❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
honzam

Re: 4network.tv

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Pintero píše:
basty píše:Na arrisech stejne nepojede.

Jasný, proto padla otázka kdy a jestli vůbec ten kodek bude. Protože v roadmapě byly slibovány i android boxy. Pak to prodávat na wifi má dle mého grafu smysl. Jinak ne. Hodně lidí chce do domácnosti 2 boxy. V současnosti na wifi (i na drátech) je to kapacitní smrt.
Já když si spočítám, kolik dám za 1 Mbps v nákupu, kolik mě stojí ho dostat k zákazníkovi + další administrace okolo a on má trvale zaplý 2 televize v HD, což dělá dohromady stream třeba 12-18M tak na lince prodělavám.

Přesně tak. Na wifi taky HD nenabízíme a problém je že lidi to chtějí. Takže čekáme kdy bude H265
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

Samozřejmě že to lidi chtějí. A když jim to nedám já, nabídne jim to jiný operátor.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

To holt smula. V tohle je 4N pozadu za sledovanim. Ale i tak mi neprijde rozumne na wifi davat HD byt to jsou 3M, pokud je cisto, tak budis...

Vetsinou to nedava smysl mit tv od jinyho... je to o 100kc drazsi. Proto vetsinou kdyz uz, tak maji i jiny net... Jsou to zatim jen pripady v poctu kusech. V tom pripade je lepsi ho pustit... Pokud to dava smysl.. ma optiku, tak tam uz jsou rychlosti napul jedno.
0 x

dkulda

Příspěvekod dkulda » 7 years ago

Zdravím všechny... termíny... evergreen a pr.....er.
*HTML měla být v červnu a skutečně by bývala byla, zasekli sjem se na špatném SDK, kde jsme chybu hledali nejdříve u sebe, protože by nás ani ve snu nenapadlo, že mistři z Albisu, nebo Arrisu by mohli taky někdy udělat chybu :innocent:. Pak jsme museli připravit prostředí abychom zprostředkovali sledování chyb napříč světadíly...Do toho dovolené a další průtahy... To co nás potkalo by nevymyslel snad nikdo. Každopádně HTML je snad už na spadnutí. Zatím nemám konkrétní termín, ale myslím že na svět půjde nejdříve neobrandovaná verze v barvách 4NET a pak se budou dělat migrační procesy a plány pro jednotlivé brandy, protože to bude trochu složitější.
*Smartky se kvůli výše uvedeným problémům posunuly také. V příštím týdnu by měla být appka pro náš interní test, kde ji nabootujeme do TV přes USB, a nastartujeme proces uvolnění na "smart" story - prý je to mazec na 2 měsíce.
*STB Android a Apple TV by měly být v listopadu.
*API pro back-office je hotové, ale není hotové otestování. Na FrontEnd se ve volných chvilkách dělají grafické návrhy a strktura.
*Appky 2.2. se vydaly dle plánu a ve schvalovacím procesu je appka pro WIN, kde na telefonech už je uvolněna a pro PC to někde jde a někde nejde - testujeme a řešíme s mrkvokvostem.
*Web porlat bude asi až v listopadu.
*S aktualizací roadmapy čekáme až co zjistíme o schvalování těch smartek.

H265 - umíme už jsme testovali, ale problém je že pro to nemáme zařízení. Jakmile se nasadí Android boxy, bude to dávat větší smysl. Další milník pro H265 bude příchod nového boxu od Arrisu a jeho implementace. Je dobře že Tmobile to má, třeba soudruzi v Arrisu pošlou už odladěné SDK. Jinak pro současné zákazníky, kteří mají Arris VIP 1113 a boxy Albis SG8073 budeme mít do konce roku (snad v temrínu) nové datové vzorky, kde HD bude cca 3+3,5Mbps a SD bude také nižší - to by na WiFi mohlo pomoct.

Snad jsem na nic nezapomel, ale je to teda román...

