❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
Pintero
antispam: Ano

Re: 4network.tv

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

OK, na druhou stranu pokud na fórum napíšu problém a ozve se během chvilky více lidí se stejnými potížemi, budou mít i kolegové na NOC méně práce s jeho dohledáním a řešením, včetně úspory času s psaním a odpovídáním emailů.
0 x

dkulda

Příspěvekod dkulda » 7 years ago

Pintero píše:OK, na druhou stranu pokud na fórum napíšu problém a ozve se během chvilky více lidí se stejnými potížemi, budou mít i kolegové na NOC méně práce s jeho dohledáním a řešením, včetně úspory času s psaním a odpovídáním emailů.

To je právě občas zavádějící.. když si přečtete vlákno 4network.tv tak diskuze mnohdy sklouzává na úroveň brečícího děcka, kterému spadly hračky do kanálu :innocent:, ale jak píšu... proti objektivní recenzi nic nemám, pokud jí předchází ochota věc řešit ze strany ISP. Pokud by toto forum sloužilo jako znalostní databáze, ok, ale mnohdy je to fakt děs, a mě se nechce ten děs nechat bez reakce.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

dkulda píše:
honzam píše:
dkulda píše:Aha takze vlastne vse bezi je to zdokumentovano jen to trva protoze bez odezvy zakaznika neni mozne ziskat okamzitou interakci. A to se Vam nelibi proto nam to pripisujete na list hrichu. To mi nedava moc smysl, ale pokud jsem to spatne pochopil omlouvam se.

Ano špatně jste to pochopil. Ve zkratce: Zákazník si neustále stěžuje na výpadky televize a sekání boxu (již třetího). Je na optice, ping k němu bez ztráty, rychlost 40MBit. Několikrát ověřeno i u něj. Podpora chce přesměrovat port že se podívá na Albis. Port přesměrovaný, po pár dnech píše podpora že "Na boxu s IP x.x.x.x jsem v logu nasel nejaky problem a cekam na analyzu, zaurgoval jsem to a doufam ze bude dnes hotova."

Po 3 urgencích a 14ti uběhnutých dnech mám odpověd: Dobry den, kolegove v analyze nenasli bohuzel zadny zasadni problem, ktery by to zpusoboval. Jeste to pretrvava?
Prijde vám to jako standartní řešení jak se dobrat k problému? Mě moc ne, ale budu to řešit dál, nechceme přijít o zákazníka...

Hm takze radsi pisete sem nez abyste psal treba me... tomu uz vazne nerozumim... ale asi se nemam ani snazit to pochopit....

A když budu psát přímo vám tak se to vyřeší? Někdo tu psal že má problémy tak jsem se přidal že my je máme taky. Od toho je snad toto forum ne? Sdílet informace mezi sebou. Třeba má někdo podobný problém že se mu sekají boxy.
Váš support to řeší 14dní a pak napíše že vlastně žádný problém nenašel. To je zase mimo moje chápání.
Každopádně odepisuji znovu na ticket aby si stáhli nové logy z boxu že problém tam stále je. Díky
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

Me to obcas pripada, jako by se prodaval zajic v pytli.

Tom
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 7 years ago

Jeste ze tu sluzbu nenabizim,by me to zakaznici dali pekne sezrat...
Alespon ze je ve sluzbach IPTV vyber.
0 x

dkulda

Někteří z Vás bohužel nemají ani ponětí jak celá služba IPTV funguje. Kudy se k zákazníkovi na TV žene stream? Někdy je skutečně složité a zdlouhavé, jak sami někteří zjišťují, najít příčinu problémů IPTV u zákazníka, protože internet prostě není homogenní prostředí a kvalita služby poměrně hodně na tomto prostředí závisí. Z Vaší strany, nebo ze strany koncového klienta to vypadá velmi jednoduše, ale kolikrát ISP neví co se mu děje v jeho vlastní síti a co teprve ten zbytek... Ale co, od tohoto vlákno vlastně je, ulevit si :imp:
0 x

