❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
iTomB

Re: 4network.tv

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

Velky dik a velke plus za branding na settopboxech a zlepseni LAGu.

Chyby ...

Jiz od prosince registruji chyby s vypinanim ...

1. Nefunguje casove nastaveni vypnuti
2. Nefunguje vypnuti po 3h
3. Prestalo mi fungovat vypinani TV pri vypnuti boxu ... Kdyz ho znova zapnu a vypnu, TV se vypne
4. Zelene artefakty v obraze
5. Obcas rozpadly obraz (a obcas v nahledu)
Chyby od 3.4.4.2
6. Podarilo se mi dostat do stavu, ze vidim znam pause, ale obraz jde ...
7. Prejit na aktualni vysilani / dalsi porad:
Kdyz pustim porad ze zaznamu a dojedu na konec, tak je tam +10 minut. Kdyz sleduji porad a dojede to na konec, tak konci primo dle TV programu (neni pridano 10 minut ...). Kdyz jeste hraje dany porad, tak se tam plete okno s dotazem, zda chci dalsi program nebo zive vysilani. Kdyz pouziju back, tak se to po chvilce prepne na zive vysilani. Kdyz zvolim dalsi porad, tak se pusti dalsi porad, ale o kus pozdeji .... Dost hnusna chyba ...
8. Pokud vypnu STB pri prehravani archivu a zapnu, tak je tam hlasne o nenalezeni poradu (i presto, ze tam ten porad je)

9*. Polofunkcni vyhledavani ... obcas zadam presny nazev poradu, ale nenajde ho to ... Nechapu co vse hleda, 99% hledani je dle nazvu poradu, ale hleda to dost bordelu ...

Nechapu jak tohle mohlo projit testovanim a je to nasazene do ostre verze ... :-(

Jeste budu testovat na novem FW ten zahadny settopbox, ktery po case prestane reagovat a jen zobrazuje 3 tecky - info o nacitani ...
Naposledy upravil(a) iTomB dne 03 Apr 2018 07:47, celkem upraveno 3 x.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

Ten časový posun při volbě Další pořad jsem už taky reportoval.

Stejně tak i chybu na STB Albis, kdy v EPG nesedí datumy s názvy dnů, např. píše "29 čt", když má být "29 pá" apod.

Zobrazený symbol pauzy při přehrávání jsem už taky zaznamenal.
0 x

iTomB

DarkLogic píše:Ten časový posun při volbě Další pořad jsem už taky reportoval.

Stejně tak i chybu na STB Albis, kdy v EPG nesedí datumy s názvy dnů, např. píše "29 čt", když má být "29 pá" apod.

Zobrazený symbol pauzy při přehrávání jsem už taky zaznamenal.

Pauzu opravili, ale me se tam i tak zobrazila ..., takze asi nedokonale opravene ...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

DarkLogic píše:Stejně tak i chybu na STB Albis, kdy v EPG nesedí datumy s názvy dnů, např. píše "29 čt", když má být "29 pá" apod.Zobrazený symbol pauzy při přehrávání jsem už taky zaznamenal.

Ty dny jsou dost matoucí. Zrovna 1.4 jsem nevěděl jestli si z nás nestřílí apríl ale nesedí celý týden
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

O tech datumech mi odpovedeli, ze o tom vi a pracuji na oprave. Tento problem trva uz fakt dlouho...nevim, co je tak tezkeho na opraveni data.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

klidne to rozpitvej, dojdes ke stejnymu zaveru co jini jindy, vsecko jim trva nikdo nevi proc a na zaver po obvinenich je vzdycky plamenna rec vsak vime koho :stuck_out_tongue_winking_eye: peace...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

iTomB

No a ted jeste koukam na autorizacni server neni dostupny ... a ta hlaska sama ne a ne zmizet ... :-(
0 x

dkulda

Příspěvekod dkulda » 7 years ago

pcwifi píše:klidne to rozpitvej, dojdes ke stejnymu zaveru co jini jindy, vsecko jim trva nikdo nevi proc a na zaver po obvinenich je vzdycky plamenna rec vsak vime koho :stuck_out_tongue_winking_eye: peace...

Není na to přispět k tématu :clap:
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

dkulda

Pište prosím rovnou na noc@4net.tv, některé chyby jsem už od jiných slyšel, ale byl jsem týden mimo....
0 x

iTomB

dkulda píše:Pište prosím rovnou na noc@4net.tv, některé chyby jsem už od jiných slyšel, ale byl jsem týden mimo....

no na lednove nahlasene chyby mi prislo 8.2. akorat tohle :
Dobrý den,

z důvodu vaší dlouhodobé nečinnosti provedl systém automatické uzavření tiketu.

S pozdravem

Tým technické podpory - NOC

4NET.TV

A pulka tech chyb je v tom seznamu taky ... protoze tam jsou stale ...
0 x

dkulda

Jo to neni spravne, ale to ze to budete psat sem, misto toho abyste na zaslany ticket navazal a pozadal o odpovedi neni uplne dobre... kdybych byl mimo a nesledoval toto hodnotne tema, ani bych nevedel ze se neco takoveho stalo...v ticketu me muzete pridat do komunikace. Díky.
0 x

otak

Příspěvekod otak » 7 years ago

dkulda píše:...kdybych byl mimo a nesledoval toto hodnotne tema...

