❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
dkulda

Re: 4network.tv

Příspěvekod dkulda » 10 years ago

DarkLogic píše:Na testování to mám doma v každodenním provozu a pozoruju ještě různé neduhy.

Webové rozhraní + android aplikace:
* stále chybějící archiv nahraných pořadů
* nemožnost úprav pořádí TV stanic
* ve webovém rozhraní nelze přečíst detailní popis pořadu, jelikož okno s videem zabere veškerý prostor a popis pod ním už nemá místo, kam by se zobrazil (aspoň teda u rozlišení 1366x768, které mám na notebooku)
* stejně tak mi přijde i nepřehledný EPG, protože taky pro něj moc prostoru nezbývá ve web rozhraní.

STB Albis:
* někdy zaznamenávám skoky v přehrávaném pořadu o několik sekund. I po vrácení se v pořadu zpět na dané místo se skok opět projeví. Děje se to v časech třeba i po půlnoci, kdy neočekávám žádné špičky, kdy by linka nestíhala ani u nás ani na straně 4network.tv.
* nahrané pořady z některých stanic nelze přehrávat dříve než když skončí živé vysílaní (týká se to např. Nova Cinema).
* po pauznutí přehrávaného pořadu a následném odpauzování je mírně rozhozená synchronizace obrazu a zvuku. Je nutné vrátit se na časové ose o krok zpět, aby se to opět sesynchronizovalo a sedělo přesně.
* několikrát se stalo, že přehrávaný pořad nebylo možné posouvat na časové ose. Od určitého okamžiku se místo přehrávání objevila jen černá obrazovka a nic se nedělo.
* pokud si pustím jakýkoliv pořad z archívu před půlnocí, jeho přehrávání skončí po půlnoci, a následně zmáčknu červené tlačítko, které normálně funguje jako funkce pro smazání aktuálně přehrávaného programu z archívu, tak se místo smazání nahraje nějaký jiný pořad (zřejmě ten, co aktuálně běží v TV).

Zdálo se, že technická podpora bude fungovat dobře, protože se nejdříve iniciativně ozval technik, který mě požádal, ať problémy hlásím jemu. Ovšem během dvou dnů, co jsem některé z výše uvedených problému na STB nahlásil, už přestal reagovat. Teď je to asi měsíc od posledního hlášení a bez reakce.

Dobrý den, do konce roku 2014, běžel testovací režim. Poznatky, které uvádíte se k nám dostali i od jiných "testerů" .Řešili jsme je a některé stále řešíme. Naše platforma je pod neustálým tlakem vývoje. Při vývoji se potýkáme s typickými problémy, které k tomu patří. Typickým příkladem je nová verze SDK k SetTopBoxům, která funguje hůř než ta předchozí. Jak jsem psal, sdílené nahrávky napříč všemi platformami a úprava pořadí stanic by měly přibýt v 1Q/2015 (co nejdřív). Mohl byste mi prosím napsat Váš mail. Zajímaly by mě podrobnosti ohledně hlášení poruch a odezvy od technika - i zde musíme jít kupředu. Děkuji, DAVID KULDA, 4network.tv
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

David2006

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

Dovolím si malé srovnání se sledovanitv - jednoznačně jsem s tím měl méně problémů.

Co bych rád dořešil, byť třeba ne hned:
1. Resampling HD pořadů na něco kolem 3Mbs aby to bylo použitelné na bezdrátu a dali se nabízet balíčky placených pořadů. Takhle je to mrtvé.
2. Zaznamenal jsem několikrát že webové rozhraní sice jel zvuk ale nejel CSfilm obraz.Ostatní programy v tu chvíli jeli normálně.
3. Tuším taky u CSfilmu je někdy pořad ze záznamu třeba o délce 8+hodin - prostě jako velký pořad.
4. Možnost upravit si pořadí programů by byla fajn.
5. Na androidu v mobilu musím zkusit tedy tu novou aplikaci s archivem, ten chyběl.
6. Legislativa - pokud mám spřaženou TV s nuceným nákupem settopboxu je na tom sledovanitv o dost lépe, když toto nemusí.
7. Je vtipné když to na ČT1 hlásí že se má přeladit satelitní vysílání a přitom má klient IPTV. Zatím vtipné, pokud by bylo klientů hodně
vždy se najde pár blbců co pak bude otravovat co jako s tím mají dělat.
0 x

dkulda

David2006 píše:Dovolím si malé srovnání se sledovanitv - jednoznačně jsem s tím měl méně problémů.

Co bych rád dořešil, byť třeba ne hned:
1. Resampling HD pořadů na něco kolem 3Mbs aby to bylo použitelné na bezdrátu a dali se nabízet balíčky placených pořadů. Takhle je to mrtvé.
2. Zaznamenal jsem několikrát že webové rozhraní sice jel zvuk ale nejel CSfilm obraz.Ostatní programy v tu chvíli jeli normálně.
3. Tuším taky u CSfilmu je někdy pořad ze záznamu třeba o délce 8+hodin - prostě jako velký pořad.
4. Možnost upravit si pořadí programů by byla fajn.
5. Na androidu v mobilu musím zkusit tedy tu novou aplikaci s archivem, ten chyběl.
6. Legislativa - pokud mám spřaženou TV s nuceným nákupem settopboxu je na tom sledovanitv o dost lépe, když toto nemusí.
7. Je vtipné když to na ČT1 hlásí že se má přeladit satelitní vysílání a přitom má klient IPTV. Zatím vtipné, pokud by bylo klientů hodně
vždy se najde pár blbců co pak bude otravovat co jako s tím mají dělat.

