❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

O2 tv všude.

Problematika videa na IP sítích.
josefp
Kontaktovat uživatele:

Re: O2 tv všude.

Příspěvekod josefp » 9 years ago

stepan.benes píše:
josefp píše:... Dalsi duvod je, ze jiz dnes O2 vi ze neni schopno technicky zajistit velky narust zakosu O2TV na unicastu, proto maji i obchodnici zakazano bavit se o velkoobchodni nabidce pro operatory, neni a nikdy nebude ...

Zdroj ? Proč ? Důvod ?
V době kdy hlavní streamovací služby aka YouTube, Netflix a další obsluhují o několik řádů zákazníků víc, by mě ten "technický důvod" opravdu zajímal.

Btw. ten důvod je pouze a pouze obchodní.

Srovnavat O2TV air a netflix nebo youtube je trochu nerealne, je tam uplne jiny prubeh zatizeni oproti klasickemu TV vysilani, O2 je diky nakupu prav hodne minus na tomto projektu a jejich hlavni cil je pretahnout zakazniky z air na multicast a adsl, velkoobchodni nabidka na O2TV air nebude, naklady na technicke zazemi teto sluzby jsou prilis vysoke, jak prednesl minulou stredu reditel prodeje na predvanocnim setkani O2 a vyznamnych zakazniku, Taktez tam byl oznamen nakup dalsich 5 prenosovych vozu pro rozsireni nabidky o male sporty z CR.
0 x
/josef

Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 9 years ago

josefp píše:
stepan.benes píše:
josefp píše:... Dalsi duvod je, ze jiz dnes O2 vi ze neni schopno technicky zajistit velky narust zakosu O2TV na unicastu, proto maji i obchodnici zakazano bavit se o velkoobchodni nabidce pro operatory, neni a nikdy nebude ...

Zdroj ? Proč ? Důvod ?
V době kdy hlavní streamovací služby aka YouTube, Netflix a další obsluhují o několik řádů zákazníků víc, by mě ten "technický důvod" opravdu zajímal.

Btw. ten důvod je pouze a pouze obchodní.

Srovnavat O2TV air a netflix nebo youtube je trochu nerealne, je tam uplne jiny prubeh zatizeni oproti klasickemu TV vysilani,

Fakt si to myslíte ? Poměrně se bavím.
Pojďme si dát něco oblíbené Okounovy ekonomické matematiky. O2 používá Nangu.TV, streamer běžně dodávaný Nangu.TV je schopen obsloužit bez problémů cca 1 000 userů využívajících paralelně službu. Pořizovačka cca 100 000Kč (a to si ten HW O2 pořídí výrazně levněji), životnost minimálně pět let, OPEX max. 1 000 Kč/měsíc. Po přepočtu aktivních na reálné uživatele je to cca cca 2kč/měsíc. Z celého televizního řetězce je to ten nejmenší prakticky zanedbatelný náklad. S tím, že efektivitu streamerů lze ještě značně vylepšit. V pozadí je ještě nějaký náklad na ingestory a storage pro support streamerů, ale tam se ve velkých instalacích pohybujeme ještě níž. Konektivita je prakticky free, O2 má dost otevřenou peerovací politiku, v principu bavíme se nákladech na porty, toto lze ještě zefektivnit využitím CDN. Stále se pohybujeme v jednotkách korun per uživatel a to jsem počítal worst scenario, O2 v jejich velikosti, nákupních cenách a možnostech bude úplně někde jinde.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

josefp
Kontaktovat uživatele:

Taky se bavim :) jen transportuji co jsem sam slysel primo od O2, mimochodem uzivatelu O2TV na multicastu je neco kolem 200 000, stazeni aplikaci pro O2TV air je vice jak 300 000, proc tedy O2 masivne netlaci O2TV air, kdyz je technologie tak levna a jeste usetri na casti transporu ke koncakum pres site ostatnich operatoru.
0 x
/josef

Internet bez omezení

blax
antispam: Ano

Příspěvekod blax » 9 years ago

josefp píše:Taky se bavim :) jen transportuji co jsem sam slysel primo od O2, mimochodem uzivatelu O2TV na multicastu je neco kolem 200 000, stazeni aplikaci pro O2TV air je vice jak 300 000, proc tedy O2 masivne netlaci O2TV air, kdyz je technologie tak levna a jeste usetri na casti transporu ke koncakum pres site ostatnich operatoru.

myslim ze tady nikdo neresi O2TV air, ale O2 TV v unicastu na stbx - ta prvni wifi sitim moc neuskodi ale unicast stbx je killer aplikace pro wifi site.
Tablet nebo mobil nejede 24hodin nonstop, kdyz ho nekdo zapomene vypnout, krabicka od o2 klidne.
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 9 years ago

Ja jsem pouze stale fascinovan tim, ze si budeme zabijet nelinearni site linearnimi sluzbami. Youtube, Netflix, HBO GO a dalsi veci, tam je to jasne, to musi behat po datovych sitich, protoze to je on-demand.

