❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ono je to slozite, ja mam z tohoto celeho take strach, ale zase kdybych mel tv v nabidce ... tak to zase trosku posouva celou firmu jinam :) a to je to proc kolem toho stale jeste uvazuju jak to cele udelat ... :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

sledovanitv.cz píše:Možná jste si nevšimli, ale pod oknem s televizí visí kouzelný odkaz "Máte problémy s přehráváním? Chcete problém nahlásit?". Doporučuju ho někdy vyzkoušet.

Potřebujeme vědět, kdy přesně se televize sekla, který kanál, jak se závada projevovala atd. atd. Ve formuláři je to všechno předvyplněno. Ostatně proto taky rozdáváme testovací účty jako na běžícím pásu, aby se tyto chybky vychytaly. Díky.

Mimochodem, snad to nebude znít moc jako marketingové řeči, ale služba se opravdu zlepšuje každým dnem. Myslím, že co se dostupnosti a kvality přehrávání týče, čekají nás jen světlé zítřky a sociální jistoty :) (fakt bych rád, ale nemůžu to specifikovat víc)

A jak se tedy muzu zapojit do testovaciho provozu? Nikde a ani na webu jsem to nenasel.

Diky Lada
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

napis Vaclavovi bud tady na foru ( SZ ) nebo na mail : partner@sledovanitv.cz
0 x
- programming
- development
- education

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Diky uz mu pisu.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Já bych to určitě nedával ani za poplatek pouze klientům kteří si za to platí, ani k určitému vyššímu tarifu. Pak to nebude fakčit, a pokud to klient platí, a nebo si připlací za vyšší tafir aby to měl (to je pak v podstatě to samé) mám problém já.
Ideál je právě pro mě nabízet to všem bez rozdílu a označit to jako testovací balíček. Pak jsem z obliga, nefunguje Vám tato služba? Je prezentována jako testovací, a navíc, nic za ni neplatíte.

Další věc, jsem se pár známých ptal, zda by o něco takového měli zájem, kdyby to bylo zdarma. U všech jsem zaznamenal bohužel negativní odpověď, lidi co mají momentálně vyřešenou telku jinak, nejsou ochotní hledět na monitor, když můžou v pohodlí obýváku sledovat tv.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

Taky radeji cucim na tv v obyvaku v pohodlnem kresle nezli u monitoru
a prevazne na filmy pres dlna, jelikoz je to ostatni des a bida
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

vsak jiste, proto se prece resi ty STB :)
0 x
- programming
- development
- education

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Viktor Novotný píše:vsak jiste, proto se prece resi ty STB :)

Jo, ale to je zase zákaznikova investice...pokud to teda neplánuješ rozdávat zdarma. A když mu to bude zlobit, říct mu potom "sorry, testovací provoz" nebo "tohle si řešte s provozovatelem služby" ho asi moc nepotěší.
0 x

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sledovanitv.cz » 12 years ago

Když pominu zmíněnou konkurenční výhodu a budu se snažit to uchopit tak nějak technicky, v důsledku to můžeme zredukovat pouze na základní odlišnosti obou přístupových technologií, tedy INTERNET vs. SATELIT. Specifika každé z nich jsou určitě každému jasná.

Pokud se chci jen dívat na televizi a nevadí mi do značné míry fixní nabídka doplňkových služeb, satelit je jasná volba. V podstatě je to jeden přeskok, byť pár desítek tisíc km dlouhý :)

Z tohoto pohledu se může zdát být bláhové honit televizi mezi stovkami aktivních prvků na internetu, které se sice snaží jak nejlépe umí (čti best effort), ale ne vždy se jim podaří data v pořádku doručit do místa určení. IPTV začíná být zajímavá až v momentu, kdy popustím uzdu své fantazii a začnu si co by zákazník vymýšlet.

