❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

O2 tv všude.

Problematika videa na IP sítích.
milan.zelina

Re: O2 tv všude.

Příspěvekod milan.zelina » 6 years ago

2:Hapi: no to je skvělé, takovejch klientů tady mám taky dost.
Vypnou TV bednu a jdou chrápat, stream jede furt, protož box je furt ON. Zkusím to taky.
A není to jen 02, T-mobile..maj tam i Netfix, AppleTV, Xbox, a ještě kdoví co.
Někde mi je to skoro jedno, mám optiku, ale na radiu mě to s*re když je to furt a furt (asi už pů roku).
Před mnoha leta jsem poskytoval konektivitu po některá regionální studia TV.
Stačilo jim na odvysílání příspěvku SD asi tak 10M na hoďku, pak to za minutu vykvákali
v terestriálním vysílaní do celé ČR a pohoda.....
Studia platila částku x.xxx.CZK klient dnes platí h@vno: 2xx.CZK a jede furt plná palba celej den.
Asi tak. A to ještě náklady stoupají .....
0 x

Sidi

Příspěvekod Sidi » 6 years ago

hapi píše:hmm, tak jsme dneska připojili klienta co má O2 TV. První co bylo je že zkontroloval settopbox jestli najel, přihlásil se a jestli fungujou programy. pak vypnul televizi ale ne settopbox a ten vesele už 12 hodin přehrává 6Mbit nonstop. Před chvílí sem se nasral a dropnul mu o2 tv na minutu a pak zase povolil a stream se ukončil a znova nezačal. Asi to začnu praktikovat jednou za hodinu :-D

Když je "prime time", tak si každohodinový výpadek nedokážu představit, ale dropnout to jednou v noci, jednou dopolko a nějak po obědě asi nebude úplně marný.

Škoda, že HDMI-CEC je celkem málo rozšířený. Co jsem koukal u nových Samsung TV, tak to funguje velmi dobře.
0 x

mena

Příspěvekod mena » 6 years ago

milan.zelina píše:2:Hapi: no to je skvělé, takovejch klientů tady mám taky dost.
Vypnou TV bednu a jdou chrápat, stream jede furt, protož box je furt ON. Zkusím to taky.
A není to jen 02, T-mobile..maj tam i Netfix, AppleTV, Xbox, a ještě kdoví co.
Někde mi je to skoro jedno, mám optiku, ale na radiu mě to s*re když je to furt a furt (asi už pů roku).
Před mnoha leta jsem poskytoval konektivitu po některá regionální studia TV.
Stačilo jim na odvysílání příspěvku SD asi tak 10M na hoďku, pak to za minutu vykvákali
v terestriálním vysílaní do celé ČR a pohoda.....
Studia platila částku x.xxx.CZK klient dnes platí h@vno: 2xx.CZK a jede furt plná palba celej den.
Asi tak. A to ještě náklady stoupají .....

Problém je v tom, že progrese nárůstu IPTV služeb v naší síti je nepřehlédnutelná. V současné době nám ve špičce teče do sítě 1Gbit IPTV konektivity. Sami víte, kolik Vás gigabit konektivity stojí v nákupu. Zaplatíte, a nic z toho nemáte.... Každopádně s tím do budoucna budeme muset něco dělat. Buď to zaplatí zákazník nebo poskytovatel obsahu. To, že by někdo odcházel z našeho optického internetu se nebojím, za chvíli už nebude ani kam přejít...
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 6 years ago

a torrent neřešíte?????
mě se zdá že jste si zasedli na jednu službu a najednou je konec světa, co třeba streamy z kamer který se posílají na nas v data centru?????
máme tu spousta takových zajímavých věcí a omezujeme to?
takové věci řešíme normálně dohodou a klidně i ukončením služby zajdeli to do extrémů, přeci jen to děláme na kšeft a ne jako neziskovka. zatím vždy zabralo upozornění že si uživatel sám ničí kvalitu své přípojky a najednou ze začal chovat šetrně :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

jistě, ale torrent mu zařízneš/zpomalíš a je to, jede dál a nic se neděje. Navíc torentáků je dneska hodně málo v porovnání s TV. TV nezpomalíš a navíc to chování lidí "nevypínat box" je prostě na hlavu. Asi jsme ho měly poslat na DSL. K nám šel protože místní jinej ISPík nebyl schopnej udržet kvalitu linky tak aby se mu TV nesekala.