Zdravim pana Kuldu po dovolene, palec nahoru za sledovani diskuze i z dovolene, ja bych se na to... Nicmene, dobra polovina prispevku zde je spise prinosnych, uplne bych to tu neshazoval ;)

K věci - poprosil bych pana Kuldu o vyjádření k dvěma bodům, na které zatím nemám odpověď:

1) šlo by přidat Sport1+2 do placeného balíčku sport? A ideálně do unicastu přidat i sport5 :)

2) omezení nPVR ze strany Novy - timeshift+nahrávky umí dnes každá smart TV s USB diskem (vč. posunu), IPTV se vlastně technicky liší pouze v lokálním vs. vzdáleném HDD, může vůbec někdo omezovat v tomto směru spotřebitele? budete s nimi trochu bojovat? přeci služba vzdáleného úložiště už nemusí spadat pod nějakou TV licenci (nic se tím nešíří, pouze pronajímám uživateli prostor).
1 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 7 years ago

Jenomže mezi provozovatelem IPTV a televizí je smlouva a do ní si televize může napsat co chce. Televize může "voroštovat" cenu za klienta a dát nižší v případě, že bude implementováno nějaké vynucení reklam. Ve finále to pak za řešení "bez omezení" můžou být nějaké desetikoruny/klient/měsíc. Provozovatel IPTV sice takovou smlouvu nemusí podepsat, potom ale danou TV nemůže šířit a bez těch mainstreamových televizí to může rovnou zavřít. Zde prostě všichni taháme za kratší konec provazu. Ledaže by se do toho nějak zapojila RRTV, o čemž vážně pochybuji.

Pokud vím, cena za reklamu v TV se často stanovuje podle skutečné sledovanosti (statisticky měřená peoplemetery). Pokud bych byl v pozici subjektu, který si reklamu v TV objednává, nechtěl bych ji platit i za diváky, kteří si díky IPTV mou reklamu přetočili. Je pak v celku pochopitelné, že se tomu TV brání.

Odhadem 50% zákazníků IPTV máme jen díky možnosti přetáčení reklam. Všichni to používáme jako argument pro tuto službu. Pokud se nějaké zásadní omezení přetáčení reklamy zavede, bude to začátek konce celého IPTV.
Dokonce si myslím, že televize budou chtít reklamy zákazníkům vnucovat "on line" stejně, jako to dělají u pořadů dostupných na jejich webu (tedy standardní reklamní blok se nahradí online nepřeskočitelnou reklamou, která bude pro TV ovšem jasně měřitelná a tudíž za dost jiné peníze)
2 x

otak

Příspěvekod otak » 7 years ago

rsaf: ...asi nelze než se vším souhlasit.

Ale právě z důvodu konce IPTV se ptám, zda-li nejde nějak bojovat (možná i na jiném hřišti než u licenční smlouvy). Třeba UPC dává do STB pevný disk, čímž se tomuto celému nejspíš krásně vyhne a reklamy půjde přeskočit (disk je u uživatele, co si na něj nahraje je prostě plně v jeho moci), a IPTV už nebude mít vůbec žádný argument proč si ji brát. A proto se ptám, zda náhodou disk v STB u uživatele nebo v serverovně není vlastně právně víceméně totéž, s drobným technickým rozdílem (pronajatý STB s diskem vs. pronajatý diskový prostor na serveru).

A to nezmiňuji, že za šíření se Nově za každého jednoho zákazníka platí, přitom v DVB-T je šířena zdarma, čili proč by v tomto případě nemohl mít zákazník za své peníze něco navíc?
1 x

dkulda

Děkuji...

snažím se to sledovat, ale někdy čas není... a na dovolené jsem se tomu věnoval protože se obsah zaslaného sdělení ukázal jako nedostatečně dobře formulovaný.
1) K tomu je potřeba abych dotáhl jednání s programary. Skončil jsme na bodě, že se za tyto dva sporty platí 30,-Kč čili o tuto částku by se musela zvýšit cena balíčku (a navíc tam byla nějaká záludnost že bych ve standardu musel mít SD verze a ve sportu HD, aby se kanál prodal jak ve standardu tak ideálně pak ještě sportovní fanda musel ještě dokoupit ve sportu). Sport5 pak o dalších 5,-Kč.

2) Jak jsem zde již naznačoval my jsme malí páni to O2, DiGi a UPC řídí kokrhání :sweat_smile:. V jakékoliv vyjednávání jsme poměrně skeptický, protože jakmile někdo z velkých ukáže chuť platit, vezeme se všichni, protože jejich procento je významné. Argumenty, které uvádíte jsou z jednoho úhlu pohledu v pořádku, ale v našem případě s obsahem nakládáme my. Vlastně nejen v případě Novy a u všech programerů dostaneme licenční smlouvu k podpisu jako hotovou věc... buď chceš nebo nechceš. A já se jim nedivím, oni kupují práva na pořady v zahraničí a musí se řídit podle toho co mají ve smlouvách a na české ohýbání nejsou moc zvědaví. To co se děje na českém trhu v zahraničí mnohdy nechápou. Bohužel na to nemám konkrétní odpověď.
1 x