❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
sledovanitv.cz
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: sledovanitv.cz
Vaclave rozumime, zbytek poresim uz mimo toto vlakno 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Muj nazor je jit cestou osvedceneho HW.
Uziti ruznuch cinskych krabicek s Androidem ma podle mne 2 problemy
1. Android jako zaklad je strasne nenazrany a sam o sobe bude brat dost vykonu cele platformy
2. Nikdo Vam nezaruci, ze cinskou krabicku (overenou vyvojarem SledovaniTV), kterou dnes koupite bude dostupna jeste za 3 mesice. Misto ni najednou bude neco uplne jineho (byt treba ve stejne plastove krabicce) a aplikace SledovaniTV na ni nebude fungovat stabilne a nebo vubec.
Proto mi dava smysl dohodnot se s TomiCzechem nebo nekym podobnych, kdo odebira ve velkem mnozstvi profi stb, ktere maji v sobe maji kvalitni HW (s HW akceleraci videa), maji ergonomicke dalkove ovladani a jsou rychle a stabilni. Predpokladam, ze diky tomu, ze sam STB pouziva a ma tak zajisten jejich dovoz, lze s nim dohodnout i kusove odbery.
U televize, pokud ji chcete nabidnou sirsi uzivatelske verejnosti jako nahradu za DVBT/DVBS/DVBC, jsou podle mne totiz nejdulezitejsi STABILITA a SPOLEHLIVOST a JEDNODUCHE OVLADANI obvyklym ovladacem.
Otazka na TomiCzecha tedy je: co by financne znamenala implementace SLedovaniTV do jim uzivaneho STB?
K.
Uziti ruznuch cinskych krabicek s Androidem ma podle mne 2 problemy
1. Android jako zaklad je strasne nenazrany a sam o sobe bude brat dost vykonu cele platformy
2. Nikdo Vam nezaruci, ze cinskou krabicku (overenou vyvojarem SledovaniTV), kterou dnes koupite bude dostupna jeste za 3 mesice. Misto ni najednou bude neco uplne jineho (byt treba ve stejne plastove krabicce) a aplikace SledovaniTV na ni nebude fungovat stabilne a nebo vubec.
Proto mi dava smysl dohodnot se s TomiCzechem nebo nekym podobnych, kdo odebira ve velkem mnozstvi profi stb, ktere maji v sobe maji kvalitni HW (s HW akceleraci videa), maji ergonomicke dalkove ovladani a jsou rychle a stabilni. Predpokladam, ze diky tomu, ze sam STB pouziva a ma tak zajisten jejich dovoz, lze s nim dohodnout i kusove odbery.
U televize, pokud ji chcete nabidnou sirsi uzivatelske verejnosti jako nahradu za DVBT/DVBS/DVBC, jsou podle mne totiz nejdulezitejsi STABILITA a SPOLEHLIVOST a JEDNODUCHE OVLADANI obvyklym ovladacem.
Otazka na TomiCzecha tedy je: co by financne znamenala implementace SLedovaniTV do jim uzivaneho STB?
K.
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kaja píše:Otazka na TomiCzecha tedy je: co by financne znamenala implementace SLedovaniTV do jim uzivaneho STB?
Nechci mluvit za Tomáše, ale stačí povolit streamy. Sledovani.tv je hezky zabezpečené a obcházet to by zabralo nejvíce času z celé implementace, jinak by to dávno bylo hotové

0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Ano, už se objevili tací, kteří si jen napsali na podporu o seznam veřejek na kterých běží streamy
No, takhle fakt ne... ale myslím, že na to Kaja ani nenarážel.
Trh s Androidími boxy se sice vyvíjí rychle, ale zase ne TAK rychle. Pokud bychom měli každý půlrok nový box, nebyl by to žádný zásadní problém. Problém by byl, kdyby pět partnerů mělo pět různých boxů v jeden časový okamžik...
Ten profi stb je jednoúčelové zařízení, do kterého bychom si asi sami nic nedodělali. Android je velmi pružný, rozšiřitelný a zdá se, že má budoucnost. Navíc nám dává možnost vyvíjet souběžně (čti sdílet kód) aplikace pro Android do mobilu, tak i pro set top box (do jisté míry). Takže asi chápete, že se nám moc nechce tříštit vývoj více směry.
Samozřejmě je možné, že časem poznáme, že žádný set top box nesplňuje naše požadavky. Android necháme jen pro mobily a vydáme se cestou klasického set top boxu. Sám tomu nevěřím, ale čistě teoreticky to možné je.
edit: Mimochodem, nabídka KnVnetu se zmiňovaným set top boxem je taky zajímavá http://www.knvnet.cz/televize/nabidka-set-top-boxu/
(box za 4 000 Kč + 29 programů za lidových 349 Kč)