Pintero

dkulda píše:Někteří z Vás bohužel nemají ani ponětí jak celá služba IPTV funguje. Kudy se k zákazníkovi na TV žene stream? Někdy je skutečně složité a zdlouhavé, jak sami někteří zjišťují, najít příčinu problémů IPTV u zákazníka, protože internet prostě není homogenní prostředí a kvalita služby poměrně hodně na tomto prostředí závisí. Z Vaší strany, nebo ze strany koncového klienta to vypadá velmi jednoduše, ale kolikrát ISP neví co se mu děje v jeho vlastní síti a co teprve ten zbytek... Ale co, od tohoto vlákno vlastně je, ulevit si :imp:

Jasný, tak se prosím pojďme vrátit k problémům co se zde ve vlákně řeší - třeba přeskakování streamu (viz. skok na lyžích). Mě se to děje stále, na opravu čekám.
Dále třeba STB s Androidem. Dnes mi volal zákazník, ruší 4NET jde k LepšíTV právě kvůli STB. Viděl to u souseda a líbí se mu, že si může prohlížet internet na TV přes box....
0 x

dkulda

Pintero píše:
dkulda píše:Někteří z Vás bohužel nemají ani ponětí jak celá služba IPTV funguje. Kudy se k zákazníkovi na TV žene stream? Někdy je skutečně složité a zdlouhavé, jak sami někteří zjišťují, najít příčinu problémů IPTV u zákazníka, protože internet prostě není homogenní prostředí a kvalita služby poměrně hodně na tomto prostředí závisí. Z Vaší strany, nebo ze strany koncového klienta to vypadá velmi jednoduše, ale kolikrát ISP neví co se mu děje v jeho vlastní síti a co teprve ten zbytek... Ale co, od tohoto vlákno vlastně je, ulevit si :imp:

Jasný, tak se prosím pojďme vrátit k problémům co se zde ve vlákně řeší - třeba přeskakování streamu (viz. skok na lyžích). Mě se to děje stále, na opravu čekám.
Dále třeba STB s Androidem. Dnes mi volal zákazník, ruší 4NET jde k LepšíTV právě kvůli STB. Viděl to u souseda a líbí se mu, že si může prohlížet internet na TV přes box....

Na "lyžaře" vyzkoušejte HTML verzi viz. www.4net.tv/public - aktuální odkaz pošlu mailem, sem to dávat nebudu dokud to nebude produkční (snad do konce listopadu). Jinak když je problém v připojením a data prostě nedorazí tak se asi nemá co zobrazit. Provedlo se několik změn, které dělají box o něco méně náchylnější na výkyvy v kvalitě linky. Ale s tím že klient odchází k Lepší TV nic neudělám. Android aplikace je ve výrobě, uvolněná bude před koncem roku, je to zatím 0. verze, uzpůsobená mobilní appka, tak aby šla ovládat DO. Co na tom je tak světoborného nevím. Dává to smysl v případě že bychom měly H.265, které plánujeme na konec 2Q/2018 (+- 1Q), další význam to má při migraci z konkurenční platformy, ale že by Android boxy byly něčím výjimečné (kromě podpory H.265) to nevím.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

dkulda píše:Dává to smysl v případě že bychom měly H.265, které plánujeme na konec 2Q/2018 (+- 1Q), další význam to má při migraci z konkurenční platformy, ale že by Android boxy byly něčím výjimečné (kromě podpory H.265) to nevím.

Musíte se trochu více vžít do pohledu koncového zákazníka, které lze rozdělit na dva druhy. Ten první typ zákazníka je nadšený ze své nové drahé smart TV a diví se, proč by měl používat STB, když jeho TV je připojena k internetu, má možnost přidávání aplikací apod. Navíc proč mu chceme tahat kabel k STB přes celý byt, když jeho smartka to zvládá bezdrátově. Druhý typ zákazníka má nějakou starou TV a doufá, že když se k tomu pomocí STB připojí internetová TV, že bude moci taky někdy surfnout na netu přes TV, pustit YouTube apod. Oba druhy zákazníků jsou ve výsledku zklamaní - ten první, že si musí kupovat něco, co by vlastně nepotřeboval a ten druhý, že si teda koupí drahý STB, jde mu po tom IPTV, ale nic více.
0 x

Pintero

dkulda píše:Dává to smysl v případě že bychom měly H.265, které plánujeme na konec 2Q/2018 (+- 1Q), další význam to má při migraci z konkurenční platformy, ale že by Android boxy byly něčím výjimečné (kromě podpory H.265) to nevím.