Ale kdyz si zenska na materske zapne doma rano TV, pusti Ocko/Novu/Primu a pojede to az do vecera, nez se manzel vrati z prace (a pak to mozna pojedou dal spolu), tak je to linearni vysilani, ktere dneska mame v DVB-T, DVB-S a DVB-C. Jenze tohle linearni vysilani si po cely den ukousne 1-2 Mbity z pasma pro nelinearni sluzby.

Nejvetsi des mam prave z techto "useru" O2TV a dalsich unicast sluzeb, protoze budou sit zabijet necim, co by ji vubec zabijet nemuselo. My se treba lidi u nas v siti snazime "skolit", ze pro bezne sledovani TV je spravna cesta DVB-T, pro placene kanaly v rodinnem domku DVB-S. Az na kabelech v bytovkach a na optikach jede IPTV, protoze tam nijak neomezuje rychlost datove site.

Linearni DVB-T ma pro sebe pasmo 470-790 MHz (uvazuje se o zuzeni na 470-700 MHz), coz znamena 320 resp. 230 MHz, DVB-S pak ma prostor jeste mnohem sirsi. 5 GHz pasmo ma 200 MHz. Jen tolik k efektivite spektra a zbytecnemu mrhani na veci, ktere uz vysilaji jinde.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

josefp píše:Taky se bavim :) jen transportuji co jsem sam slysel primo od O2, mimochodem uzivatelu O2TV na multicastu je neco kolem 200 000, stazeni aplikaci pro O2TV air je vice jak 300 000, proc tedy O2 masivne netlaci O2TV air, kdyz je technologie tak levna a jeste usetri na casti transporu ke koncakum pres site ostatnich operatoru.

Vítejte ve světě dětské naivity. O2 to řeklo, tak to tak je :wink: Tak to radši tak nechme být. Jsem absolutně dalek jakékoli potřeby Vás přesvědčovat o svém názoru.
0 x
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 9 years ago

divizna píše:Ja jsem pouze stale fascinovan tim, ze si budeme zabijet nelinearni site linearnimi sluzbami. Youtube, Netflix, HBO GO a dalsi veci, tam je to jasne, to musi behat po datovych sitich, protoze to je on-demand.

Ale kdyz si zenska na materske zapne doma rano TV, pusti Ocko/Novu/Primu a pojede to az do vecera, nez se manzel vrati z prace (a pak to mozna pojedou dal spolu), tak je to linearni vysilani, ktere dneska mame v DVB-T, DVB-S a DVB-C. Jenze tohle linearni vysilani si po cely den ukousne 1-2 Mbity z pasma pro nelinearni sluzby.

Nejvetsi des mam prave z techto "useru" O2TV a dalsich unicast sluzeb, protoze budou sit zabijet necim, co by ji vubec zabijet nemuselo. My se treba lidi u nas v siti snazime "skolit", ze pro bezne sledovani TV je spravna cesta DVB-T, pro placene kanaly v rodinnem domku DVB-S. Az na kabelech v bytovkach a na optikach jede IPTV, protoze tam nijak neomezuje rychlost datove site.

Linearni DVB-T ma pro sebe pasmo 470-790 MHz (uvazuje se o zuzeni na 470-700 MHz), coz znamena 320 resp. 230 MHz, DVB-S pak ma prostor jeste mnohem sirsi. 5 GHz pasmo ma 200 MHz. Jen tolik k efektivite spektra a zbytecnemu mrhani na veci, ktere uz vysilaji jinde.

naprosty souhlas, +1
0 x
Jan Ptáček

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

divizna píše:Ja jsem pouze stale fascinovan tim, ze si budeme zabijet nelinearni site linearnimi sluzbami. Youtube, Netflix, HBO GO a dalsi veci, tam je to jasne, to musi behat po datovych sitich, protoze to je on-demand.