Trh s Androidími boxy se sice vyvíjí rychle, ale zase ne TAK rychle. Pokud bychom měli každý půlrok nový box, nebyl by to žádný zásadní problém. Problém by byl, kdyby pět partnerů mělo pět různých boxů v jeden časový okamžik...
Ten profi stb je jednoúčelové zařízení, do kterého bychom si asi sami nic nedodělali. Android je velmi pružný, rozšiřitelný a zdá se, že má budoucnost. Navíc nám dává možnost vyvíjet souběžně (čti sdílet kód) aplikace pro Android do mobilu, tak i pro set top box (do jisté míry). Takže asi chápete, že se nám moc nechce tříštit vývoj více směry.
Samozřejmě je možné, že časem poznáme, že žádný set top box nesplňuje naše požadavky. Android necháme jen pro mobily a vydáme se cestou klasického set top boxu. Sám tomu nevěřím, ale čistě teoreticky to možné je.
edit: Mimochodem, nabídka KnVnetu se zmiňovaným set top boxem je taky zajímavá http://www.knvnet.cz/televize/nabidka-set-top-boxu/
(box za 4 000 Kč + 29 programů za lidových 349 Kč)
0 x
tým sledovanitv.cz
Diskuze se skutečně trochu zvrhla. Za mě tedy v tomto vlákně končím. Jak jsem již psal, nemám zde ambice box nabízet, proto je irelevantní jestli mám zajištěné dovozy, sklad apod. Jen jsem se přidal protože se o mě psalo a chtěli jsme poukázat na další možnosti řešení.
Sychrovákům popřeji hodně zdaru v projektu, snad si nějaké příznivce a zákazníky najde. Už jenom pro to, kolik je v tom utopených peněz.
Edit: Wow, zapomněli jsme to z webu odstranit, děkuji za upozornění. Ten strýček google je prevít protože na tuto stránku nelinkuje ani jeden odkaz na webu. Nabídka byla z roku 2011 a už dávno neplatí. A mimochodem 29 programů plus dva balíčky takže až 50 kanálů
. Miluji tohle vytrhávání z kontextu a pokusy o napadání.
Sychrovákům popřeji hodně zdaru v projektu, snad si nějaké příznivce a zákazníky najde. Už jenom pro to, kolik je v tom utopených peněz.
Edit: Wow, zapomněli jsme to z webu odstranit, děkuji za upozornění. Ten strýček google je prevít protože na tuto stránku nelinkuje ani jeden odkaz na webu. Nabídka byla z roku 2011 a už dávno neplatí. A mimochodem 29 programů plus dva balíčky takže až 50 kanálů

0 x
Říkejte mi o bezdrátu co chcete ale drát je drát, resp. vlákno je vlákno :)
tom@iczech.net
tom@iczech.net
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť já to vůbec nemyslím špatně... taky máme místní iptv na multicastu, která za podstatně více peněz nabízí podstatně více muziky.
Když tady ale zmíníš set top box za 90usd, hned si začnou všichni mnout ruce, jak to bude bezva mít ke sledovanitv stb pro koncové uživatele za 1800 Kč, službu za pár korun měsíčně a funkční a stabilní řešení nejlépe hned zítra na stole
Když tady ale zmíníš set top box za 90usd, hned si začnou všichni mnout ruce, jak to bude bezva mít ke sledovanitv stb pro koncové uživatele za 1800 Kč, službu za pár korun měsíčně a funkční a stabilní řešení nejlépe hned zítra na stole

0 x
tým sledovanitv.cz
Mam dotaz. Jak moc tezke by bylo tuhle sluzbu propojit jako kanaly na youtube ? Potom nemusime resit STB a podobne, protoze krabicky, ci primo televize s youtube uz jsou tu davno.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
raven-il píše:Mam dotaz. Jak moc tezke by bylo tuhle sluzbu propojit jako kanaly na youtube ? Potom nemusime resit STB a podobne, protoze krabicky, ci primo televize s youtube uz jsou tu davno.
No asi těžké, když potřebuješ ověřit, kdo na ty streamy má právo koukat