Tak na to rozhodně čekat nebudu, už jsem objednal testovací box LepšíTV. Na smartce mi to zatím běží OK.
Jinak při této Vaší větě jsem málem spadl že židle....
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 7 years ago

DarkLogic píše:

Musíte se trochu více vžít do pohledu koncového zákazníka, které lze rozdělit na dva druhy. Ten první typ zákazníka je nadšený ze své nové drahé smart TV a diví se, proč by měl používat STB, když jeho TV je připojena k internetu, má možnost přidávání aplikací apod. Navíc proč mu chceme tahat kabel k STB přes celý byt, když jeho smartka to zvládá bezdrátově. Druhý typ zákazníka má nějakou starou TV a doufá, že když se k tomu pomocí STB připojí internetová TV, že bude moci taky někdy surfnout na netu přes TV, pustit YouTube apod. Oba druhy zákazníků jsou ve výsledku zklamaní - ten první, že si musí kupovat něco, co by vlastně nepotřeboval a ten druhý, že si teda koupí drahý STB, jde mu po tom IPTV, ale nic více.

DarkLogic to vystihl dobre.
Jen se podelim ze zkusensti se zakazniky. Byl jsem upozornen, ze mam zakazniky bez STB. Tak jsem je obvolal a ze 7 lidi jich 5 IPTV zrusilo. Takze nez aby si kupovali STB, tak radeji sluzbu zrusili.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

neverhappy píše:DarkLogic to vystihl dobre.
Jen se podelim ze zkusensti se zakazniky. Byl jsem upozornen, ze mam zakazniky bez STB. Tak jsem je obvolal a ze 7 lidi jich 5 IPTV zrusilo. Takze nez aby si kupovali STB, tak radeji sluzbu zrusili.

Me IPTV zruslili, kdyz prestal fungovat teletext ...
0 x

dkulda

Pintero píše:

Tak na to rozhodně čekat nebudu, už jsem objednal testovací box LepšíTV. Na smartce mi to zatím běží OK.
Jinak při této Vaší větě jsem málem spadl že židle....

Snad jste si neublížil :joy:
0 x

dkulda

DarkLogic píše:

Ale jo ja je chapu, ja si box nevymyslel, nekteri programeri pred 7 lety nevedeli co je to IPTV znali jen kabelovky. Ti sami, pomalejsi, vidi IPTV jen pod IPTV boxem. My jsme nikdy nic mezi nemeli a i tak mame svych problemu s vyvojem a personalnima zmenama az dost. Hooooooodne se rozmyslime kam vlozime usili, a pokud nebudeme mit H.265, nebudeme mit ani vlastni Android box na ktery poskytneme support. V tom samem rezimu budou smartky. To ze to lidi chtej nerozporuju, jen jsem to komentoval z naseho pohledu. Pokud se budete snazit zakaznikovi poskytnout IPTV a k tomu surfovatko a youtubatko facebovatko... pan buh s Vami... S klidnou hlavou zkousejte neco jineho...
0 x

dkulda

iTomB píše:
neverhappy píše:DarkLogic to vystihl dobre.

Me IPTV zruslili, kdyz prestal fungovat teletext ...

Jak Vam bylo nekolikrat vysvetleno, neni nase disfunkce, ale V jedne verzi SDK to nefungovalo a generovalo to problemy pri generovani playlistu, proto se to vyplo. Ted snad je to jiz OK, takze v dalsi verzi by to mohlo byt. Kdyz dobre tak koncem listopadu bude konecne HTML, a update s teletextem bude hned prvni uvolneni ve 2018.
0 x