baz píše:Tak s tim automatickym upgradem MK bych brzdil ...
klidek BAZi, to byl jen pokus o vtip, doufam ze na vsech frontach

baz píše:Tak s tim automatickym upgradem MK bych brzdil ...
baz píše:Tak s tim automatickym upgradem MK bych brzdil, takovou funkci nechci ani nahodou. Jsem rad, ze pouzivam pul roku starou stabilni a odladenou verzi a urcite nestojim o to, aby mi ji ISPadmin sam zvedal na ty alfaverze paskvily, co Mikrotici vydavaji. Upgrade routeru delam radsi sam rucne a po jednom. Je s tim sice podstatne vic prace, ale mam to pod kontrolou a kdyby neco pri upgradu zdechlo, tak vim, ze jsem si shodil pouze jeden router, ne ze mi jich lehlo naraz 80...
kaddy píše:To my jsme měli v předchozích pár dnech sto chutí ISP úplně odpojit od sítě, jelikož jak vývojáří testovali používání DHCP u routerů totálně nám to shodilo celou síť. Duplikované FW, QT načtené jen z 10% a podobné věci. Ufff dalo nám to zabrat udržet síť v provozu, naštěstí p. Sys přišel nato čím to je a zase už fungujem. Druhý den nato vyšla 3.21 která tuto funkci opět deaktivuje, takže to někdo musel odnést, proč zrovna my?
toodlenoodle píše:![]()
![]()
![]()
No to se bavím,no to se směju ...
KoZLiCeK píše:Hmm argumentovat tím "že se to stane" je docela blbý.... Přemýšlým o tomto systému, ale jaksi podle všech příspěvků na tomto fóru mě to spíš odrazuje a předělávat současný systém na ISPadmina a pak zjistit že to dělá ruzný nepředvídatelný věci...... hmm nevím nevím.
KoZLiCeK píše:Hmm argumentovat tím "že se to stane" je docela blbý....
michal.siman píše:KoZLiCeK píše: On ten system vlastne ani s tema mikrotikama nemusi komunikovat kdyz na to prijde a kdys s tim ma nekdo problemy.
Heh, nějak mi to nedá, ale kčemu ten systém teda bude, když NEBUDE KOMUNIKOVAT S MIKROTrIKEM ? Na tisk faktur ? Na zobrazení cca 10 hlášek na http portech 8101 atd ? K evidenci zákaznických telefonů ? No nevím, ale na to se snad dají najít levnější a spolehlvější nástroje. Nemám potřebu hanit ISPKILLER
ovšem jak jistě cítíte z ega nej... Dušana jaksi nehodlá uznat, že změny v jeho systému jsou nutné a je nutné změnit principy chování tohoto produktu k zařízením a uživatelům. Ať si lámu tu svoju palicu jak chcu, tak sakryš nevím jak se systém doví cosik o te siti, jak nebude mluvit ze zařízeníma. Že by jakesik čary mary ?
ispadmin.cz píše:Kolega me upozornil ta tuto diskuzi, ktera se zde rozpoutala
3. nekteri admini maji osobni problem s tim, ze uz nejsou nenahraditelni , protoze pres admina muze managovat klienty kdokoli i nekdo jiny, nez bozsky "admin". Jeho karma "boha" je nausena a snazi se nam dokazat, ze vsechno delame spatne a jen "on" vi jak se to ma delat spravne.
za ISP admin
Zdravi Dusan Sys,
PS: tak, a ted se do me muzete pustit
BIGG píše:Hele, co máš proti Ostravákům? Já ti taky nevyčítám, že doma říkáte naběračce vošouchle
michal.siman píše:BIGG píše:Hele, co máš proti Ostravákům? Já ti taky nevyčítám, že doma říkáte naběračce vošouchle
Nic, jen me to bavia u nas doma se naberacce rika naberacka - to jen tak pro poradek, ok
toodlenoodle píše:"zbořil síť" znamená naoř, vyčistit pravidla v QT popř FW, popř.zreplikovat je tolikráte až má RB dost atp., chování je pomětně pestré - jeli jsme od verze 3.10 do 3.17 pak už jsme měli dost