❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
reset

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod reset » 12 years ago

tak mam taky test ucet,
prvni dojem pekny, poustim to take pod vlc (jako kazdy trouba) , je to z duvodu nenazraneho flashe , ale hlavne protoze ve vlc bez problemu oriznu vse kolem obrazu , takze mi to nezabira na plose vice nez musi , ona je to spise vlastnost compizu

linux mint 13 + xfce + compiz + awn , vlc 2.0.3 , bezi mi to v pravem dolnim rohu na vsech 8mi plochach

kvalita obrazu (na to ze to zere cca 1Mb) je solidni i ve full screenu , srovnani kvalita digiTV
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

reset

vecer , az uspim rodinku , zkusim to narvat i do TV , dam echo
0 x

reset

ted kolem 13h15 je to "seka"
bezi to 5s , pak to 30s ceka , stale dokolecka
zaznamenano na nova cinema
kdyz jsem to chtel prepnout, tak nic, po par (cca 10) vterinach se to prepnulo a bezi to plynule na vsem
prehravac vlc
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Jak v tom VLC vybirate kanal?

Edit: jsem pako je to primo v tom VLC :-)

Zatim hlasim na WiFi ted v noci je to OK.
A kvalitou je to uhodne lepsi nez DIGI TV je to spise plna SD kvalita.
0 x

reset

seka se to stale
vyberu kanal , bezi to
po case se to zacne sekat , nekdy se to opet samo rozbehne bez sekani , casto ale ne
kdyz preladim kanal bezi to , a tak stale dokolecka

do televize se mi to zatim nepodarilo narvat (samsung) , zkusim to jeste pres dlna server
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

reset píše:seka se to stale
vyberu kanal , bezi to
po case se to zacne sekat , nekdy se to opet samo rozbehne bez sekani , casto ale ne
kdyz preladim kanal bezi to , a tak stale dokolecka

do televize se mi to zatim nepodarilo narvat (samsung) , zkusim to jeste pres dlna server

Co bys chtěl máš nekvalitní síť jako já :lol: .
0 x

reset

v siti to urcite nebude
vsechno ostatni beha jak ma
0 x

David2006

reset píše:v siti to urcite nebude
vsechno ostatni beha jak ma

To vysvětluj jiným ne mě :D .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

dnes me prisly androidi hracky, toz budu zkusat :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 12 years ago

No když jsme se začali prát s IPTV s klasickymi STBoxy tak se nam take trhala IPTV. Pak se přišlo na to že například summity Uni 10 Ghz ( prvni typy) se nedali na IPTV použít ,až od typu QAM pak ano. Dale Orcave nam při zátěži také způsobovalo zaseky IPTV-ale pouze v zátěži,pokud to jel spoj max 20 Mbit vše bylo OK..Jakmile jel 30 a vice ze 100 Mbit přehazovalo to pořadí paketů. Já vím že toto je unicast ,ale třeba by toto mohlo také dělat ,nevim jistě.
My to vyřešili Gigabemem a od něj optikou a je po problemu. Ja doma jsem klasickou 5 Ghz( 6 Mbit) v Ačku a nepozoruji žadny potíže se sledovanim TV v PC.

www.wiracom.cz
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne, to je dano pouzitym eth portem, to je to proc jsem rad, ze si alcoma udelala svuj .. :)
0 x
- programming
- development
- education

svestka

Příspěvekod svestka » 12 years ago

Technické nápady na vylepšení máme psát sem, nebo do mailu/SZ?
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

klidne sem, alespon ti ostatni potvrdi, ze to take tak vidi a nebo pridaji svuj napad .. ne ? :)
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Tak jsem si našel čas na ten MINIX a 102cm LCD TV. No to že se to kouše (obraz zamrzne pak se rozjede za cca 2hod 2x) bych přešel. Ale ty stíny u ČB filmů jsou fakt tragické. Chápu že je to daň za nízký tok s velkou kompresí (btw ste osekly i FPS co...), ale i když pošlu fotku focenou mobilem a rozmázlou tak je jasné co je Skylink a co internet - bohužel až moc jasné.

http://www.ulozto.cz/xyoBkVD/img-20121208-150219-jpg

http://www.ulozto.cz/xdY3Gef/img-20121208-150851-jpg

Obecně přechody, větší plochy i barevných filmů jsou špatné. To že mi to bere cca 3cm od okraje obrazovky přičítám aplikaci, ale dá se s tím žít (ne tak asi zákazníkům). Pro mě je to super služba na cesty (i v Maďarsku to jelo na notesu "dobře", byť se to občas kouslo). Zvýšení datového toku asi moc nepomůže bo by to muselo být o dost víc než je pak na bezdrátech únosné, ale třeba se pletu. Každopádně ten MINIX škoda že se přes USB hub ovládání sekalo (totálně) a jede mi kloudně jen myš napřímo, to ještě po laborování snad pořeším (asi to neutáhla spotřeba) jinak by to bylo uplně k ničemu a 3portová USB je zase přepálená cenově.
0 x

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sledovanitv.cz » 12 years ago

Můžu se zeptat, o jaké "aplikaci" to mluvíš?!

sledovanitv.cz je v nynější podobě webová služba - televize ve Flashi, tak ji tak prosím berte. Ano, chceme časem vypustit i set top box (!pravděpodobně! na platformě Android s nativní aplikaci), pracujeme na mobilní aplikaci a nelineárních službách. To všechno je ale budoucnost. Že někomu nefunguje televize na Raspberry PI, Minixu, iPhonu, Samsung SmartTV nebo digitálních hodinkách s vodotryskem je sice nemilé, ale vězte, že využíváte službu tak, jak nebyla navržena.

• takto špatné přechody bych osobně spíš přičetl nějaké špatné konverzi obrazu. Jinak jsem si toho nikdy nevšiml (ani ve vývojové verzi mobilní aplikace :wink: ). Někdo další s podobným problémem?
  • frame rate je standardních 25 sn./s neprokládaně (pojmu FPS bych se radši vyhnul, byť popisuje to samé)
  • byť by si to někteří přáli, nikdo nikdy neřekl, že MINIX bude stb pro sledovanitv.cz. Možná ano, možné taky ne... každopádně např. dálkové ovládání je prostě tragédie...
  • všechny účty, kromě těch testovacích, jsou omezeny na IP rozsah partnera, tedy sledování televize na zahraniční cestě nebude nikdy možné. Jsme k tomu docela tvrdě smluvně vázáni (fantazii se ale meze nekladou a jsem si jistý, že mnoho z vás by si s takovým problémem poradilo :))
0 x
tým sledovanitv.cz