❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
dkulda

Re: 4network.tv

Příspěvekod dkulda » 9 years ago

DarkLogic píše:A příchod aplikace pro TV tuto nepříjemnosti změní? Přeci jen, pak vysvětlovat zákazníkovi, proč si má pořídit něco drahého, co vlastně vůbec nepotřebuje, bude docela problém.

No příchod... popravdě, teprve po uvolneni HTML verze se bude analyzovat recyklace kodu pro smartTV, a vzhledem k tomu ze se dnes vetsina vyrobcu uvolnuje smart TV s androidem, ktery nejak prihnuty k TV a rikaj tomu AndroidTV, tak nevim kam se trh se smartTV posune...
Tyto otazky se stavaji evergreenem, ale zkuste se zamyslet nad tim co budete delat kdyz Vam zakaznik bude reklamovat kvalitu sluzby na chytre TV...my se Samsungem nemame zadnou smlouvu o technicek podpore a tezko se s nami budou bavit kdyz 5 modelu z 30 nebude fungovat. Navic si představte, že si někdo stahne nějakou betaverzi firmwaru, ktera bude plna bagu... tohle se mi nezda jako dlouhodobě udržitelne...NAvic se cimdalvice objevuji HDMI nebo USB sticky, ktere z jakekoliv TV udelaji "chytrou", tedy to ze na tom pojede treba nase TV:.. neni treba tohle ten lepsi smer? Davam to jen k zamysleni a budu rad za komentare, protoze co clovek to nazor, a zatim kdyz jsem se o tom s nekym bavil dal mi za pravdu. Albisu a Arrisu platíme roční poplatek za support, proto jsme ledasco řešit, třeba ne do druhého dne, ale na druhé straně je někdo kdo to řeší, je s nimi smlouva a dostávaj za to peníze...Samsungu, LG, Sony atd nic neplatíme, takže řešení problému nebo alespon solupráce na odladění nebude žádný med.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

dkulda

Robotvor píše:Ono hlavně pořizovat zákazníkovi box který stojí 2k je docela nerentabilní pokud si ho teda nekoupí za hotové.

Máme zaimplementován box Albis 8073 který se dá pořídit za 54EUR... Věřte že kdybychom nemuseli dodržovat podmínky programerů (od CET21, přes Eurosport, Discovery, NGC atd...) byly bychom radši. Zbytek odpovědi by byl ve smyslu předchozí, kterou jsme psal pro "DarkLogic".
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 9 years ago

dkulda píše:
Robotvor píše:Ono hlavně pořizovat zákazníkovi box který stojí 2k je docela nerentabilní pokud si ho teda nekoupí za hotové.

Máme zaimplementován box Albis 8073 který se dá pořídit za 54EUR... Věřte že kdybychom nemuseli dodržovat podmínky programerů (od CET21, přes Eurosport, Discovery, NGC atd...) byly bychom radši. Zbytek odpovědi by byl ve smyslu předchozí, kterou jsme psal pro "DarkLogic".

54EUR se dá to zase není taková hrůza, i když dneska i tato částka pro spousty našich zákazníků je vysoká....všichni chtějí vše ZADARMO a ekonomika jde pak do sraček.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 9 years ago

dkulda píše:

Ta cena je bez DPH ? To koncoveho zakaznika jaksi nezajima. Aspon ja mam na fakture 1460,- bez DPH. Dale zaruka 12 mesicu zakaznika taky nezajima. On ma narok na 24 mesicu.
Ja mam na tom 3 lidi a 10 dalsich ted maji 14 dni na test. Kolik si sluzbu vezme, to nevim, ale ten STB jim docela vadi. IPTV je zajima, ale popravde se mi nechce tuto sluzbu na WiFi moc propagovat. Abych prodal, tak marze 0,- . 12 mesicu s 24 drzim zaruku ja. V unicastu, kdy kazdy ma jeste second screen to je docela zrout konektivity.
Klientka na materske. Normalni trafik 8GB /7 dni. Ma IPTV na zkousku a je to 100GB/7dni. Vecer vetsina jede v HD (v SD to neni nic moc, uvidime, zda se to s HTML zlepsi) a pro 50 klientu potrebuji 250Mb linku v unicastu.
Da se na routovane siti mikrotik only provozovat IPTV v multicastu? (puvodne jsem tam mel unicast, spletl jsem se)
Edit: Doba je takova a IPTV potrebuji a 4network.tv je pro me dobra volba. Neberte to, ze si stezuji. IPTV mam, abych si udrzel klienta, ktery chce odejit k O2 kuli IPTV. Ke komukoliv jinemu by mi nevadlilo, ale O2 :twisted:
Naposledy upravil(a) neverhappy dne 21 Jan 2016 15:47, celkem upraveno 1 x.
0 x

dkulda

Robotvor píše:
dkulda píše:

54EUR se dá to zase není taková hrůza, i když dneska i tato částka pro spousty našich zákazníků je vysoká....všichni chtějí vše ZADARMO a ekonomika jde pak do sraček.

Souhlas, potkáte dost klientů, kteří si třeba za kvalitnější a designovější provedení v podobě Arris VIP1113 zaplatí i 79 USD, ale bohužel nás budou šlapat ti, kteří to chtěj zadarmo...řekl bych národní sport?
0 x

dkulda

neverhappy píše:
dkulda píše:

Ta cena je bez DPH ? To koncoveho zakaznika jaksi nezajima. Aspon ja mam na fakture 1460,- bez DPH. Dale zaruka 12 mesicu zakaznika taky nezajima. On ma narok na 24 mesicu.
Ja mam na tom 3 lidi a 10 dalsich ted maji 14 dni na test. Kolik si sluzbu vezme, to nevim, ale ten STB jim docela vadi. IPTV je zajima, ale popravde se mi nechce tuto sluzbu na WiFi moc propagovat. Abych prodal, tak marze 0,- . 12 mesicu s 24 drzim zaruku ja. V unicastu, kdy kazdy ma jeste second screen to je docela zrout konektivity.
Klientka na materske. Normalni trafik 8GB /7 dni. Ma IPTV na zkousku a je to 100GB/7dni. Vecer vetsina jede v HD (v SD to neni nic moc, uvidime, zda se to s HTML zlepsi) a pro 50 klientu potrebuji 250Mb linku v unicastu.
Da se na routovane siti mikrotik only provozovat IPTV v unicastu?
Edit: Doba je takova a IPTV potrebuji a 4network.tv je pro me dobra volba. Neberte to, ze si stezuji. IPTV mam, abych si udrzel klienta, ktery chce odejit k O2 kuli IPTV. Ke komukoliv jinemu by mi nevadlilo, ale O2 :twisted:

*Ano Cena je bez DPH
*Ano ale to same plati v pripade ze mu prodate cokoliv, vy jako pod. subjekt mate zaruku 12 mesicu (a i to neni podminkou) a zakaznik ma/mel (v NOZ j eto mozna jinak ne?..) 24 mesicu
*cos e tyce datovych toku a toho co to zere.. tak preci o tom je IPTV...a jak pisete ...Mel byste se na to divat spise na prilezitost konkurovat O2 a jinym, protoze k nim Vam zakaznici utecou kdyz jim nenabidnete nic....moje domenka overena z trhu od nacich zakazniku.
*STB je sice prekazka, ale pokud se to porovna s instalaci satelitu atp. tak to je sranda - myslim
*Nevim co myslite "siti mikrotic only" ale Unicastova TV jede pres IP, neni potrba multicast, pokud mate misto znackovych drahych routeru mikrotik bude to chodit.
*Váš komentář je věcný a dost konkrétní, v žádném případě to neberu jako negativní kritiku nebo stěžování...spíše s Vámi souhlasím, ale neumím nijak pomoc.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

dkulda píše:..potkáte dost klientů, kteří si třeba za kvalitnější a designovější provedení v podobě Arris VIP1113 zaplatí i 79 USD...

Copak je na Arrisu kvalitnější než na Albisu? Co jsem zkoušel, tak Arris má výhodu snad jen v rádiovém ovladači oproti IRku u Albisu. Jinak bych řekl, že Albis chodí naprosto stejně, možná i lépe. A vzhled? Že by ta miskoidní Motorola byla hezčí? No neřekl bych :-)
0 x

dkulda

Petr Bačina píše:
dkulda píše:..potkáte dost klientů, kteří si třeba za kvalitnější a designovější provedení v podobě Arris VIP1113 zaplatí i 79 USD...