No a je to tu zase, doma evidentně není a O2 TV vesele jede. Dropnu to.
Naposledy upravil(a) hapi dne 18 Jan 2019 09:59, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Sidi

Příspěvekod Sidi » 6 years ago

okoun píše:a torrent neřešíte?????
mě se zdá že jste si zasedli na jednu službu a najednou je konec světa, co třeba streamy z kamer který se posílají na nas v data centru?????
takové věci řešíme normálně dohodou a klidně i ukončením služby zajdeli to do extrémů, přeci jen to děláme na kšeft a ne jako neziskovka. zatím vždy zabralo upozornění že si uživatel sám ničí kvalitu své přípojky a najednou ze začal chovat šetrně :)

Neříkal bych tomu, že jsme si zasedli. Torrenty, IP kamery apod. jsou v naprosté menšině, to "se ztratí" (případně se domlouvaly individual tarify).

Ale IPTV jede poslední dobou fakt ve velkým a už se to neztratí. Hlavně když lidi často vypínají jen TV a box nechají běžet.
0 x

hapi

trochu sem si pohrál u klienta se shaperem, omezil sem tv na 2.5Mbit a za chvíli si zdá vzala menší stream. Už tam nejsou peaky 30Mbit ale jenom cca 6Mbit a průmer klesnul někam k 0.5Mbit. Po vypnutí shaperu se to zatim nezvedlo.
0 x

Eagle005

Příspěvekod Eagle005 » 6 years ago

Aby jsme se tady nebavili jen o dojmech, prikladam graf sluzeb dle objemu trafficu v nasi siti (cca 10.tis. users)
Sluzba O2 TV jem jeste pred par mesici vubec nebyla...
poc-report_18.1.19 9.00 AM.png
poc-report_18.1.19 9.00 AM.png (16.3 KiB) Zobrazeno 2676 x
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 6 years ago

Problém je v tom, že progrese nárůstu IPTV služeb v naší síti je nepřehlédnutelná. V současné době nám ve špičce teče do sítě 1Gbit IPTV konektivity. Sami víte, kolik Vás gigabit konektivity stojí v nákupu. Zaplatíte, a nic z toho nemáte.... Každopádně s tím do budoucna budeme muset něco dělat. Buď to zaplatí zákazník nebo poskytovatel obsahu. To, že by někdo odcházel z našeho optického internetu se nebojím, za chvíli už nebude ani kam přejít...

Co CDN?
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

hapi

pro každou externí službu ze který nic nemáš budeš řešit CDN?
1 x

okoun

Sidi píše:
okoun píše:a torrent neřešíte?????

Neříkal bych tomu, že jsme si zasedli. Torrenty, IP kamery apod. jsou v naprosté menšině, to "se ztratí" (případně se domlouvaly individual tarify).

Ale IPTV jede poslední dobou fakt ve velkým a už se to neztratí. Hlavně když lidi často vypínají jen TV a box nechají běžet.

u nás je o2 tv v naprosté minoritě (jen protože kulatej míč, jinak je drahá), nejvíc tu máme vlastní tv (sledovanitv), která nám přináší i něco málo do kapsy, tedy proč ne a potom již zmiňovaný torrent a vzhledem k tomu že máme spousta chatařů tak právě proto i ty streamy RTSP....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

hele ty chytrej. O2 TV si pořídí každej bez ohledu na prachy pokud chce sporty případně si prostě pořídí jinou TV než nabízíš ty tedy takovou TV kterou nemáš pod palcem. Je hezký pouštět lidem SD kanály na wifi který mě absolutně nezajímají obzvlášť když se streamy vypínaji ale na O2 TV která má většinou HD bez možnosti mojí kontroly a ty lidi na to čumí od rána do večera a ani to nevypínaji a ani to nemá automatický vypnutí už je docela jiná káva. Ani to youtube mě neštve protože má adaptivní streaming takže když neni kapacita, tak změní stream a nikdo si toho ani nevšimne. TV se okamžitě zakucká.
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 6 years ago

hapi píše:pro každou externí službu ze který nic nemáš budeš řešit CDN?

jasně že ne. jen nahoře pán nespecifikoval podrobnosti. na vlastní IP TV může CDN výrazně pomoct (vím z vlastní zkušenosti)
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

okoun

já nevim proč tu tak brečíš, normálně prostě nabízej AKTIVNĚ televizi co máš a zjistíš že ti O2 tv ubude, případně upozorňuj že používají televizi, která není provozovaná v partnerséké síti a že může být problém se sekáním streamu :)
0 x

hapi

s tebou je to fakt marný. Když chce někdo sporty tak musí do O2 TV protože jinde nejsou. Pochopíš to? Proč by si jinak někdo bral O2 TV?
1 x