Co když si potřebuju na chvíli udělat pauzu a pozastavit vysílání?
Co když přijdu k televizi v polovině pořadu a chci si jej pustit od začátku?
Co když si chci nahrát pořad, který poběží někdy v noci a přehrát si ho zítra dopoledne? (myslím ne doma na VHSku, ale nějak inteligentně)
Co když objevím nějakou fajn televizní sérii v polovině a usoudím, že by bych ji chtěl vidět od začátku?
Co když si chci najít recenzi k filmu, podívat se na počasí, mrknout na email, to všechno z pohovky přes televizí?

K tomu všemu potřebuju (ok, většině) potřebuju upstream, který mi satelit nenabídne, ale internet ano...
0 x
tým sledovanitv.cz

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Nechci svými příspěvky vypadat, že jsem proti této službě. Nápad to není špatný, provedení hezké...jen z pohledu ISPíka jsem k tomu trochu skeptický. Proč si dobrovolně zadělávat na případné problémy a ještě si za to ukrajovat z příjmů? Myslím, že už to nebude dlouho trvat a TopFun nebo někdo jiný přijde taky s on-line vysíláním a tam to bude skutečně jen věcí mezi koncákem a provozovatelem služby. Pro ISP to bude znamenat mít připravenou dostatečnou infrastrukturu, ale aspoň nebude platit službu za zákazníka.

A k těm bodům - v podstatě vše vyjmenované může zvládnout Smart TV s DVB-T/S příjmem a vhodným on-line archivem (Voyo, TopFun). Naopak si těžko představit někoho, kdo si koupí novou super televizi a dobrovolně k tomu připojí STB, který z té jeho drahé TV udělá jen přerostlý monitor a na stole mu přibude další ovladač (vzrůstající počet nutných ovladačů je taky dost důležitý aspekt).
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Co když mám momentálně tak hloupou práci na počítači, že se u toho chci koukat po očku na fotbal?
sledovanitv.cz píše:Co když si potřebuju na chvíli udělat pauzu a pozastavit vysílání?
Co když přijdu k televizi v polovině pořadu a chci si jej pustit od začátku?
Co když si chci nahrát pořad, který poběží někdy v noci a přehrát si ho zítra dopoledne? (myslím ne doma na VHSku, ale nějak inteligentně)
Co když objevím nějakou fajn televizní sérii v polovině a usoudím, že by bych ji chtěl vidět od začátku?
Co když si chci najít recenzi k filmu, podívat se na počasí, mrknout na email, to všechno z pohovky přes televizí?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak ono to jiste sve vyuziti ma .. jen je nad tim kopec otazek, ktere zrejme zodpovi az praxe ...
0 x
- programming
- development
- education

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sledovanitv.cz » 12 years ago

ludvik píše:Co když mám momentálně tak hloupou práci na počítači, že se u toho chci koukat po očku na fotbal?

Tak si to holt pustíš ve VLC, což taky jde, jen se s tím moc nechlubíme, protože to dělá každý trouba :)

Jinak dostali jsme se někam do poměrně vzdálené buoducnosti. V současné době sledovanitv.cz nemá ambice nahradit hlavní televizi v domácnosti, je to spíš doplňková služba za pár korun, která činí poskytovatele více sexy na trhu - pomáhá mu odlišit se od konkurence. Každý mi asi potvrdí, že je lepší o zákazníka bojovat doplňkovými službami, než cenou...
0 x
tým sledovanitv.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no nevim, tohle je dalsi vec co me stve ... upc tady haze letaky, ze ma zakladni nabidku za 69 kacek :(
0 x
- programming
- development
- education

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Jo. Jsem jenom doplňoval plusy oproti normální TV :-) I když ... z dreamboxu si to taky nastreamuju ...
sledovanitv.cz píše:
ludvik píše:Co když mám momentálně tak hloupou práci na počítači, že se u toho chci koukat po očku na fotbal?

Tak si to holt pustíš ve VLC, což taky jde, jen se s tím moc nechlubíme, protože to dělá každý trouba :)

Uvidíme. Řekl bych, že je to dobrá věc. Že má zatím trochu mušky? To odladíme.

Mimochodem ve VLC to sice dělá každý trouba, ale málokomu to funguje dobře. Třeba mě ne :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.