❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LMS databaze zakazniku,zarizeni v siti atd-HLEDAJI SE LIDI!

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
zemji

Re: LMS databaze zakazniku,zarizeni v siti atd-HLEDAJI SE LIDI!

Příspěvekod zemji » 17 years ago

Problem s DB sa mi podarilo poriesit. ale mam dlasi problem... Pri pridavani mient do seznamu klientu se mi vynechaju pismena s diakritikou. ja ich natukam ale v nazve po ulozeni niesu. mam ceske rozhranie s kodovanim windows-1250 . Ked mam nastavene kodovanie UTF-8 tak mi to niektore znaky zoberie ale ine sa zmenia na znaky.

kde moze byt problem?

Pravděpodobně Vám nejede vše ve stejném kódování. DB i html musí být ve windows-1250.

zemji.
Naposledy upravil(a) zemji dne 25 Jan 2009 19:14, celkem upraveno 1 x.
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 17 years ago

zemji píše:

Problem s DB sa mi podarilo poriesit. ale mam dlasi problem... Pri pridavani mient do seznamu klientu se mi vynechaju pismena s diakritikou. ja ich natukam ale v nazve po ulozeni niesu. mam ceske rozhranie s kodovanim windows-1250 . Ked mam nastavene kodovanie UTF-8 tak mi to niektore znaky zoberie ale ine sa zmenia na znaky.

kde moze byt problem?

Pravděpodobně Vám nejede vše ve stejném kódování. DB i http musí být ve windows-1250.

zemji.

Kodovani pre databazu nastavuji pri importu. Ale volba Windows-1250 nije preto som skusil cp 1250 ale niec sa nezmenilo. pouzivan MySQL cez PHPmyadmin
"
0 x
David Kratochvil

pepulis

Příspěvekod pepulis » 17 years ago

Nestalo se nekomu po implementaci cestiny, ze Vám to v LMS píše něco podobného? :

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/lms/lib/locale/en/strings.php:1) in /var/www/lms/index.php on line 203

Ten warning by mě tak ani nevadil, ale v některých případech se mi nepodaří díky němu uložit nový záznam. Děkuju za rady.
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 17 years ago

Jo stalo se mi to, a mam dojem, ze jsem to i vyresil...:) ale uz nevim jak :-D az budu doma tak na to mrknu...:)
0 x

zemji

Příspěvekod zemji » 17 years ago

kdavid píše:
Kodovani pre databazu nastavuji pri importu. Ale volba Windows-1250 nije preto som skusil cp 1250 ale niec sa nezmenilo. pouzivan MySQL cez PHPmyadmin

A jaké máte nastavení kódování pro češtinu v souboru lib/language.php? Mělo by být tedy také Windows-1250 nebo cp-1250.

zemji.
0 x

Dejvas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dejvas » 17 years ago

Zdravím žádám o malou radu nebo spíš nakopnutí pokouším se nainstalovat LMS a stále mě to háže tuto hlášku

Kód: Vybrat vše

Database errors occurred!
Query: SELECT keyvalue FROM dbinfo WHERE keytype = 'dbversion'
Error: No database selected
Query: SELECT section, var, value FROM uiconfig WHERE disabled=0
Query: INSERT INTO sessions (id, ctime, mtime, atime, vdata, content) VALUES ('2ebfb1ff5eb41c51aab0836f26ff6135047ef41a904d0ada', UNIX_TIMESTAMP(), UNIX_TIMESTAMP(), UNIX_TIMESTAMP(), 'a:4:{s:11:"REMOTE_ADDR";s:10:"10.0.224.2";s:15:"HTTP_USER_AGENT";s:220:"Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Media Center PC 4.0; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.2; MEGAUPLOAD 1.0; FDM)";s:11:"SERVER_NAME";s:9:"10.0.10.1";s:11:"SERVER_PORT";s:4:"1180";}', 'a:0:{}')
Query: SELECT COUNT(id) FROM users
Query: SELECT rights FROM users WHERE id=NULL
Query: SELECT id, name FROM customergroups ORDER BY name

Už jsem asi unavanej a nebo uplně blbej ale ne a ne to roschodit díky za každou radu
Dejvas
Naposledy upravil(a) Dejvas dne 30 Mar 2008 09:35, celkem upraveno 1 x.
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

zkontroluj si jestli mas spravne nastavena prava v mysql:)

Error: Access denied for user: 'lmsuser@localhost' (Using password: TAK)

Dejvas píše:Zdravím žádám o malou radu nebo spíš nakopnutí pokouším se nainstalovat LMS a stále mě to háže tuto hlášku

