❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
4network.tv
Re: 4network.tv
Ke mě teď v březnu přešli 2 zákazníci od NEJ TV jednoznačně kvůli televizi, která se jim prý neustále srala. Oba měli Albisy a podle manuálu https://www.nej.cz/data/folders/12.pdf to vypadá na podobné/stejné řešení od 4NET.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Lee Coil píše:
Nevíte jak to je poslední dobou se sledovanim.tv? Už mají H.265? Stále hledáme jiné řešení, ale zase nechceme z hovna do bláta. 4NET je asi fakt jen berlička k přechodu na něco vlastního či stabilnějšího (cenově i funkčně).
Ke zbytku se vyjadrovat nebudu, protoze by se zase p. Kulda na me akorad zlobil ... ale k sledovani reknu jen tolik, davno H265 jede, jede vse jak ma .. a rozhodne je ta cela akce uplne jinde
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
S 4network.tv mám pouze omezené zkušenosti (chvíli jsem si s tím hrál u známého, co je TV maniak, já sám ani TV doma nemám) a sledovánítv.cz mi přijde rozhodně lepší a spolehlivější, a to bych ještě před rokem nebo jakou dobou mluvil přesně opačně.
1 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
V pátek mi také přišel newsletter od 4NET a čtu "Negativní dopad těchto změn se promítl v ceně, ale je asi jasné, že v dnešní době není nic zadarmo" 
Já jako malý ISP s velkou konkurencí všude kolem nemohu přijít za klientem a říct mu do očí, že musíme zdražit tu věc na kterou většinu roku nadává, protože jednou to je posunutý zvuk, po druhé při fotbalu má 3 míče na hřišti atd.. IPTV většinou dotuji, nevydělávám na tom skoro nic, ba naopak jsem hodně minus a ještě s tím mám 10x více starostí než s internetem samotným. Pro mě je to poslední impuls řešit změnu, než si naštvu své klienty ještě víc a půjdou jinam oni i s internetem.
Já jako malý ISP s velkou konkurencí všude kolem nemohu přijít za klientem a říct mu do očí, že musíme zdražit tu věc na kterou většinu roku nadává, protože jednou to je posunutý zvuk, po druhé při fotbalu má 3 míče na hřišti atd.. IPTV většinou dotuji, nevydělávám na tom skoro nic, ba naopak jsem hodně minus a ještě s tím mám 10x více starostí než s internetem samotným. Pro mě je to poslední impuls řešit změnu, než si naštvu své klienty ještě víc a půjdou jinam oni i s internetem.
3 x
Tak nějak. Nicméně 4network.tv u mě má plus v tom, že se tu pravidelně objevuje pan Kulda a reaguje na to, co lidé píší. Tak by mě zajímalo, jak si 4network.tv představuje, že na to zdražování budou reagovat zákazníci? Nikdo z nás tady není UPC, kterému u většiny zákazníků to každoroční zdražování projde, ve většině lokalit lze nanejvýše držet cenu.
0 x
Čekal jsme podobné negativní reakce, ale nedá se nic dělat. Naše služba je myslím na trhu nejlevnější. Nebavím se o nějakých VIP slevách které se dají z některých poskytovatelů vymačka nevím na základě čeho. Pokud Prima zdraží o X korun což udělala minulý březen a Nova zdraží o XY, lze očekávat že zdraží každý poskytovatel. Leda by na tom někdo měl takovou marži, že by s emu to tam vešlo. Nám se to tam nevešlo. Pokud si někdo zde myslí že jen potřebujeme více peněz je na omylu. Také se mi nelíbí komentáře typu 4NET zase zdražuje. Co vím tak zdražujeme jen když nás k tomu donutí vstupy a naposledy to bylo také kvůli nově a Primě, kteří si řekli o peníze. Ochranné svazy mají předem stanvené ceny, které se zvyšují každý rok, někde o 1,-Kč, někde o inflaci, ale zvyšují. Nova zdražila jak distribuci základních kanálů tak dodatkové služby (HD a PVR) ale také i NovaSporty. A to o cca 30%. Takže co dodat. Možná přijde zdražení i od konkurence, nebo mají tak velký prostor v cenotvorbě že to tentokrát ještě dají. Možná zdraží o něco dýl protože smlouvy s Novou jsu postupně vypovádánny z jejich strany a nahrazovány novými podmínkami. Myslím že i tak zůstáváme nejlevnější (porovnání se standardním ceníkem). No a není nij jednoduššího než na Novu a Primu zavolat. Zeptejte se na Nove jestli zdrazili a proc. PAk taky zavolejte na Primu (ty zdrazovali vloni).
