaci je k nicemu. za prvne by musela asi byt uplne jina cena a za druhe vlastne k cemu by ti to bylo?pokud nekdo potrebuje podobny sw pak potrebuje i fakturovat si myslim.

To musím naprosto souhlasit. Akorát ještě nikdo nevyslyšel moji prosbu s možností generování upomínek pro jednotlivé uživatele. Už alespon funguje historie.

Jinak stím stringem si měl naprostou pravdu jak se situace má viz odpověď:

Dobrý den,
text jsem doplnil, změna se projeví v nové verzi ISPAdmina. Vydání se plánuje na víkend.

S pozdravem,
Břetislav Štěpán

BTW: já jsem je asi ještě nenaštval :lol:
0 x

michal.siman

kaddy píše:Jak děláš to když někdo zaplatí platbu navíc? Jakoby na jeden měsíc dopředu. Máme takových lidí celkem dost asi tak 40-50 a tudíž mě furt visí nezpárované výpisy protože ty lidi mají aktuální faktury zaplaceny ...

No presne jako ty. Proste kdyz vygeneruju k 1 kazdy mesic faktury tak jdu rucne parovat jiz zaplacene preplatky. Jinak to proste nejde. Uz se tu tusim zminovalo, dokonce i pan Sys byl naklonen to implementovat. Nakonec se tu zacalo resit jak je to ucetne spravne atd. takze z toho asi nic nebude.

Kdyz jsem jeste delal internet jako externista pro jednu konkurenci tak tam primo lidem doporucovali, aby si poslali jednu platbu navic, a pak se jim nestane ze jim odpoji internet. Budes tam mit porad neco v plusu i kdyz se ti pozdji pravidelna platba. Tak se to dela. [no flame]Bohuzel ne s ispadminem zatim. Tezko rict, protoze podle reakci jsme asi jedini koho to zajima, jinak to vsichni asi povazuji za neco co se ucetne neda resit.[/no flame]
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

michal.siman píše:
kaddy píše:Jak děláš to když někdo zaplatí platbu navíc? Jakoby na jeden měsíc dopředu. Máme takových lidí celkem dost asi tak 40-50 a tudíž mě furt visí nezpárované výpisy protože ty lidi mají aktuální faktury zaplaceny ...

Kdyz jsem jeste delal internet jako externista pro jednu konkurenci tak tam primo lidem doporucovali, aby si poslali jednu platbu navic, a pak se jim nestane ze jim odpoji internet. Budes tam mit porad neco v plusu i kdyz se ti pozdji pravidelna platba. Tak se to dela. [no flame]Bohuzel ne s ispadminem zatim. Tezko rict, protoze podle reakci jsme asi jedini koho to zajima, jinak to vsichni asi povazuji za neco co se ucetne neda resit.[/no flame]

Ono je fakt blbý, když se musej párovat všechny tyto platby ručně..já osobně bych to měl radši účetně v nepořádku a měl klid stím, že mám všechny faktury spárované. Další vopruz jsou ty blbý soupisy převodů z poštovních poukázek. Tohle kdo vymyslel tomu bych dal ránu. Ty jména natom nejdou číst a zrovna mám zákazníky který mají přeplatky na složenkách, takže ještě v papírech hodinu luštím kdo je kdo a jestli nemá či má zaplaceno :( Nehledně na když je natom soupisu více plateb pod jedním VS, to je vzít ještě tužku a postupně párovat platby než je všechny zlikviduju, ale stane že jeden člověk už má přeplatek a zase mám smolíka.
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Ono je fakt blbý, když se musej párovat všechny tyto platby ručně..já osobně bych to měl radši účetně v nepořádku a měl klid stím, že mám všechny faktury spárované. Další vopruz jsou ty blbý soupisy převodů z poštovních poukázek. Tohle kdo vymyslel tomu bych dal ránu. Ty jména natom nejdou číst a zrovna mám zákazníky který mají přeplatky na složenkách, takže ještě v papírech hodinu luštím kdo je kdo a jestli nemá či má zaplaceno :( Nehledně na když je natom soupisu více plateb pod jedním VS, to je vzít ještě tužku a postupně párovat platby než je všechny zlikviduju, ale stane že jeden člověk už má přeplatek a zase mám smolíka.[/quote]

Teď mě ještě napadlo že asi vím jak ty platby navíc udělat jako přeplatek :)) Zadat počáteční stav klienta a ten jde snad převézt na přeplatek :lol:
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 16 years ago

kaddy píše: Další vopruz jsou ty blbý soupisy převodů z poštovních poukázek. Tohle kdo vymyslel tomu bych dal ránu. Ty jména natom nejdou číst a zrovna mám zákazníky který mají přeplatky na složenkách, takže ještě v papírech hodinu luštím kdo je kdo a jestli nemá či má zaplaceno :( Nehledně na když je natom soupisu více plateb pod jedním VS, to je vzít ještě tužku a postupně párovat platby než je všechny zlikviduju, ale stane že jeden člověk už má přeplatek a zase mám smolíka.

:arrow: Tak si to vypni v nastaveni RB a budes mit kazdou platbu slozenkou na vypise zvlast :idea:
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Pintero píše:
kaddy píše: Další vopruz jsou ty blbý soupisy převodů z poštovních poukázek. Tohle kdo vymyslel tomu bych dal ránu. Ty jména natom nejdou číst a zrovna mám zákazníky který mají přeplatky na složenkách, takže ještě v papírech hodinu luštím kdo je kdo a jestli nemá či má zaplaceno :( Nehledně na když je natom soupisu více plateb pod jedním VS, to je vzít ještě tužku a postupně párovat platby než je všechny zlikviduju, ale stane že jeden člověk už má přeplatek a zase mám smolíka.

:arrow: Tak si to vypni v nastaveni RB a budes mit kazdou platbu slozenkou na vypise zvlast :idea:

Jsem netušil, že to jde. Díky za info vyzkouším.
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Tak už stahuju výpisy každý den huráááá, konečně budu mít od lidí klid :)))
0 x

SPCom

Příspěvekod SPCom » 16 years ago

Už jste tam někdo uploadnul 3.23?
0 x

michal.siman

SPCom píše:Už jste tam někdo uploadnul 3.23?

to je mi otazka. jak se objevi update tak updatuju, od toho prece ty updaty sou ne :-)
0 x