❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Re: 4network.tv

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Kua chlapi, kdybyste radši dali dokupy to přeskakování streamů. Vždyť už je to sakra dlouho.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

oliver.es píše:113 set-top-boxů. Je to unicast s lepsimi streamy.

jenom tohle? Nejsou tam i weby, mobily apod? Pripadne teda je to jen linear nebo i nelinear?
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

frito píše:
oliver.es píše:113 set-top-boxů. Je to unicast s lepsimi streamy.

Ahoj, co znamená lepší streamy ?
Máme taky 4net ale při podpisu smluv si nevybavuji žádnou informaci o lepších streamech.

Díky Honza

Na stránkách máte: Sledování až na 4 zařízeních současně. Jak se Vám to povedlo? Nemůžu dostat z 4net více jak 3 licence na domácnost.
0 x

lemointernet

Příspěvekod lemointernet » 8 years ago

Streamy z multicast nabídky, ale je to šířené unicastem. To znamená HD kanál až 25 Mbit.

Ano, je v tom i sledování na webu a v mobilních aplikacích. Nelineární služby tam nejsou - to nedává smysl zrcadlit.

ad 4 zařízení v domácnosti ... kde to vidíte ? Já to nemůžu najít. Na stránce o televizi jsou naspané 3.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

lemointernet píše:Streamy z multicast nabídky, ale je to šířené unicastem. To znamená HD kanál až 25 Mbit.

Ano, je v tom i sledování na webu a v mobilních aplikacích. Nelineární služby tam nejsou - to nedává smysl zrcadlit.

ad 4 zařízení v domácnosti ... kde to vidíte ? Já to nemůžu najít. Na stránce o televizi jsou naspané 3.

to patřilo kolegovi... zde: http://lajsi-net.cz/televize.php
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Odjakživa snad platí 4 zařízení - 1x box + 3x libovolné (PC, android...). I administrace ti dovolí spárovat 4 zařízení. Jeden čas byla dokonce defaultně nastavená hodnota na 5 zařízení, muselo se ale měnit na 4.
1 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Aktuálně mám v mailu informaci, že vždy pouze 3 zařízení. Přičemž minimálně jedno z toho musí být STB. Další 2 web, mob, tablet apod. Tak já nevím, jestli se něco změnilo...Jelikož už vím minimlně od 2 klientech co mají 4 TV, tak mě to štve.

imho. Ony jdou přidat zařízení jen na daný počet streamu? Ne jako ve sledovani, kde mám XX zařízeních, ale jede mi vždy jen daný počet streamů?
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Tak to nevím co je zase za informaci... někdo v tom tedy dělá slušný bordel. Ve smlouvě je zmíněné, že mohou být maximálně 3 settopboxy, nikoliv další zařízení. Ale už na začátku jsme měli informaci a taky z toho celou dobu vycházíme, že musíme mít alespoň 1 box a k tomu mohou být další 3 zařízení. V administraci jsou standardně 4 zařízení ke spárování atd. Pokud se tedy něco za běhu změnilo, tak budu velice naštvaný.

Můžeš přidat vždy jenom 4 zařízení. Někdy dokonce bývá problém, že si lidi na jednom notebooku spárují Chrome i Firefox a vypotřebují tím 2 "licence" na jednom zařízení. Další už to nepustí aniž bys nějaké odebral.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Tak buď pí. Peroutková Neví, nebo se něco změnilo. Takto přesně jsem tu informaci dostal. Nebo jen noví klienti :) Supr...

Tak to je strašně nešikovné řešení. To budu celou dobu jen řešit párování nového a odpárování starého. Nepočítám telefony atd... pořád se něco mění. Nedá se s tím něco udělat p. Kuldo?

To odpárování a napárování nového udělá uživatel nebo jen isp?
0 x

lvacek

Příspěvekod lvacek » 8 years ago

basty píše:Tak buď pí. Peroutková Neví, nebo se něco změnilo. Takto přesně jsem tu informaci dostal. Nebo jen noví klienti :) Supr...

Tak to je strašně nešikovné řešení. To budu celou dobu jen řešit párování nového a odpárování starého. Nepočítám telefony atd... pořád se něco mění. Nedá se s tím něco udělat p. Kuldo?