Taky tu někdo píše o spolehlivosti konkurence... když se kouknu do jejich vlákna, píše se tma něco jiného. Ale fakt je ten, že se cokoliv kdykoliv může přihodit. Trasy, HW, SW, lidský faktor... to vše to ovlivňuje.
Ještě je asi vhodné zmínit že za kanál JOJCinema se platí, za GolfCchannel se platí, PrimaComedy se přidal jen kvůli zpět nabráni NIckJr, který díky CZ mutaci je dražší. Toto jsou změny, které mají přímý dopad na cenu.
Musíte si uvědomit, že Internet je v dnešní době poměrně dobře zvládnutá služba. Kdo to staví dobře neměl by řešit extra nějaké problémy a myslím že v dnešní době se naopak trasy a konektivity dají sehnat levněji. IPTV je nesmírně komplikovaná a náročná služba na které je v našem případě minimální marže. Kromě obshau a změny cen se řeší transkoding, distribuce atd, to bez pořádného HW prostě nedáte. Když už se něco povede sladit, tak přijde nový kodek atd. OK, to nějak dáme, ale díky tomu že musíme jít stále dopředu, nemůžeme zlevňovat. Zdražovat nechceme, ale když Vám Prima s Novou zvednou nákladové ceny o 30% tak co s tím? Přeci to nebudeme zavírat?
Taky tu někdo píše o spolehlivosti konkurence... když se kouknu do jejich vlákna, píše se tma něco jiného. Ale fakt je ten, že se cokoliv kdykoliv může přihodit. Trasy, HW, SW, lidský faktor... to vše to ovlivňuje.
Ještě je asi vhodné zmínit že za kanál JOJCinema se platí, za GolfCchannel se platí, PrimaComedy se přidal jen kvůli zpět nabráni NIckJr, který díky CZ mutaci je dražší. Toto jsou změny, které mají přímý dopad na cenu.
Musíte si uvědomit, že Internet je v dnešní době poměrně dobře zvládnutá služba. Kdo to staví dobře neměl by řešit extra nějaké problémy a myslím že v dnešní době se naopak trasy a konektivity dají sehnat levněji. IPTV je nesmírně komplikovaná a náročná služba na které je v našem případě minimální marže. Kromě obshau a změny cen se řeší transkoding, distribuce atd, to bez pořádného HW prostě nedáte. Když už se něco povede sladit, tak přijde nový kodek atd. OK, to nějak dáme, ale díky tomu že musíme jít stále dopředu, nemůžeme zlevňovat. Zdražovat nechceme, ale když Vám Prima s Novou zvednou nákladové ceny o 30% tak co s tím? Přeci to nebudeme zavírat?
1 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV
Zdražení by zákazníci měli pochopit - divim se co jsem to napsal - ale je to tak. Myslim z eto Nova dela z nekolika duvodu. Prvni z nich se objevil na netu, ze CET21 zvysila sve prijmy ze sektoru Ditribuce. Druhy z nich bude priblizeni se k DVB-T2 kde Nova che byt placenou TV. Problem je v tom ze pokud jim nekdo neco zaplati, maji pocit ze mohou zdrazovat kam budou chtit. Velci kluci (O2, UPC a DiGi) chodi do jinych dveri, kupuji rkelamy a maji mnohem, mnohem vyssi pocty... Takže hrajeme nerovny boj. A my ve 4NETU jsme na strejne lodi jako Vy. Zkuste se zamyslet jak to asi funguje v te IPTV. To co pisu se da hrave overit a nemusite si o nas myslet jen to nejhorsi, ael pravda vetsinou nikoho nezajima...
1 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV
Tohle beru, ale měli jste to uvést hned. Lidi jsou na ceny citliví. "Dodavatel zdražil" lidi nepoberou, "Zdražila TV Nova / Prima / cokoliv" už zkousnou snadněji. Někteří to nezkousnou nikdy, ale většina ano. Proto prosím příště při zdražení nezapomeňte svým zákazníkům uvést podrobně důvod, proč zdražujete, pokud jste tak náhodou neučinili. My to tak děláme také.