Kdo bdue v Plzni stavte se.. vynadat.. pochválit, nebo jen probrat co Vás pálí a na co se máme soustředit. Můžeme tyto věci probrat více do hloubky...
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

Jeden nový zákazník, kterému jsme teď zřídili IPTV, byl dost zklamaný, že v nabídce není Prima Comedy Central. Takový případ navíc není poprvé a někdo si zřízení dokonce rozmyslel, když zjistil, že tento kanál chybí. Chci se zeptat, jestli se nějak posunula jednání s Primou o ceně, kvůli které to údajně v nabídce 4NET.TV není. Případně jestli by nebylo řešení v podobě příplatkového balíčku pro ty, co o tento kanál opravdu stojí. Přeci jen na ostatních platformách (Sledovani.tv, Skylink atd.) je Comedy Central k dispozici a tuším, že v základních nabídkách, tak by to snad mohlo zvládnout i 4NET.TV.

Píšu to veřejně sem, protože předpokládám, že odpověď zajímá i ostatní.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

take jsem uz resil... Chybi...Sice tam jsou sracky, ale lidi to chcou.
0 x

otak

Příspěvekod otak » 7 years ago

...zrovna jsem chtel taky k tem vsem vytkam pridat jeste Prima CC :)
Cca 3 mesice zpatky to udajne viselo jenom na vyplneni nejakeho formulare a behem prazdnin to melo byt (cili si odvozuji ze by to nemuselo mit dopad na cenu). No, toz tak ;)
0 x

otak

dkulda píše:Zdravím všechny... termíny... evergreen a pr.....er.
H265 - umíme už jsme testovali, ale problém je že pro to nemáme zařízení. Jakmile se nasadí Android boxy, bude to dávat větší smysl. Další milník pro H265 bude příchod nového boxu od Arrisu a jeho implementace. Je dobře že Tmobile to má, třeba soudruzi v Arrisu pošlou už odladěné SDK. Jinak pro současné zákazníky, kteří mají Arris VIP 1113 a boxy Albis SG8073 budeme mít do konce roku (snad v temrínu) nové datové vzorky, kde HD bude cca 3+3,5Mbps a SD bude také nižší - to by na WiFi mohlo pomoct.

...takze na Albis SG8073 kodek H265 bude nebo nebude? Nejak jsem to z toho nepochopil :) Pred nejakou dobou jsem slysel ze H265 pujde dodat i na starsi boxy...?
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

SG8073 ani VIP1113 neumí H265. H265 pojede jen na nových Arrisech nebo na Android boxech.
1 x

otak

ok, skoda no.
takze to snizeni bitrate u streamu pro Albis se odehraje nejakou jeste vetsi kompresi uz tak prekomprimovaneho obsahu...?
0 x

dkulda

otak píše:ok, skoda no.
takze to snizeni bitrate u streamu pro Albis se odehraje nejakou jeste vetsi kompresi uz tak prekomprimovaneho obsahu...?

Ano, presne tak, proste vyrobime dalsi bitrate, kde HD kanal bude i v mensi 3,5Mpbps variante...,pokud bude prostor vyrobime i mensi SD, ale uvidime kolik ty HD sezerou vykonu a HW.
0 x

dkulda

Petr Bačina píše:SG8073 ani VIP1113 neumí H265. H265 pojede jen na nových Arrisech nebo na Android boxech.

Presne tak.
0 x

dkulda

otak píše:...zrovna jsem chtel taky k tem vsem vytkam pridat jeste Prima CC :)
Cca 3 mesice zpatky to udajne viselo jenom na vyplneni nejakeho formulare a behem prazdnin to melo byt (cili si odvozuji ze by to nemuselo mit dopad na cenu). No, toz tak ;)

Ano, bohuzel to visi na vyplneni formulare, ktery jsme kvuli presonalnim zmenam nezvladl jeste posunout. S cenou se kvuli Prima COmedy hybat nebude.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

tak bude kazde nove ovecce ktera bude chtit prima cc dodavana dvbt anena ? ono je to takove nemastne neslane, kdyz v podstate kazdy primu cc ma v te nejzakladnejsi nabidce, v pozemaku je free a nekdo ji prozmenu nema.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Zdá se mi to, nebo zase narostl datový tok? Schválně jsem si teď omezil rychlost pro box a na HD mi skoro nestačí 7M a jede to pořád "naplno" s tím že se kanál dost často cukne, spíš skoro pořád. Na 8M už je cukání ojediněle.

HD 8Mb
SD 3Mb

To není moc vtipné toto... !!!
Přílohy
iptv.PNG
iptv.PNG (48.2 KiB) Zobrazeno 3808 x
0 x