Database errors occurred!
Query: database connect
Error: Access denied for user: 'lmsuser@localhost' (Using password: TAK)
Query: SELECT keyvalue FROM dbinfo WHERE keytype = 'dbversion'
Error: We're not connected!
Query: SELECT section, var, value FROM uiconfig WHERE disabled=0
Query: INSERT INTO sessions (id, ctime, mtime, atime, vdata, content) VALUES ('aeb53250a327621383bf07a6c738e123047ee8cfc02a6b24', UNIX_TIMESTAMP(), UNIX_TIMESTAMP(), UNIX_TIMESTAMP(), 'a:4:{s:11:"REMOTE_ADDR";s:13:"85.135.91.162";s:15:"HTTP_USER_AGENT";s:89:"Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; cs; rv:1.8.1.13) Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13";s:11:"SERVER_NAME";s:19:"www.sklep.aporia.pl";s:11:"SERVER_PORT";s:2:"80";}', 'a:0:{}')
Query: SELECT COUNT(id) FROM admins
Query: SELECT rights FROM admins WHERE id=NULL

Už jsem asi unavanej a nebo uplně blbej ale ne a ne to roschodit díky za každou radu
Dejvas
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 17 years ago

Máte někdo už vyřešenu věc ohledně zobrazování Kč místo $ + takové drobnosti, že to nebere nebo spíš netiskne u něčeho diakritiku = u slova převodem ve faktuře? Nebo, že nelze vložit název města pokud obsahuje např. í = místo Vsetín se uloží jenom Vset Jedná se o moji chybu = špatná čeština, kódování apod. a nebo to dělá i Vám? Děkuju.
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 17 years ago

Ahojte lidi,

uz dlhsi dobou skousim LMS je to fakt cool!

Potrebuji pomoc! Videl sem v demu ze se da odcitavat MAC adresa automaticky z ARP. Neviete mi poradit ze ako to viem zladit s mojim mikrotik routrom? A ci sa to vobec a a ked nie tak preco?
0 x
David Kratochvil

novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 17 years ago

Tak mi to taky nedalo a zkusil jsem to. Mam winXP, apache 2.2, mysql 5 a php5 ale diakritika ne a ne. Zkousel jsem nastavit primo porovnavani na cp1250, prepsal jsem set names na 1250 primo v LMS, prekopal kde jsem co nasel, ale vysledek stejny. Když chci přidat klienta a nedej bože přidám něco s diakritikou, tak se to ani nepřidá. Nějaká rada by nebyla??? Verze LMS 1.10.3.
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

pthv
Kontaktovat uživatele:

zkus to vsechno prepsat na utf-8 :)
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

pthv píše:zkus to vsechno prepsat na utf-8 :)

A myslíš si že to pomůže??? Co já vím, tak kodování UTF-8 neumí diakritiku. Ale zkusím to, ptž jsem v koncích. Ale přepisoval jsem to i ve zdrojáku, takže babo hledej. ach jo...
0 x
Novajz

pthv
Kontaktovat uživatele:

novajz píše:

A myslíš si že to pomůže??? Co já vím, tak kodování UTF-8 neumí diakritiku. Ale zkusím to, ptž jsem v koncích. Ale přepisoval jsem to i ve zdrojáku, takže babo hledej. ach jo...

jeste me tak napada, zkusil jsi to zmenit kodovani v databazi? tam se na to vetsinou zapomina:)
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

pthv píše:
novajz píše:

jeste me tak napada, zkusil jsi to zmenit kodovani v databazi? tam se na to vetsinou zapomina:)

Jo, ja to menil vsude. Prvne jsem zkusil dat ve zdrojaku pro nacteni z DB set names cp1250, nepomohlo, tak jsem zmenil porovnavani v DB a kdyz ani to nepomohlo, tak jsem prepisoval zdrojak, ale i tak nic.
0 x
Novajz

LaCosta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LaCosta » 17 years ago

pouzite patch

--- language.php    2008-05-04 12:44:18.000000000 +0200
+++ language.php        2008-05-06 14:56:49.000000000 +0200
@@ -67,8 +67,17 @@
                        'html' => 'ro',
                        'money_format' => '%01.2f RON'
                        ),
+               'cz' => array(
+                       'name' => 'Czech',
+                       'orig' => 'Cestina',
+                       'locale' => 'cs_CZ.UTF-8',
+                       'charset' => 'UTF-8',
+                       'html' => 'cz',
+                       'money_format' => '%01.2f CZK'
+                       ),
                );

+
 $_language = 'en'; // default language

$langs = explode(',', (isset($CONFIG['phpui']['lang']) ? $CONFIG['phpui']['lang'] : $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']));
@@ -86,6 +95,9 @@
                case 'en':
                        $_language = 'en';
                        break 2;
+               case 'cz':
+                       $_language = 'cz';
+                       break 2;
        }
 }

To by malo stacit, pripadne chyby opravte ...
0 x