❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Re: 4network.tv

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

Ten odhad je spíš fakt. Na IPTV jsme schopný nasměrovat bezproblémů obyč. uživatele. Stejně jako se lidi naučili s DVB-T settopboxy po ukončení analogu. Hračičové a nadšenci jsou sice právě ti co si koupí smartku a chtěj aplikaci, ale jsou pořád v menšině a ze 100 lidí se najdou 2, možná 3. Zbytek ani netuší jak se se smartTV pracuje nebo že jí vůbec mají.

Upřednostnit aplikaci pro smartTV před boxem je nesmysl. Smartka pojede i s boxem, ale normální telka bez boxu nedá ani ránu a to je to podstatné. Pro ISP je jednodušší a méně nákladné řešit jeden/dva druhy boxů, než si k tomu ještě přidat problémy s funkčnostní X druhů smartTV.

Řešením je doladit boxy a potom se věnovat aplikaci pro smart a sledovat, jestli se mezi zákazníky otáčí poměr dumbTV vs smartTV.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

Kino Barandov, bude?
0 x

dkulda

Příspěvekod dkulda » 10 years ago

David2006 píše:TV mají smysl jen pokud pak nebude potřeba oficiálně settopbox. Pokud bude potřeba settopboxu tak bych upřednostnil v první vlně ten. O jaké značky se jedná? Třeba Philips? Co Motorola, už bude timeshift?

Dobrý den, máme implementovány boxy Arris (dříve Morotola) a Albis.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

dkulda

Petr Bačina píše:Ten odhad je spíš fakt. Na IPTV jsme schopný nasměrovat bezproblémů obyč. uživatele. Stejně jako se lidi naučili s DVB-T settopboxy po ukončení analogu. Hračičové a nadšenci jsou sice právě ti co si koupí smartku a chtěj aplikaci, ale jsou pořád v menšině a ze 100 lidí se najdou 2, možná 3. Zbytek ani netuší jak se se smartTV pracuje nebo že jí vůbec mají.

Upřednostnit aplikaci pro smartTV před boxem je nesmysl. Smartka pojede i s boxem, ale normální telka bez boxu nedá ani ránu a to je to podstatné. Pro ISP je jednodušší a méně nákladné řešit jeden/dva druhy boxů, než si k tomu ještě přidat problémy s funkčnostní X druhů smartTV.

Řešením je doladit boxy a potom se věnovat aplikaci pro smart a sledovat, jestli se mezi zákazníky otáčí poměr dumbTV vs smartTV.

Dobrý den pane Bačino, děkuji za názor, a musím říct že se v podstatě schoduje s naším.
0 x

dkulda

Viktor Novotný píše:no nevim, u nas je az k podivu kolik lidi prave ma smart tv

No ono je to tim, ze kolegove ze sledovani maji misto IPTV SetTopBoxu Android, nebudu soudit jak funguje o tom tu je rozsahla diskuse, ale jejich sluzba na box neni primarne urcena... je to TV pro PC a mobily, kdo ji chce pustit na velke TV v obyvaku ma moznost pres smart aplikaci nebo si koupit androidi box... My sli leta z druhe strany, IPTV byla vzdy spjata s IPTV SetTopBoxem, proto se ted rozhodujeme zda zaimplementovat dalsi levnejsi box, nebo smartku.. jak vidim uplne jednoznacne to neni...
0 x

radjar

Příspěvekod radjar » 10 years ago

Dobrý den. Kdy bude implementována podpora titulku a jazykových mutaci zvuku?

Sent from my iPhone using Tapatalk
0 x

dkulda

radjar píše:Dobrý den. Kdy bude implementována podpora titulku a jazykových mutaci zvuku?

Dobrý den, naše současné řešení tyto funkce nepodporuje na dostatečně spolehlivé úrovni. Aktuálně řešíme otázky dalšího rozvoje a zkvalitnění naší služby, které budeme řešit pořízením HW transkoderu od renomovaného výrobce. Tento HW zajistí kvalitnější streamy a všechny další funkce jako jsou multijazyčné stopy a titulky.
0 x

radjar

Díky za odpověď. Máte nějaký předběžný Timeline?

0 x

radjar

Myslel jsem tím zda víte přibližný termín teto změny?

0 x

dkulda

radjar píše:Myslel jsem tím zda víte přibližný termín teto změny?