Copak je na Arrisu kvalitnější než na Albisu? Co jsem zkoušel, tak Arris má výhodu snad jen v rádiovém ovladači oproti IRku u Albisu. Jinak bych řekl, že Albis chodí naprosto stejně, možná i lépe. A vzhled? Že by ta miskoidní Motorola byla hezčí? No neřekl bych :-)

Je to věc vkusu, funkčně by to mělo být stejné (protože využíváme defaultní player, který neumí seekování v aktuálně hraném playlistu tak Arris neumí pause a start over). Mě se ještě líbí, a to fakt hodně, mikrospínače na dálkovém ovladači. Mám doma jen IR, takže občas čučím jak trubka že to držím obráceně a nic se neděje :lol: Jinak proti Albisu nemám ani slovo...ale někdo ten vzhled řeší a radiový ovladač je super....
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 9 years ago

*Nevim co myslite "siti mikrotic only" ale Unicastova TV jede pres IP, neni potrba multicast, pokud mate misto znackovych drahych routeru mikrotik bude to chodit.

Omluva , spletl jsem se. Muslel jsem, zda se da provozovat multicast na wifi siti, kde jsou routery na mikrotiku a klienti na Wifi ?. Unicast samozrejme chodi.
0 x

dkulda

neverhappy píše:

Omluva , spletl jsem se. Muslel jsem, zda se da provozovat multicast na wifi siti, kde jsou routery na mikrotiku a klienti na Wifi ?. Unicast samozrejme chodi.

Hm to bohuzel nejde. Myslim ze to nekdo zkousel, rozchodit MC pres bezdratove pojitko, kde byla zase optika... ale problem byla latence...O co Vam presne jde? Chcete mit lepsi stream (ful HD v MPEG2) na nejake casti site. využijte kdyztak muj mail, ktery najdete na nasem webu 4net.tv. Umime tyto kvalitni streamy sirit i jinak nez po multicastu, ale na bezdrat to urcene neni.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

My zákazníkům dáváme Albisy proti vratné záloze 1000Kč. Zrovna dnes jsme jednoho klienta připojovali. Problém s tím neměl.

dkulda píše:No příchod... popravdě, teprve po uvolneni HTML verze se bude analyzovat recyklace kodu pro smartTV, a vzhledem k tomu ze se dnes vetsina vyrobcu uvolnuje smart TV s androidem, ktery nejak prihnuty k TV a rikaj tomu AndroidTV, tak nevim kam se trh se smartTV posune...
Tyto otazky se stavaji evergreenem, ale zkuste se zamyslet nad tim co budete delat kdyz Vam zakaznik bude reklamovat kvalitu sluzby na chytre TV...my se Samsungem nemame zadnou smlouvu o technicek podpore a tezko se s nami budou bavit kdyz 5 modelu z 30 nebude fungovat. Navic si představte, že si někdo stahne nějakou betaverzi firmwaru, ktera bude plna bagu... tohle se mi nezda jako dlouhodobě udržitelne...NAvic se cimdalvice objevuji HDMI nebo USB sticky, ktere z jakekoliv TV udelaji "chytrou", tedy to ze na tom pojede treba nase TV:.. neni treba tohle ten lepsi smer? Davam to jen k zamysleni a budu rad za komentare, protoze co clovek to nazor, a zatim kdyz jsem se o tom s nekym bavil dal mi za pravdu. Albisu a Arrisu platíme roční poplatek za support, proto jsme ledasco řešit, třeba ne do druhého dne, ale na druhé straně je někdo kdo to řeší, je s nimi smlouva a dostávaj za to peníze...Samsungu, LG, Sony atd nic neplatíme, takže řešení problému nebo alespon solupráce na odladění nebude žádný med.

To je pravda. Když má někdo samsung TV a pustím mu na tom webový prohlížeč, tak než se načte seznam.cz je věčnost. Zákazník si potom většinou myslí že máme pomalej internet. Ale pomalosti televize problém nepřisuzuje :( Přitom televize nemají problém jen s prohlížečem ale všeobecně s jakoukoliv aplikací. LG jsou na tom lépe.
Možná jestli jste aplikaci pro chytré TV zavrhli (Ani bych se nedivil :) ) tak by bylo dobré vyvinout nějaký vlastní HDMI stick který by byl z vaší strany plně podporovaný a odzkoušený na IPTV
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

honzam: Proč by měli vyvíjet stick, když mají STB? To už přece vyjde (funkčně, a asi i cenově) nastejno.

