❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ROSInfo - router monitoring

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
vsetec

Příspěvekod vsetec » 18 years ago

Sem sy to myslel, peru se s freetype2. nainstaloval sem je(jsou tam), a rrdtool pořád píše že tam nejsou. No v noci na to vlítnu a uvidíme
0 x

Survivor

Příspěvekod Survivor » 18 years ago

Nejde mi nainstalovat php5. Mam debian sarge.
Instaluju pomocí apt-get. Našel jsem návod http://www.howtoforge.com/forums/archiv ... -2296.html
ale nestáhnou se mi balíčky např. jako php5-pear php5-xslt php5-mcal a nevim kde je najít v sources-list mam hafo serverů a nikde to neni.
Můžete mi pomoct jak nainstalit php5 aby mi jelo ROSinfo?
Díky
0 x

vsetec

Příspěvekod vsetec » 18 years ago

deb http://packages.dotdeb.org stable all
deb-src http://packages.dotdeb.org stable all

z toho sem to stahoval a bylo to vše pro PHP5
0 x

Survivor

Příspěvekod Survivor » 18 years ago

Už jsem to zprvoznil. Stačilo nainstalovat všechny balíčky. (nainstalil jsem je ručně bohužel).Docela fuška to zprovoznit (včechny ty cesty při instalení všeho),když člověk zatim linuxu moc nevládne,ale aspoň sem zase o kousek dál.

Jinak díky phille za pěknej prográmek.
0 x

phill

Příspěvekod phill » 18 years ago

Survivor píše:Už jsem to zprvoznil. Stačilo nainstalovat všechny balíčky. (nainstalil jsem je ručně bohužel).Docela fuška to zprovoznit (včechny ty cesty při instalení všeho),když člověk zatim linuxu moc nevládne,ale aspoň sem zase o kousek dál.

Jinak díky phille za pěknej prográmek.

Gratuluju a nemas zac.

Jinak co se tyka debianu, staci: apt-get install php5 php5-snmp rrdtool.

Pro ostatni - problemy s vasim linuxem vazne resit nehodlam a jestli se nemate na koho obratit, tak existujou ruzne fora a servery, napr. http://www.abclinuxu.cz . To, ze nekdo neumi nainstalovat php se snmp podporou nebo rrdtool, mi po icq sdelovat nemusi :-) Nejsem linux hotline a resit to kazdej druhej den nemusim. Diky
0 x
PSF|Phill[CZ]
member of PilsFree network

McCall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod McCall » 18 years ago

uvažuje autor o rozšíření třeba na rozhraní nebo něco jiného ?
0 x
SW správa sítě Hlucin.net

phill

McCall píše:uvažuje autor o rozšíření třeba na rozhraní nebo něco jiného ?

Uvazuji. Vzhledem k tomu, ze se to docela osvedcilo, tak to prepisuju a bude to mit spoustu dalsich featurek. Nevim ale, jak budu mit cas apod. Kazdopadne tady http://phill.gotdns.org/Public/?dir=/ro ... ownload/rc je nejakej muj posledni pokus, ale nevim, zda je to dostatecne zdokumentovany a funkcni.
0 x
PSF|Phill[CZ]

McCall
Kontaktovat uživatele:

phill píše:

Uvazuji. Vzhledem k tomu, ze se to docela osvedcilo, tak to prepisuju a bude to mit spoustu dalsich featurek. Nevim ale, jak budu mit cas apod. Kazdopadne tady http://phill.gotdns.org/Public/?dir=/ro ... ownload/rc je nejakej muj posledni pokus, ale nevim, zda je to dostatecne zdokumentovany a funkcni.

pokud se dohodneme ... muzu vypomoci ... ale taky jsem na tom s casem na stiru :-( .. .ale tenhle systemek se mi moc libi na sledovani ...
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

phill píše:

takze jsem zkusil tuhle RC .. .a pripominiky ... upgrade do MySQL nastavil vsechny SNMP community na public (asi to nebere z configu nebo se neco nepovedlo) .. .to jsem si lehce spravil updatem MySQL databaze, ale hlasi mi to SNMP error ... jdu pohledat co prenastavit aby to fungovalo ... pak dam vedet ... ted mi tato verze analyzuje pouze odezvu (ping) ... bezim verzi 1.2 a 1.3 ze stejneho serveru vedle sebe ...
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

phill píše:

tak jsem přišel na další věc ... to SNMP nefungovalo ... jakmile jsme nahradil test SNMP testen přímo na OID uptimu vše se rozběhlo ...

//$snmp = snmpget($router["host"], $router["snmp"], "DISMAN-EVENT-MIB::sysUpTimeInstance", 1000000, 2);
$snmp = snmpget($router["host"], $router["snmp"], ".1.3.6.1.2.1.1.3.0", 1000000, 2);

původní řádek jsem nahradil tím pod ním ... a vše začlo fungovat

další upozornění je že pokud se přihlásím ... tak se hodí řádky s routrama na dva řádky ... bez přihlášení to nedělá ...

tohle nejsou kritiky .. snažím se jen pomoci ... a upozorňuji ... co vše jsem musel udělat aby se daná RC rozběhla korektně ...

teï to nechám běžet a uvidíme ... jak to bude generovat trafik ... jen jsem zvyklý na trafik v kbit .. .a ono to generuje v KB ... hodila by se volba na přepnutí ... taky při upgradu ... z 1.20 na 1.30 ... se mi nezachovaly staré grafy ... historie .. .ale to může být tím ... že mi trvalo asi 16 hodin od spuštění verze k tomu než jsem měl čas si pohrát s tím SNMP ...
0 x

phill

McCall píše:
phill píše:

tak jsem přišel na další věc ... to SNMP nefungovalo ... jakmile jsme nahradil test SNMP testen přímo na OID uptimu vše se rozběhlo ...