Dobrý den, zatím ne, v minulém a tomto týdnu se kolegové věnovali testování HW transkoderu, ale zatím jsou výstupy neuspokojivé. Cena takového transkoderu je cca o 70% vyšší než naše současné řešení a kvalita obrazového výstupu je lepší maximálně o 10%. Aktuálně probíhají komunikace mezi supportem dodavatele a naším vývojovým týmem aby se vyjasnili požadavky a možnosti. V tuto chvíli zatím nemáme další termín.
0 x

dkulda

Vážení zákazníci i potenciální zákazníci,

v poslední době se nám množí informace o praktikách konkurence sledovanitv.cz, která obvolává klienty, bohužel i ty naše potenciální, a ujišťuje všechny o legálnosti svého řešení a o NELEGÁLNOSTI našeho řešení 4network.tv. Argumentují tím, že nikdo jiný než než O2 a UPC nemá podepsanou smlouvu s CET21, s tím že my ji také nemáme podepsanou a proto je naše řešení nelegální. Rád bych i tímto způsobem všem sdělil že SMLOUVU S CET21 MÁME PODEPSANOU (smlouva je podepsaná se společností Konektel a.s., který je partner projektu a dodavatel obsahu). Kdo by chtěl tuto smlouvu vidět, můžeme stránku s podpisy ukázat v sídel naší společnosti. Zbytek smlouvy je předmětem obchodního tajemství. Tento způsob konkurenčního boje považuji za nekalý a pokud bude pokračovat tímto způsobem i nadále, jsme připraveni to předat naši právní kanceláři. Na tuto skutečnost i prezentaci těchto informací jsem předem upozornil i společnosti sledovanitv.cz.

Děkuji za pozornost,

DAVID KULDA
4network.tv s.r.o.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

dkulda píše:Vážení zákazníci i potenciální zákazníci,

v poslední době se nám množí informace o praktikách konkurence sledovanitv.cz, která obvolává klienty, bohužel i ty naše potenciální, a ujišťuje všechny o legálnosti svého řešení a o NELEGÁLNOSTI našeho řešení 4network.tv. Argumentují tím, že nikdo jiný než než O2 a UPC nemá podepsanou smlouvu s CET21, s tím že my ji také nemáme podepsanou a proto je naše řešení nelegální. Rád bych i tímto způsobem všem sdělil že SMLOUVU S CET21 MÁME PODEPSANOU (smlouva je podepsaná se společností Konektel a.s., který je partner projektu a dodavatel obsahu). Kdo by chtěl tuto smlouvu vidět, můžeme stránku s podpisy ukázat v sídel naší společnosti. Zbytek smlouvy je předmětem obchodního tajemství. Tento způsob konkurenčního boje považuji za nekalý a pokud bude pokračovat tímto způsobem i nadále, jsme připraveni to předat naši právní kanceláři. Na tuto skutečnost i prezentaci těchto informací jsem předem upozornil i společnosti sledovanitv.cz.

Děkuji za pozornost,

DAVID KULDA
4network.tv s.r.o.

Dobry den, vzhledem k memu zvazovanemu prechodu k Vam, jsem se informoval jak to mate presne podepsano a bylo me sdeleno, ze ano mate podepsano sireni pomoci set-top-boxu .... ale JENOM pomoci set-top-boxu .. vsechny dalsi sluzby - tablety / notebooky / web ... podepsano nemate :(

Mne to treba prave zabrzdilo v uvazovanem prechodu. Takze prosim pokud mate touhu se tady opirat do sledovanitv, tak z jejich ust vzdy slo jen info o OTT, to ze mate cet21 podepsane boxy, to pokud vim nikdo nikdy nezpochybnil :) tudiz prosim zamette si nejdrive u sebe ... diky
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

dkulda

Viktor Novotný píše:
dkulda píše:Vážení zákazníci i potenciální zákazníci,

Děkuji za pozornost,

DAVID KULDA
4network.tv s.r.o.