dkulda: Mám zatím 7 let starou plazmu, protože je to držák a prostě v pohodě slouží. Ale dokážu si představit, že když si koupím SmartTV a investuju za ni nemalou částku, tak budu chtít, ať to umí vše, co potřebuju. Rozhodně neuvítám, že na přehrávání IPTV potřebuju krabici navíc, která něco zase stojí. Nemluvě o tom, že to znamená další dálkový ovladač a nepohodlí v tom, že různé věci pak dělám na různých ovladačích. A je prostě fakt, že když jsem někomu s lepší smartkou IPTV dával nebo nabízel, tak se na nutnost STB většinou opravdu moc netvářil. A ohledně té nezaručené funkčnosti - jasně, chápu. Ale zákazník by si to mohl prostě vyzkoušet a kdyby měl náhodou s appkou problém, vždy by byla možnost nabídnout mu STB se určitou zaručenou funkčností.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 9 years ago

Používáme IPTV sice od jine firmy už cca 5 let. Ale za tu dobu se toho moc nezměnilo k lepšímu. Opravdu hodně lidí protestuje proti další krabičce navíc u TV a či dokonce aby měli ještě víc krabiček , když mají víc TV. To pak to raději nechtějí. Zajímavé že u satelitu jim to nepřijde že taky musí mít STB.
No je to dane tím že pokud ma člověk vybavenou domacnost tak má opravdu 4 až 5 dalkové ovladače například . Univerzální ovladače nejsou uplně univerzální a některé funkce lze nastavit a jine na tom samém zařízení ne. Takže neuspěch.
U nas Rio Media to řeší optickou GW co dají za dveře bytu- kolikrát i na hodně blbé místo , to prostě neřeší a z ní jde UTP do USB adapteru, který se zapne do TV a jedou. To samé po nás chtějí naši zákazníci a nevěří že ten STB my k tomu potřebujeme.

No a ted ten dotaz SMART TV funguje ve službě 4network .tv ? Vím že to naši zákazníci používají,ale mají jine zdroje programů , a docela se nam bojí říct odkud. Ale nějaký rusky hack funguje že to můžou sledovat jako běžné programy, víc o tom nevím.

www.wiracom.cz
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

rusaci a satelit, to je znamy fakt, za 7$ cely orbit :) az pozapinaj surf lock, sparuji natvrdo karty s prijimaci apod., tak mnogo lidu zaplace a zjisti, ze legalni nabidka stoji vic jak 7$ mesicne.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

dkulda

DarkLogic píše:honzam: Proč by měli vyvíjet stick, když mají STB? To už přece vyjde (funkčně, a asi i cenově) nastejno.

dkulda: Mám zatím 7 let starou plazmu, protože je to držák a prostě v pohodě slouží. Ale dokážu si představit, že když si koupím SmartTV a investuju za ni nemalou částku, tak budu chtít, ať to umí vše, co potřebuju. Rozhodně neuvítám, že na přehrávání IPTV potřebuju krabici navíc, která něco zase stojí. Nemluvě o tom, že to znamená další dálkový ovladač a nepohodlí v tom, že různé věci pak dělám na různých ovladačích. A je prostě fakt, že když jsem někomu s lepší smartkou IPTV dával nebo nabízel, tak se na nutnost STB většinou opravdu moc netvářil. A ohledně té nezaručené funkčnosti - jasně, chápu. Ale zákazník by si to mohl prostě vyzkoušet a kdyby měl náhodou s appkou problém, vždy by byla možnost nabídnout mu STB se určitou zaručenou funkčností.

JJ to zní asi lidsky, ale představte si že si koupí SmartTV, vy mu tam nainstalujte IPTV a všichni budou happy protože bude fungovat. Při prvním vydání nového firmware se něco v TV aktualizuje, nikdo neví co, zda je to prohlicec, nebo jen prehravat... a ejhle.. budete muset vysvetlovat proc mu to ted nejde kdyz mu to do ted slo... a my Vam ani nebudme moct pomoct s tim ze bychom rekli jo je to problem v novem SDK musime tam nahrat zatim to stare nez Albis nebo Arris uvolni to nove s opravenym buggem....Ja v tom proste vidim jen problem, ale uznavam ze i ja mam problem se 3 ovladaci....
0 x