//$snmp = snmpget($router["host"], $router["snmp"], "DISMAN-EVENT-MIB::sysUpTimeInstance", 1000000, 2);
$snmp = snmpget($router["host"], $router["snmp"], ".1.3.6.1.2.1.1.3.0", 1000000, 2);
původní řádek jsem nahradil tím pod ním ... a vše začlo fungovat

Ok, tohle asi radsi priste vsude nahradim, buchvi proc to nepreklada.
McCall píše:další upozornění je že pokud se přihlásím ... tak se hodí řádky s routrama na dva řádky ... bez přihlášení to nedělá ...

To bude patrne tim, ze v seznamu pribudou odkazy delete a edit, protoze zatim nemam pekny ikonky. Patrne tam pribude pouze jedna ikonka edit, takze se to tolik nenatahne. Take zalezi na velikosti nazvu, me se to treba furt vejde na radku.
McCall píše:tohle nejsou kritiky .. snažím se jen pomoci ... a upozorňuji ... co vše jsem musel udělat aby se daná RC rozběhla korektně ...

teï to nechám běžet a uvidíme ... jak to bude generovat trafik ... jen jsem zvyklý na trafik v kbit .. .a ono to generuje v KB ... hodila by se volba na přepnutí ... taky při upgradu ... z 1.20 na 1.30 ... se mi nezachovaly staré grafy ... historie .. .ale to může být tím ... že mi trvalo asi 16 hodin od spuštění verze k tomu než jsem měl čas si pohrát s tím SNMP ...

Traffic tam mam v kB protoze na siti nam vetsina pateri jede kolem 1-3MB, takze je to lip vypovidajici, i pro obycejny lidi. Prepnuti ale udelat muzu, staci pozmenit par radek.

Na upgrade je tam nakej skriptik, kterej prejmenuje rrd soubory z rosinfo-*-*ip* na rosinfo-*-{id}*

Dekuju moc za postrehy, rozhodne to neberu jako kritiku, ale vitam kazdy ohlas, ktery neni: "jak to spustim?" :)
0 x
PSF|Phill[CZ]

McCall
Kontaktovat uživatele:

trochu jsem si pohrál s verzí RC 1.30 :-) ... snažil jsem se o to aby to bylo v bitech .. .a ne v Bytech ... ale nějak mi to blblo ... :-( netuším proč ... dal jsem jen při ukládání do RRD 8*HODNOTA ...

Ale co se mi povedlo snad dobře je sledování počtů pakcetů přenesených na rozhraní ... funguje to dobře ... jediné co blbne je u nepoužívaných ethernetů RB ... tam je pořád stabilně 30 Mpacks/s :-) ... ale to mi nevadí ... pokud tam je přenos ... funguje to snad dobře ... porovnám se svými grafy ...

pokud bude Phill chtít zašlu mu moje úpravy ... aby to mohl zakomponovat ... do další verze ... nebo pro sebe ...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Zdrawim, snazim se nainstalovat tento soft, a zasekl sem se na tehle chybe:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\VertrigoServ\www\header.php on line 9
Error File: C:\Program Files\VertrigoServ\www\header.php on line: 10

Nevite nekdo co s tim? Vim, ze Phill, rikal ze nebude poskytovat technickou pomoc pri instalaci, ale treba nekdo jiny by mohl vedet co stim... dik mocX
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

net.work píše:Zdrawim, snazim se nainstalovat tento soft, a zasekl sem se na tehle chybe:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\VertrigoServ\www\header.php on line 9
Error File: C:\Program Files\VertrigoServ\www\header.php on line: 10

Nevite nekdo co s tim? Vim, ze Phill, rikal ze nebude poskytovat technickou pomoc pri instalaci, ale treba nekdo jiny by mohl vedet co stim... dik mocX

podle mě je to špatně nadefinový connect do databáze ... nebo není struktura databáze v pořádku (neexistují tabulky) .. .
0 x

0taz0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 0taz0 » 18 years ago

Zdravim,mam otazku na Philla ... Mel jsem podobny system ktery jsem si delal na miru o ktery jsem bohuzel prisel (moje chyba) :oops: . Nicmene si budu psat novy . Ne ze bych tvuj zavrhoval, ale znas to , neni nad to kdyz vis co kde dela a muzes do toho zasahnout a pripadne si to prepsat. Ma otazka se tyka citace dat z IP.

Driv jsem to mel udelany ze to bral pomoci OID z QT , fungovalo to dobre, nicmene se mne cisti reseni zda pouzit tvuj pripad zjistovani pomoci IP Accountingu (kdyz uz to MK umoznuje) . Mohl bys mne poskytnout cast scriptu ktery tohle resi ? Pokud by to bylo mozne , usetril bys mne hodne casu stravenym hledaním na netu a zkousenim .

diky :)
0 x
Martin Špánek :: Rajhradice.net ::