No pokud si nějaká síť nemůže dovolit +100mbps na hlavní konektivitě, tak je to s ní opravdu zlé. Ale to je asi každému jasné, že IPTV nějaký datový tok potřebovat bude.
Pokud je 100mbps moc, nebude fungovat ani sledovanitv.cz ani jakákoliv jiná služba. Pak je třeba se ptát, proč a jestli vůbec má smysl o něčem jako IPTV uvažovat.
Ale to je přece naprosto logické a popravdě ani netuším, proč to tady řešíme...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
sledovanitv.cz
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, aktivních uživatelů sledovanitv.cz jsou v partnerských sítích obvykle desítky procent z celkového počtu. Pouze část z nich samozřejmě sleduje souběžně.
Teď v době hokejového mistrovství světa celé sledovanitv.cz vygenerovalo ve špičce traffic kolem 1,2Gbps, celá ČR! Nějak se mi proto nezdá úvaha, že by hapi sám v dohledné době vygeneroval 100Mbps
Prostě dosavadní zkušenosti jsou takové, že se poskytovatelé trafficu ze začátku trochu bojí, ale v reálu je to vždycky úplně v pohodě (s předpokladem alespoň trochu rozumně postavené sítě).
Teď v době hokejového mistrovství světa celé sledovanitv.cz vygenerovalo ve špičce traffic kolem 1,2Gbps, celá ČR! Nějak se mi proto nezdá úvaha, že by hapi sám v dohledné době vygeneroval 100Mbps

Prostě dosavadní zkušenosti jsou takové, že se poskytovatelé trafficu ze začátku trochu bojí, ale v reálu je to vždycky úplně v pohodě (s předpokladem alespoň trochu rozumně postavené sítě).
0 x
tým sledovanitv.cz
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Myslím obecnou statistiku. Nemáme úplně přehled o tom, kdo má bezdrát a kdo optiku.
Klasický model by ale mohl vypadat následovně:
poskytovatel 1000 klientů
nabídne možnost sledovanitv.cz všem
700 klientů z nich se registruje (tedy "většina" se registruje)
300 klientů z nich aktivně využívá (tedy "asi třetina" aktivně používá)
(a co se konektivity týče, současně sledujících bude ještě mnohem míň)
V tomto případě účtujeme pouze aktivně sledující klienty, tedy 300 * paušál za klienta sledovanitv.cz v řádu desetikorun. Jednoduché.
Klasický model by ale mohl vypadat následovně:
poskytovatel 1000 klientů
nabídne možnost sledovanitv.cz všem
700 klientů z nich se registruje (tedy "většina" se registruje)
300 klientů z nich aktivně využívá (tedy "asi třetina" aktivně používá)
(a co se konektivity týče, současně sledujících bude ještě mnohem míň)
V tomto případě účtujeme pouze aktivně sledující klienty, tedy 300 * paušál za klienta sledovanitv.cz v řádu desetikorun. Jednoduché.
0 x
tým sledovanitv.cz
to je hodně najivní předpoklad. Pokud by třetina lidí aktivně používala IPTV tak by ten váš tok 1.2Gbps udělala jedna taková síť nebo ne? Z tohoto důvodu je jaksi investice do IPTV a nutný posílení infrastruktury a konektivity hoodně velký luxus za něco co chytnu na DVB-T bez opičáren kolem toho.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
žádná předpověď, statistika!
Máme poměrně slušné informace o chování uživatelů z mnoha sítí a průměrné chování vypadá přesně takto.
sledovanitv.cz není primární televize, kterou by si někdo zapnul po příchodu z práce a ta jela až do večera jako kulisa. Boxy toto asi změní, ale zatím to tak není.
Ta třetina lidí sledovanitv.cz použije "někdy v průběhu měsíce" (nejhorší možný případ), neznamená to, že ji sleduje "třetina lidí v jeden okamžik".

sledovanitv.cz není primární televize, kterou by si někdo zapnul po příchodu z práce a ta jela až do večera jako kulisa. Boxy toto asi změní, ale zatím to tak není.
Ta třetina lidí sledovanitv.cz použije "někdy v průběhu měsíce" (nejhorší možný případ), neznamená to, že ji sleduje "třetina lidí v jeden okamžik".
0 x
tým sledovanitv.cz
Právě že já jeden box testuji a valí nonstop - žádné přijdu z práce, prostě ten Panasonic box nerozlišuje kdy na bednu čumím a kdy ne - furt relativně stejnej tok. Takže nebojím se že by mi v testování tohle teď vyvředlo, ale pokud by se "nedejbože" služba chytla, tak to sektory na 2x2 MIMO nepoberou (resp. ty vytíženější s 20-30 lidmi ne) natolik aby jinému to jelo 10-15Mbs ve špičce inet jako doposud. Takže možná jsme narazili na jednu věc a to - půjde nějakou úpravou poznat že je telka zapnutá aby si přijímač "řekl o data"? Nebo jen bude tupě sosat z netu i když je telka vypnutá? Asi to bude o tom jestli HDMI tohle dokáže vůbec zdetekovat, ale myslím že to pozná (telka taky pozná který HDMI port mi "žije").
Statistika je hezká věc, ale nakolik ty předpoklady vyjdou je prostě otazník. A to zda je to optika nebo bezdrát jste si klidně mohli dát do registrace účtu
.
Statistika je hezká věc, ale nakolik ty předpoklady vyjdou je prostě otazník. A to zda je to optika nebo bezdrát jste si klidně mohli dát do registrace účtu