Prosím, přeskočme devadesátá léta. Je za 14 dní je rok 2016 ...
Jako podnikatel nebrečte když lidi něco chtějí a přemýšlejte jak jim to prodat a vydělat na tom :wink:

Btw. neměli bychom jim taky blokovat nhl.com a další sportovní weby, když výsledky maj na teletextu ? Takové plýtvání.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 9 years ago

Kdo si jednou cuchne k timeshiftu, nebo zpetnemu prehravani, tak uz si do domu nepusti DVB-T.

stepan.benes píše:

Jako podnikatel nebrečte když lidi něco chtějí a přemýšlejte jak jim to prodat a vydělat na tom :wink:

Btw. neměli bychom jim taky blokovat nhl.com a další sportovní weby, když výsledky maj na teletextu ? Takové plýtvání.
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 9 years ago

Ja se bavim o te vetsine, ktera IPTV pouziva jako linear.

Samozrejme mame a podporujeme timeshift, on demand a tak dale.

Ale bezny TV divak proste stale JE konzumentem linearni sluzby. Ktera ma, a to nikdo neokecate, sva prenosova pasma. Ktera jsou vyrazne sirsi, nez nase bezdratove prenosove pasmo.

Nebavim se o optikach a kabelovych sitich, bavim se o bezdratech, kde ma clovek moznost bud pomaleho ADSL, nebo (zatim) rychle wifi a nic dalsiho. Tim, ze TV nebude sledovat pres antenu ale pres datovou linku se sam bude okradat o tu rychlost. Pritom pro linearni sluzby pak samozrejme ma moznost DVB-T/S.

Jeste koluje znamy IT vtip o tom, ze O2 dava dohromady rodiny - protoze kdyz si rodice pusti TV, decka se musi divat taky (nejede jim pouzitelne net).
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

stepan.benes píše:

Vítejte ve světě dětské naivity. O2 to řeklo, tak to tak je :wink: Tak to radši tak nechme být. Jsem absolutně dalek jakékoli potřeby Vás přesvědčovat o svém názoru.

Jak jsem jiz psal, pouze transformuji co jsem slysel, nic vic a nesnazim se nikoho o nicem presvedcit ... to bych si narozdil o jinych autoru prispevku nedovolil :D
0 x
/josef

Internet bez omezení

TTcko

Příspěvekod TTcko » 9 years ago

stepan.benes píše:

stejně je to vtipný, viď .. léta platilo, že programeři platili za to, aby se jejich sračky dostali mezi lidi, nemalé částky distributorům a teď se to tak nějak obrací.. distributoři platí programerům za to, že ve svých sítích mohou nabízet svým zákazníkům ty programerský sračky. Konkurence je krutá a vyrábí zajímavé anomálie. Chceš člověku prodat svůj net, musíš přihodit nějakou tu COOL LOVE sračku .-)

hodně se mi líbí, jak to ty programeři pochopili, hele ty ISP potřebujou naše sračky, zkusme jim to prodat :-) LOL

uklidňující je, že tím, jak se z toho lineárního videoobsahu stává jen cetka, kterou dostaneš zdarma k tankování u naší benzínky, tak to vlastně níkdo až tak zas moc neřeší. Analogicky k tomu, je to asi podobný, jako bych dneska ke svýmu internetu nabízel 1000 radiových stanic na internetu zdarma. LOL

jinak se tu řešil Netflix, takže pár čísel, v DE to používá 1M domácností z 40,5M ... SD=8EUR a HD=10EUR, prej po posledním zvýšení ceny vážně začli v US rozebírat, že to je overpriced. LOL
1 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 9 years ago

Já bych otevřel zase videopůjčovny :)
0 x

Standa99
antispam: Ano

Příspěvekod Standa99 » 9 years ago

Smlouvy jsou na "hodně mega za málo", tak se začnou ohýbat Všeobecné podmínky: hodně mega - O2TV + DVB-T(S) = ???
0 x

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 9 years ago

zubodravec píše:Kdo si jednou cuchne k timeshiftu, nebo zpetnemu prehravani, tak uz si do domu nepusti DVB-T.

No jak kdo, já osobně na zpětném přehrávání nic úchvatného nevidím. Prvních pár dní zajímavá hračka, pak ale funkcionalita bez užitku. Na co bych se asi tak zpětně díval? Na sport nebo zpravodajství? Nebo dokonce na hudební kanály? To určitě ne. A filmy a dokumenty si můžu nahrát na HDD, který mám připojený ke kombo DVB-S/T přijímači a hlavně, na kterém mně to zůstane jak dlouho chci a nikoliv pár dnů nebo týdnů. A timeshift je tam samozřejmě taky, ale už jsem ho nepoužil ani nepamatuju.
0 x