Dobry den, vzhledem k memu zvazovanemu prechodu k Vam, jsem se informoval jak to mate presne podepsano a bylo me sdeleno, ze ano mate podepsano sireni pomoci set-top-boxu .... ale JENOM pomoci set-top-boxu .. vsechny dalsi sluzby - tablety / notebooky / web ... podepsano nemate :(

Mne to treba prave zabrzdilo v uvazovanem prechodu. Takze prosim pokud mate touhu se tady opirat do sledovanitv, tak z jejich ust vzdy slo jen info o OTT, to ze mate cet21 podepsane boxy, to pokud vim nikdo nikdy nezpochybnil :) tudiz prosim zamette si nejdrive u sebe ... diky

Pane Novotný Vás v uvažovaném přechodu zabrzdilo něco úplně jiného, Vaše konkurence, a že byste svými podněty zlepšoval platformu i pro konkurenci.. buďme upřímní, alespoň toto jste mi sám řekl při posledním setkání v Přerově. A myslím že jste byl i přítomen několika diskuzím, kdy jsme potenciálním zákazníkům jako vy říkali že my to prodáváme se SetTopboxem, pak teprve zákazník může využít bonusu secondscreen. A co se týká OTT, kdo ho od nás koupil? Kdo mu ho prodal? Žádnou takovou službu nemáme, ani neprodáváme. Možná se kdysi v ceníku objevil nový moderní pojem OTT, kterému nikdo až na lidi z oboru nerozuměl, ale ten jsme rázem vyměnili za správný pojem SeconScreen.

Pochopil jste smysl mého "prohlášení"? Vidíte a mě to přišlo jasné. Psal jsem někde že nás pomlouvají ve vztahu k OTT? ne nepsal. Naši zákazníci i obchodní partneři nám sdělují že máme v nabídce kanály CET21 nelegálně. Já s žádným OTT nezačal a prosím abyste mi nepodsouval tyto polopravdy. Další komentáře již věcně PROSÍM.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

Se settopboxem ... ok .. ale pak NEMUZE android / iOS, protoze to uz je OTT, to je to o cem tady mluvim.
Ano mate pravdu, duvodu bylo vice, jeden z hlavnich zminujete. Nicmene, kdyz uz se situace vyhrotila, bylo skutecne na zvazeni spoluprace s Vami a tak jsem obvolal lidi na ktere jsem mel kontakt a vyptal se jak to mate se smlouvou na CET21, bylo me doslova receno : V boxu ANO, OTT nemaji !

Snazim se byt vecny porad, jak jsem psal, nikdy jsem nerekl a neslisel ze byste mely CET21 nelegalne, pouze ze mate smlouvu JEN na BOX a presto jede Vase sluzba lidem v mobilu, tabletu ... sorry, ale tohle uz prave legalni neni ...

Doslova zastupce CET21 me upozornil, ze pokud si Vasi sluzbu vezmu, pak v boxu ano, ale jestli to nekomu pustim do tabletu ci jineho zarizeni, nesu si to na sve triko a ja jsem za to odpovedny ... a to priznejme si nemusi byt uplne levna zalezitost :(
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

dkulda

Viktor Novotný píše:Se settopboxem ... ok .. ale pak NEMUZE android / iOS, protoze to uz je OTT, to je to o cem tady mluvim.
Ano mate pravdu, duvodu bylo vice, jeden z hlavnich zminujete. Nicmene, kdyz uz se situace vyhrotila, bylo skutecne na zvazeni spoluprace s Vami a tak jsem obvolal lidi na ktere jsem mel kontakt a vyptal se jak to mate se smlouvou na CET21, bylo me doslova receno : V boxu ANO, OTT nemaji !

Snazim se byt vecny porad, jak jsem psal, nikdy jsem nerekl a neslisel ze byste mely CET21 nelegalne, pouze ze mate smlouvu JEN na BOX a presto jede Vase sluzba lidem v mobilu, tabletu ... sorry, ale tohle uz prave legalni neni ...

Doslova zastupce CET21 me upozornil, ze pokud si Vasi sluzbu vezmu, pak v boxu ano, ale jestli to nekomu pustim do tabletu ci jineho zarizeni, nesu si to na sve triko a ja jsem za to odpovedny ... a to priznejme si nemusi byt uplne levna zalezitost :(

Noto je zvlastni, mě také zástupce CET21 potvrdil že pokud bude firstscreen na boxu, může být SecondScreen na mobilu či tabletu v uzavřené síti.... Nebavíme se o OTT = over the top = nad všemi sítěmi. Dle mého je OTT vnímáno jako TV every where - kdkyoliv kdekoliv, s jakýmkoliv připojením, od O2, T-Mobile, Vodafone či Nas-Net Group... naše řešení bude fungovat pouze na uzavřené síti a to té Vaší.
0 x