Dobrý den, děkuji za komentář, a jen doufám, že méně problému bylo s naší platformou... pokud ne prosím kontaktujte mě, rád bych probral podrobnosti.

add 1. Ano toto bude též řešeno v 1Q/2015 myslím, že mnohem dřív, protože s tímto požadavkem se setkáváme.
add 2 a 3. Program CS film je jeden z těch, kteří jsou pravděpodobně zajímavé obsahově, ale bohužel kvalita zdroje je horší. Přesně jak popisujete 8+hodinové pořady tak je chybějící EPG atp..
add 4. Ano již v předchozích odpovědích jsem zmiňoval 1Q/2015.
add 6. My jsme nikdy nedělali webovou televizi, jejíž cílem je kvantita. Začali jsme dělat multicastovou IPTV, i pro tu v roce 2009 chyběly "legislativní škatulky". Nemáme ambice ze sebe dělat průkopníky nebo vést dohady s právníky velkých gigantů TV stanic. Spíše se snažíme využít dosavadních zasmluvněných podmínek s programery a nabídnout pestrou škálu programů (až 115), než se pouštět na hranu legislativy a předvádět co ta naše technika všechno umí, přestože na to legislativa nemyslela. Přiznám se, že nevím jak a na jakém základě to dělá konkurence, ale my ctíme dosavadní dohody s programery, pokud nedojednáme něco nového lepšího zatím to musí s boxem. V této věci plánujeme na první čtvrtletí několik schůzek.
add 7. nevím o jaké hlášce mluvíte? to byla hláška od ČT1? Možná ji šířili celoplošně... tedy i na DVB-T
S pozdravem, DAVID KULDA, 4network.tv
0 x

David2006

Děkuji za odpovědi. Ta hláška možná byla vysílána plošně - neměl jsem ji jak ověřit na DVB-T.

A jak jsem psal je to prostě obecně lepší stabilita - nebo byla v době kdy jsem tu jinou IPTV používal.
0 x

dkulda

David2006 píše:Děkuji za odpovědi. Ta hláška možná byla vysílána plošně - neměl jsem ji jak ověřit na DVB-T.

A jak jsem psal je to prostě obecně lepší stabilita - nebo byla v době kdy jsem tu jinou IPTV používal.

A ted pouzivate jen tu nasi :-D? Díky, DAVID KULDA
0 x

David2006

Ano tu Vaši.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

Ad 7. Pokud tam byl hláška o přeladění tak se pravděpodobně jednalo o stream z Astry 23,5 kde skylink přecházel na jiné frekvence a proto byla do obrazu přidána hláška o přeladění k tuším že 13.1.2015
0 x
Bývalý ISP...

Ivan Bruna

Příspěvekod Ivan Bruna » 10 years ago

Zdravím a mám dotaz:

K připravované aplikaci pro Smart TV bude také nutné zakoupit box?
0 x

dkulda

Ivan Bruna píše:Zdravím a mám dotaz:

K připravované aplikaci pro Smart TV bude také nutné zakoupit box?

Dobrý den, zatím jedeme v režimu IPTV, main stream je nutné mít na STBoxu. Ty programy, kde ve smlouvě nemáme omezení, nebo se povedlo získat souhlas, máme dostupné na second screen (mobil, tablet, PC). Je zřejmé že v poslední době v tomto způsobu konzumace TV obsahu nastal.. řekněme boom... V průběhu ledna/února plánujeme schůzky s programery, kde budeme v rámci debat ohledně smluv probírat i podmínky zajištění distribuce obsahu na jiné nařízení než IPTV set top boxy. V tomto oboru opět technika a technologie mílovými kroky předběhly legislativu. Doufám že po těchto jednáních Vám budu moci nabídnout stejně pestrou programovou skladbu i na smart TV. DAVID KULDA 4network.tv.
0 x

dkulda

Nova a Prima chtějí poplatky za to co běžně v DVB-T není - tedy za HD kanály, a PVR služby. Jistou logiku to tedy má, ale že by se nám to líbilo to teda ne. Bohužel je to o tom jakou vyjednávací pozici máme, když se většina (O2, UPC...) dohodla a ukazala snahu platit. Vidím to tak že se tím služba dále rozštěpí na balíček s HD, bez HD, balíček s archívem a bez archvíu... :-(.
0 x

hol

Příspěvekod hol » 10 years ago

Možná jsem to někde přehlédl, ale proč nemá 4network aplikaci přímo pro iPad? je to optimalizované na iPhone5 :( což na sledování TV moc není ...
0 x

David2006

Na posledním ipadu služba funguje.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

Vážení zákazníci,
vzhledem k neakceptovatelným podmínkám, které nám zástupci CNN předložili jsme nuceni tento kanál vyřadit z nabídky.
K ukončení distribuce kanalu CNN dojde v pátek 13.2.2015
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

njn neni nad to nejdriv pustit a pak jednat :?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

dkulda

Viktor Novotný píše:njn neni nad to nejdriv pustit a pak jednat :?

Pravda je jinde: se CNN jsme meli platnou smlouvu, kterou vypovedeli s tim ze upravijo podminky a chteji minimálni garance. Po dlouhem temer 3 mesicnim vyjednavani jsme dosli k vyse uvedenemu zaveru a na nove smluvni podminky nepristoupili. Udivuje me, pane Novotny, ze jste schopen bez znalosti okolnosti napsat takovyto komentar. Pokud byste dovolil, rad bych Vas pozadal o jejich zdrzeni se, protoze se domnivam ze Vam to proste neprislusi a nejste k podobnym komentarum kompetentni. Dekuji.
0 x