0 x
o DLNA jste uz slyseli ? proc nevyuzit dlna funkcionalitu primo v tv (s ethernetem) ?
akorat se mi nedari http://mediatomb.cc/ donutit , aby se nacetl playlist ze sledovanitv.cz
chtel bych vyzkouset , zda pojede jeden stream do mediatombu a X streamu z mediatombu,
nehral si s tim uz nekdo ?
jinak nam tu bezi ke vsi/moji spokojenosti
akorat se mi nedari http://mediatomb.cc/ donutit , aby se nacetl playlist ze sledovanitv.cz
chtel bych vyzkouset , zda pojede jeden stream do mediatombu a X streamu z mediatombu,
nehral si s tim uz nekdo ?
jinak nam tu bezi ke vsi/moji spokojenosti
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Nebavíme se o tom, jak se chová David2006, ale o tom, jak se chová průměrný zákazník (kterých jsou tisíce)...
Ano, přes HDMI lze poznat, zda je TV zapnutá. Řešilo se to, víme o tom.
Ano, zda je přípojka bezdrát či optika je možné přidat do registrace, je to jedna položka navíc a zároveň jedna ze změn, která naplánována k zavedení HD (bude dostupné pouze u přípojek označených jako kabel/optika). Řešilo se to, víme o tom.
(do teď nebylo potřeba, protože se ke všem přípojkám přistupuje stejně. prostě nic překvapivého...)
Ano, přes HDMI lze poznat, zda je TV zapnutá. Řešilo se to, víme o tom.
Ano, zda je přípojka bezdrát či optika je možné přidat do registrace, je to jedna položka navíc a zároveň jedna ze změn, která naplánována k zavedení HD (bude dostupné pouze u přípojek označených jako kabel/optika). Řešilo se to, víme o tom.
(do teď nebylo potřeba, protože se ke všem přípojkám přistupuje stejně. prostě nic překvapivého...)
0 x
tým sledovanitv.cz
sledovanitv.cz píše:Nebavíme se o tom, jak se chová David2006, ale o tom, jak se chová průměrný zákazník (kterých jsou tisíce)...
Je fakt že narozdíl od těch tisíců zákazníků já mám k dispozici "normální" setobox v podobě toho Panasonicu. Co jsem pochopil směřujete svoje úsilí k něčemu podobnému. A nezlobte se na mě, ale jakmile začnete do sítě setoboxy valit, tak si je asi nikdo při odchodu do práce vypínat nebude. Tedy ano chovám se jinak než máte ve statistice, ale to jen proto že jsem vepředu. Chápu že u koukání přes tablet,notes a smartTV tohle nemusíte tolik řešit, ale setobox valící nonstop je pak jiné kafe.
0 x
hmm čoveče to je pravda. I satelitní settopboxy jsou u dost lidí zapnutý.
0 x
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Tak jo Hapi, přepnul jsem kódování zvuku do AAC. Zároveň mi přišlo jako dobrý nápad ještě trochu přitlačit na bitrate u Óčka, když už je to ta hudební televize... 
Líbí?

Líbí?
0 x
tým sledovanitv.cz
tam furt vidim mp3
0 x
neni tam občas problem s poměrem stran? koukám přes VLC a smíchov by měl mít 16:9 ale vlc zobrazuje 4:3. Nova cinema to dělá taky. Nova to má zase opačně.
0 x
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
U kterého kanálu? U jednoho nebo u dvou měříme maximální dobu bez restartu, takže tam to zatím změněno není...
Jo, ve VLC problém s poměrem stran být může. Ale je to dodatková služba, kterou nikde neinzerujeme ani neprodáváme. Na sledovanitv.cz je poměr v pořádku.
Jo, ve VLC problém s poměrem stran být může. Ale je to dodatková služba, kterou nikde neinzerujeme ani neprodáváme. Na sledovanitv.cz je poměr v pořádku.
0 x
tým sledovanitv.cz