❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AIM IPTV

Problematika videa na IP sítích.
Ajfel

AIM IPTV

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

Mate nekdo zkusenosti s IPTV od tohoto poskytovatele ? Myslim VO zkusenosti, ne uzivatelske.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

Bráním se několik let, že iptv v síti nechci. Ve výsledku se stejně asi neubráním a tak se bude hledat postupně řešení. Nejjednodušší je pro mě přístup k A1M a tak bych se chtěl zeptat těch zkušenějších jestli mám toto zvažovat. Víc jsem se po tom zatím nepídil.

Případně pokud má někdo jiné řešení, tak klidně do pm.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 11 years ago

By to chtelo uz samostatne vlakno.
Moznosti jak ziskat IPTV je mraky.

1) hotove reseni bez starosti - virtual, umistene ve sve siti
2) hotove reseni uplne virtualni, nic nemas ve vlastni siti jen set top boxy
3) sezenes si stream a sam si ho odbavis

Ad 1) Grape, A1M, Net4Net atd
2) Itself, sledovani.tv, JON.cz
3) Prozeta, UPC, SAT a vlastni portal si sprovoznis, nangu, BSmart atd.

hafieror píše:Bráním se několik let, že iptv v síti nechci. Ve výsledku se stejně asi neubráním a tak se bude hledat postupně řešení. Nejjednodušší je pro mě přístup k A1M a tak bych se chtěl zeptat těch zkušenějších jestli mám toto zvažovat. Víc jsem se po tom zatím nepídil.

Naposledy upravil(a) zubodravec dne 06 Dec 2013 18:12, celkem upraveno 1 x.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

AIM nebrat v zadnem smeru. Mame IPTV od sledovanitv.cz a GrapeSC a to je to prave (tedy nejlepsi co jsme zkouseli ...) ... :idea:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

martynek

Příspěvekod martynek » 11 years ago

lwq píše:AIM nebrat v zadnem smeru. Mame IPTV od sledovanitv.cz a GrapeSC a to je to prave (tedy nejlepsi co jsme zkouseli ...) ... :idea:

V čem je špatné aim iptv, zrovna jsem zvažoval zvážit jejich nabídku, zaujala mně možnost pronájmu setopboxů
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

zubodravec píše:By to chtelo uz samostatne vlakno.
Moznosti jak ziskat IPTV je mraky.

1) hotove reseni bez starosti - virtual, umistene ve sve siti
2) hotove reseni uplne virtualni, nic nemas ve vlastni siti jen set top boxy
3) sezenes si stream a sam si ho odbavis

Ad 1) Grape, A1M, Net4Net atd
2) Itself, sledovani.tv, JON.cz
3) Prozeta, UPC, SAT a vlastni portal si sprovoznis, nangu, BSmart atd.

hafieror píše:Bráním se několik let, že iptv v síti nechci. Ve výsledku se stejně asi neubráním a tak se bude hledat postupně řešení. Nejjednodušší je pro mě přístup k A1M a tak bych se chtěl zeptat těch zkušenějších jestli mám toto zvažovat. Víc jsem se po tom zatím nepídil.

Je tu mírná nepřesnost: my (GrapeSC, ISP Alliance), A1M i ITSelf momentálně používáme middleware Nangu. V partnerské síti nemusí být nic umístěno. Stačí dostačně tlustá linka. Lokálně lze mít třeba zálohy streamů, ale není to nutné.
Stejně tak i u sledovani.tv. JON, aspoň pokud se nepletu, používá řešení Konektelu, lze provozovat plně virtuálně, tak lokálně. A1M má sdílenou platformu se SmartComp (Netbox).
Net4Net - tím myslíte Dial ? Ten nabízí pouze zprostředkování řešení A1M.

Pokud někoho zajímá víc, chystáme s ISP Alliance po vánocích workshop na téma IPTV, pokud by někoho zajímal, dejte mi vědět.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 11 years ago

Zajima, kde by se to konalo ?
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

Ajfel píše:Zajima, kde by se to konalo ?

Ještě uvidímě, buď v Žatci, máme tu docela příjemné prostory v Chrámu Chmele a Piva. Nevýhoda je, že je to až u západních hranic, v případě většího zájmu bychom to možná šoupli někam k D1 (Pelhřimov - Malá farma ?) ...
Termín předběžně v druhé půlce ledna.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 11 years ago

Každé řešení má své plus a minus. Otazka je co je lepší. My používáme A1M ale cenově je to drahé. Je to multicast, obcas se plaší a blbne,( ne sice moc,ale u TV jsou na to lidi moc citelny- zajimavy ze satelitu jim to tak nevadí) slyšel jsem to u všech co dělají v mulsticastech,

A1M

Pokud chce uživatel jen základ za malo penez je to nevyhodne cenově.
V případě placenych programů a služeb nahravaní na jejich server to je už lepší.
Jakýkoliv novy septobox - použiti noveho vyžaduji platbu licence za 500 Kč, takže je to naklad navic .Pokud user si prinese svuj STB
(přestěhuje se z jineho mesta a neni u A1M) tak plati zase, coz lidi nechtej akceptovat.
Provize z toho je opravdu minimální
0 x

baronpc

Příspěvekod baronpc » 10 years ago

Od A1Mu máme IPTV cca 5 - 6 let a jsme moc spokojeni. Pro nějaké bližší info SZ.
0 x