❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
Cheprer
antispam: Ano

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod Cheprer » 6 years ago

basty píše:To je jako fakt? Proc by to takto udelali?

Protože si ji odladi pro svůj hw? Verzi OS ATP...? :-)
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 6 years ago

Co se tyce HW tak parametrove je to stejné.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

proč by sis pak kupoval jejich boxy když by sis mohl za půlku koupit i lepší a aplikaci nainstalovat? Ta apka v jejich boxu je přizpůsobená na ovládání dálkáčem. Ta co je na google play je spíš na dotyk a bejvala hodně jiná.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

basty
Kontaktovat uživatele:

Myslim ted boxy s androidTV a ne android box. Tech boxů na androidTV moc neni na vyber. Defakto vim jen o flixu a xiaomi (ten ale nema eth)
0 x

nechtej

Příspěvekod nechtej » 6 years ago

přečti si komentáře pod výrobkem na czc a uvidíš sám. rozdíl v ceně proti origo boxu pro sledování není nijak zásadní.
pokud chces nějakou i cenovou alternativu k origo boxu, tak asi jedině box s amlogic chipsetem, na to hodit coreelec a neoficialni plugin pro sledování.tv.
0 x

Matess

Příspěvekod Matess » 6 years ago

origo boxy maji tragickou wifi a divim se ze ji nemaji sw vyplou, protoze to pres ni proste nechodi. Potreboval jsem to taky resit bezdratem a nakonec se to vyresilo prohozenim televizi... smart lg pripojena pres wifi na stejnem miste jela v pohode a settopbox nikoliv.
1 x

okoun

Příspěvekod okoun » 6 years ago

wifi bych úplně zakázal u boxů, TV, tiskáren, scanerů a prostě všech STATICKY umístěných zařízení....
4 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Tolex

Příspěvekod Tolex » 6 years ago

Techbite Flix box mám asi 3 měsíce. Provozuji na něm službu Sledování TV bez nějakých komplikací. Je to certifikovaný Android tv a funkčně je podobný jako nový box dodávany od SledovaniTv. Uživatelské prostředí je stejně a také hw je shodné. Vše ovládám jen dálkovým ovladačem. Z Google play lze stáhnout jen aplikace přizpůsobené androidTv. Jde funkčně o dost odlišné prostředí oproti běžným čínským android boxum. Box mám připojený ethernet kabelem, příjem SledovaniTV přes WiFi jsem testoval pár hodin a bez výpadku. Box je svižný, pro mne překvapení. Z aplikací bez problémů funguje YouTube, HBO go, Kuki, Lepší Tv, Seznam Tv, SledovaniTV, Mall tv, Kodi. Nejde třeba Netflix. Má i vestavěný Chrome.
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 6 years ago

Naprosto souhlasím s Okounem. Naprosto odmítám TV přes WiFi připojit. Často mám chuť i připáskovat ke zdroji od Notebooku ethernet kabel. Když ten Noteebook maj furt v elektrice, tak proč ho maj přes WiFi?
2 x

Matess

Příspěvekod Matess » 6 years ago

thunderbolt s nabíjením, displayportem a ethernetem se ukazuje pro vás jako super konektor :)
1 x

basty
Kontaktovat uživatele:

samozrejme ze jenom kabel, ale pokud mam vice moznosti tak vezmu radeji box i s wifi...
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 6 years ago

Matess píše:thunderbolt s nabíjením, displayportem a ethernetem se ukazuje pro vás jako super konektor :)

A víš, že jo? Přijdeš domů, položíš notebook na stůl a připojíš jeden kabel. Není to tak easy jako prostě narazit na dokovačku, ale je tomu aspoň fuk, o jaký notebook jde. A neřešíš kraviny s bezdrátem.

Vážně, lidi mají doma notebook permanentně na stole na nabíječce a posunují ho jenom, když jdou utírat prach na tom stole. A hned vedle notebooku mají Wi-Fi router. Jaký má smysl mít ten notebook na Wi-Fi? Domácí Wi-Fi je přece o tom, abych si s tím notebookem mohl sednout třeba pod pergolu, nebo abych si doma nevysosal data na mobilu. Proč si ubírat kapacitu bezdrátovým připojením věcí, které permanentně leží na jednom místě? Kor, pokud v nich ta wifina stojí za hovno, protože je tam jen, aby tam byla.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

zase parta odborníků. Věc má wifi tak je na wifi. Co mi doma vyžírá wifinu tak jak to dokáže jenom notebook? nic. Mobilní telefony v pohodě přehrávají youtube a televizi přes aplikace a stupidní čínskej box funguje na wifi v rámci jedný místnosti a to ještě sotva.

A vůbec, co má tohle společnýho s tv boxem? ani jeden ten box nemá ani usb s ethernetem/hdmi s napájením v sobě natož thunderbolt potažmo display port kterej zase nemá televize. Celou tuhle koncepci vyhodit a koupit smart tv a nainstalovat aplikací. Žádnej po*ranej box vedle tv.

Připadám si u zákazníka jako debil když smártka má problém s wifi připojením a přitom vedle stojím s telefonem a v pohodě funguju se slovy "ale mě to na telefonu funguje i ve vedlejší místnosti". Totální fail.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 6 years ago

tv na wifi nepatri ;-)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

TTcko

Příspěvekod TTcko » 6 years ago

já bych všechny ty wifi úplně zakázal...
0 x