0 x
Take dekuji panu Kuldovi za vysvetleni, at mame co rikat zakaznikum.
Ale mam jiny dotaz - neslo by Sport1+2 pridat do placeneho balicku Sport?
A neslo by Novu a Primu dat bokem do zvláštního balicku? Jsem zvedav na jejich prednasku v Olomouci. Ale kdyz teda jsou tak silni v kramflecich tak at se rozhodnou koncaci, jestli za ne chteji platit...
Ale mam jiny dotaz - neslo by Sport1+2 pridat do placeneho balicku Sport?
A neslo by Novu a Primu dat bokem do zvláštního balicku? Jsem zvedav na jejich prednasku v Olomouci. Ale kdyz teda jsou tak silni v kramflecich tak at se rozhodnou koncaci, jestli za ne chteji platit...
1 x
Také bych se zeptal, zda není řešením vytvořit více tématických balíčků, tak aby cena Basic byla co nejnižší? Slyším často i od koncových zákazníků, že nepotřebují tolik programů (např. Poláky a 3x ČT1 atd.), hlavně ať to mají levnější. Tarify standart, max a tématické balíčky už jsou přeci jen prémiové, tak to zdražování berou lidi lépe.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to otak : dokud bude NOVA a PRIMA nekde ( pozemak ) zdarma, koncak nebude chtit platit ani prd .. az se vsude ukaze, ze dany kanal je placeny, pak je to uz jine ..
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:to otak : dokud bude NOVA a PRIMA nekde ( pozemak ) zdarma, koncak nebude chtit platit ani prd .. az se vsude ukaze, ze dany kanal je placeny, pak je to uz jine ..
To je asi pravda, ale vadí to?
Už teď je v balíčku basic víceméně to samé, co lze chytit po zemi, ale lidé si ho přesto berou nejčastěji a další kanály nepřikupují. Důvody jsou buď špatný TV signál nebo že chtějí chytré funkce. Ať už jsou důvody jakékoli, stejné budou pro to si za Novu/Primu připlatit, pokud je chci.
Nemůžu říct lidem já Vám beru kanály, ale můžu říct lidem že děláme restrukturalizaci kanálové skladby (důvody jasné - drahá Nova), zavede se nový balíček MINI, orientovaný opravdu na cenu, kde prostě ty dražší kanály nebudou (ale třeba půjdou přikoupit, a nebo záměrně nepůjdou). V balíku BASIC by klidně mohly Novy zůstat...
Otázka je, kolik teda ta Nova+Prima vlastně stojí, odhaduji kolem 40 Kč (což je strašně moc z ceny Basicu). A další otázka, jestli vlastně zůstanou za tu cenu zachovány nPVR funkce (pochopil jsem, že nám v Olomouci budou tvrdit, jak je to přeskakování reklam u IPTV strašné zlo a jsou na tom závislí a nemají na chleba, přitom panu Kuldovi budou tvrdit že je jen nepatrně malinkatý odběratel který je nezajímá a lepší cenu mu nedají).
1 x
Televize platí hromadu peněz za distribuci svých programů přes DVB-T ale když se za nimi připlazili provozovatelé IPTV tak se chopili příležitosti a chtějí z toho také něco vytáhnout. Nikdy se jim neměla dát ani koruna, resp. za distribuci jejich obsahu měli spíše platit.
Na Olomouc jsem zvědavý a doufám, že milé pány z Novy přítomný dav ISP minimálně vypíská. Na základě zveřejněného program (se z toho stal přehled marketingových přednášek s obědem za patnách stovek) bych tam ani nejel, ale na tento bod se asi podívat přijedu.
Na Olomouc jsem zvědavý a doufám, že milé pány z Novy přítomný dav ISP minimálně vypíská. Na základě zveřejněného program (se z toho stal přehled marketingových přednášek s obědem za patnách stovek) bych tam ani nejel, ale na tento bod se asi podívat přijedu.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hm a to bude jako sam p.Hojgr vypravet ? nebo tam bude fakt nekdo z Novy ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Mno v programu se píše:
15:10-15:30 Omezení přetáčení reklam pro IPTV Jiří Hojgr a Lukáš Kabát, TV Nova