Zákazník dostává od Vás přistup ke svému účtu. Tam si může spravovat svoje zařízení. Rozhraní můžete běžet buď na doméně 4network, nebo se to dá nasměrovat a obrandovat na vlastní doménu. www.viridium.tv . Dále má systém jednoduché API. Správu zařízení můžete integrovat do vašeho systému. Máme to implementováno. Pravděpodobně na to API jde napojit i ISPAdmin.
0 x

dkulda

Příspěvekod dkulda » 8 years ago

lvacek píše:
basty píše:Tak buď pí. Peroutková Neví, nebo se něco změnilo. Takto přesně jsem tu informaci dostal. Nebo jen noví klienti :) Supr...

Zákazník dostává od Vás přistup ke svému účtu. Tam si může spravovat svoje zařízení. Rozhraní můžete běžet buď na doméně 4network, nebo se to dá nasměrovat a obrandovat na vlastní doménu. http://www.viridium.tv . Dále má systém jednoduché API. Správu zařízení můžete integrovat do vašeho systému. Máme to implementováno. Pravděpodobně na to API jde napojit i ISPAdmin.

Díky Lukáši za vysvětlení, byl jsem mimo a doháněl resty a ISPforum trochu zanedbával...
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

dkulda

Dobrý den,

ve smlouvě jsou standardně 3 zařízení. V systému jsiou defaultně 4 (jak píše p. Bačina, svého času bylo nastaveno 5 a muselo se to měnit). Ve smlouvě jsou jen 3, protože tak to zní i v některých smlouvách s programery. 4 zařízení povolujeme na úrovni gentlemanské dohody, a snažíem se to říkat všem zákazníkům, protože to tak dělí i konkurence. Smlouvy s programery máme všichni stejné, co do počtu zařízení. Je v tom docela bordel, protože smlouva na jeden kanál řeší současné streamy v domácnosti, smlouva na jiný kanál zase neřeší souběžné streamy, ale řeší max. počet zařízení... no a to by se fakt nedalo dělat nis hromadně...Takže abychom byly v souladu se smlouvami s programery ve smlouvě jsou 3 zařízení. Všem říkáme 4 zařízení, protože konkurence říká 4 (možná jsme už u někoho slyšel 5). Vy čerpáte ze smlouvy nebo z nějaké komunikace s kolegyní?

Díky,

DAVID KULDA
0 x

dkulda

Petr Bačina píše:Odjakživa snad platí 4 zařízení - 1x box + 3x libovolné (PC, android...). I administrace ti dovolí spárovat 4 zařízení. Jeden čas byla dokonce defaultně nastavená hodnota na 5 zařízení, muselo se ale měnit na 4.

ANO SOUHLASÍ.
0 x

dkulda

lyra píše:Stejny problém se vyskytuje u nas na Kuki . Hlásil jsem to dodavateli odepsali že žadne potíže nevidí.
Pokud N4 bere streamy -nebo apon jejich čast od Netboxu ,tak to může mít původ problému až tam. A protože to nedělá u každého nahraného filmu a ještě ne trvale nemusí to každý hlasit jen si zanadava že to chodí blbě.
Samozřejmě to neděla na všech kanalech ,ale mam pocit že na Prima HD, CT1 HD a snad ještě na jednom.Ale nejvic právě ta Prima COLL HD ... podotykam máme Kuki :!: od A1M

DĚKUJI za osvětu, kdybych to tu psal sám ,neměl o by to zdaleka takovou váhu. Máte naprostou pravdu. Nejsme teď schopen reagovat k této konkrétní situaci, ale stává se nám to, že problém je již ve zdroji. Další problém nastane, že když zdroj, a to může být přímo z CET21 (už se to taky stalo), obsahuje nějaké chyby, tyto chyby se zvyčují dalším přenosem a prací se streamy (transkoding, ingesting atp.), pak takový stream může vykozvoat popisované viditelné chyby. Bohužel jde o to , přesě jak píšete, lidi si zanadávají a nic nehlásí a my o tom nevíme. Pak tu jsou samozřejmně popisované problémy s přeskakováním atp, což je věc kteoru dlouhodbě řešíme, a je to otázka playerů v boxech, který je na tyto chyby háklivější než player ve webu nebo aplikacích.

Jo práce s videem a navíc posílaným přes internet, to je teda věc :-)
0 x

dkulda

lemointernet píše:Pro informaci - efektivita CDN proxy. Začíná se vyplácet.

graph_image.php.png

Pěkně se Vám to rozjíždí...Jen tak dál.
0 x