0 x
DarkLogic píše:raven-il píše:Mam dotaz. Jak moc tezke by bylo tuhle sluzbu propojit jako kanaly na youtube ? Potom nemusime resit STB a podobne, protoze krabicky, ci primo televize s youtube uz jsou tu davno.
No asi těžké, když potřebuješ ověřit, kdo na ty streamy má právo koukat
Overit to potrebujes proc ? Kvuli obchodnimu modelu ? Tohle ma youtube taky vyresene...
0 x
Josef Smola
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
No, v první řadě bychom skutečně potřebovali ošetřit, aby kanály mohli sledovat pouze lidé registrovaní na sledovanitv.cz - to je legální podmínka pro využití služby. Že youtube umí omezit sledování kanálu místně vím, jestli to dokáže i nějak dále, toť otázka...
Ale nápad je to zajímavý.
0 x
tým sledovanitv.cz
sledovanitv.cz píše:No, v první řadě bychom skutečně potřebovali ošetřit, aby kanály mohli sledovat pouze lidé registrovaní na sledovanitv.cz - to je legální podmínka pro využití služby. Že youtube umí omezit sledování kanálu místně vím, jestli to dokáže i nějak dále, toť otázka...
Pak by se dalo na nějakou spolupráci s ISPíky vyprdnout, ne

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jasne a na vsechny smlouvy s programery taky ze ?
woe ... vse ma sve pravidla

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:jasne a na vsechny smlouvy s programery taky ze ?woe ... vse ma sve pravidla
Proč s programery? Pokud to Youtube regionálně dokáže omezit třebas seznamem IPček (v USA běžně) tak by to jít mohlo

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem stale nadsenej.
sledovanitv.cz píše:Pánové, moc se mi nepozdává, kam se tato debata ubírá.
Vzpomínám s láskou na časy, kdy se objevilo sledovanitv.cz a všichni se mohli nadšením zbláznit kvůli streamované televizi v prohlížeči, popř. na Androidu. Čas pokročil, televizi ve Flashi berete jako samozřejmost a začínáte nadávat na špatně fungující set top box, který ale nikdy nikdo nikomu oficiálně nenabídl, ani neprodal.
Berte prosím službu sledovanitv.cz tak jak je, jak ji prezentujeme a (celkem úspěšně) šíříme mezi ostatní poskytovatele, tedy webovou televizi, popř. mobilní aplikaci pro Android.
Vývoj set top boxu pokračuje, ale zatím není v produkční fázi. Radši k tomu už nic nebudu dodávat...
Viktore, že jsi vzal iniciativu do vlastních rukou, nakoupil vlastní set top boxy, udělal si vlastní launcher a rád bys to nabízel klientům je tvůj boj. A teď jsi naštvaný na programátora, kterému se nechce implementovat něco v NAŠÍ aplikaci pro TVUJ vlastní set top box, který si koupil bez našeho posvěcení. Nedej bože, aby takových lidí bylo víc...Rozumíš, kam tím mířím? To neznamená, že nebudeme poskytovat podporu pro žádný jiný stb než námi určený, jen je to prostě celkem nešťastná situace. Doufám, že si rozumíme.
0 x
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, potřebovali bychom vyzkoušet přehrávání sledovanitv.cz na zařízeních s iOS.
Postup je popsán na https://sledovanitv.cz/home/iphone-howto. Na tuto stránku by měli být automaticky přesměrováni všichni ti, kteří na sledovanitv.cz přistoupí ze zařízení od fy Apple.
Objevilo se několik protichůdných názorů, zdali je možné takovou podporu iOS prezentovat jako funkční či nikoliv. Proto bych vás rád poprosil o otestování (sami totiž Apple věci moc nepoužíváme...).
Díky!
Postup je popsán na https://sledovanitv.cz/home/iphone-howto. Na tuto stránku by měli být automaticky přesměrováni všichni ti, kteří na sledovanitv.cz přistoupí ze zařízení od fy Apple.
Objevilo se několik protichůdných názorů, zdali je možné takovou podporu iOS prezentovat jako funkční či nikoliv. Proto bych vás rád poprosil o otestování (sami totiž Apple věci moc nepoužíváme...).
Díky!
0 x
tým sledovanitv.cz