kaddy píše:... tak začnou ještě nadávat že jim nejde internet...
presne

kaddy píše:... tak začnou ještě nadávat že jim nejde internet...
SPCom píše:Pozastavování uživatelů používám a také nemá radost z důsledků, které to občas napáchá. Každopádně lepší než nic. Jsem technik a co se financí týče jsem lajdák. Chtěl bych jen upozornit že to byl problém hlavně době kdy ispadminu byla funkce automaticky zasílát upomínky - která však nefungovala:-( Tudíž jsem žil v domění že ti lidé dostali aspoň upomínku a pak byli zastaveni. Bohužel je to seklo hned aniž by to odeslalo upomínku. Zeptal bych se pana Syse zdali se na tuto funkci mohu již spolehnout verze 3.21. (odešlu-li upomínky ručně, tak se neukládají do historie komunikace s klientem)
A teď k návrhu jak lidi omezovat jen částečně. Ideální by byl asi systém přesměrování klinta na stránku kde bude formulář s textem o dlužné částce a klient bude muset pro aktivaci stisknout tlačítko něco jako ve smyslu BERU NA VEDOMI ZE DLUZIM a chci užívat internet nadále s vědomím, že když nezaplatím hned tak budu pozastaven za 7 dní a hotovo. Ještě by nebylo špatné aby tam musel zadat heslo, aby nedošlo odkliknutím této stránky například dítětem, ketrému je to jedno hlavně že bude moci jít na net teď hned.
SPCom píše:A teď k návrhu jak lidi omezovat jen částečně. Ideální by byl asi systém přesměrování klinta na stránku kde bude formulář s textem o dlužné částce a klient bude muset pro aktivaci stisknout tlačítko něco jako ve smyslu BERU NA VEDOMI ZE DLUZIM a chci užívat internet nadále s vědomím, že když nezaplatím hned tak budu pozastaven za 7 dní a hotovo. Ještě by nebylo špatné aby tam musel zadat heslo, aby nedošlo odkliknutím této stránky například dítětem, ketrému je to jedno hlavně že bude moci jít na net teď hned.
kaddy píše:... vylepšení a to možnost uploadovat smlouvu ze souboru do ISP ... smlouvu hodit do dokumentů. Což sice je možnost, ale né ideální. Protože při prvním pohledu vidím že zákazník nemá smlouvu.
SPCom píše:JJ presne tak, ve chvili kdy by na to ten klios klikl, tak by se museli ty pravidla z routeru smazat. Jinak to holt nepujde:-( ale vidim to jako jedinou moznou cestu.
kaddy píše:Už delší dobu také apeluji na další funkci ISP a to, že na všech volných IP adresách braných např. podle statistiky - ip adresy by se defaultně zobrazovala nějaká hláška typu, tato adresa není registrovaná ...
SPCom píše:... době kdy ispadminu byla funkce automaticky zasílát upomínky - která však nefungovala:-( Tudíž jsem žil v domění že ti lidé dostali aspoň upomínku a pak byli zastaveni. Bohužel je to seklo hned aniž by to odeslalo upomínku. Zeptal bych se pana Syse zdali se na tuto funkci mohu již spolehnout verze 3.21. (odešlu-li upomínky ručně, tak se neukládají do historie komunikace s klientem)
SPCom píše:JJ presne tak, ve chvili kdy by na to ten klios klikl, tak by se museli ty pravidla z routeru smazat. Jinak to holt nepujde:-( ale vidim to jako jedinou moznou cestu.