❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
sledovanitv.cz
Re: sledovanitv.cz
Na virtuálním PC (1 procesor, 1 GB paměť) ve woknech 7 to bere 15 - 25% procesoru. Ale jede to hezky a neseká se.
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
presne tak ... do 50% cpu to jede hezky .. pak uz je to ruzne ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
delat to primarne pro flash je zcestna vec (dle meho), flash nebrat, sam o sobe je dost nenazranej , jedine vlc nebo jine prehravace .
O ucet jsem si jeste nepsal , mam tu jine veci na praci
O ucet jsem si jeste nepsal , mam tu jine veci na praci
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, dovolím si to nějak shrnout.
Možnost pouštět televizi ve VLC dnes nabízí kde kdo, není v tom žádné velké umění a my to svým zákazníkům nabízíme také. Jen se s tím moc nechlubíme a prioritně propagujeme Flash kvůli výhodám jako je možnost pozastavení vysílání, maximální jednoduchosti pro uživatele nebo fungování i na ztrátujících wifi spojích. To VLC člověku nenabídne.
Jakmile se standardizuje <video> tag v HTML5, není problém zbavit se Flashe nadobro. Aktuálně je ale naprosto nereálné, abychom video kódovali do třech různých formátů jen kvůli tomu, aby se zachovala kompatibilita se všemi prohlížeči na trhu. Flash toto řeší, byť ne zcela efektivně.
Dekódování SD h264 je podle našich zkušeností naprosto v pohodě na každém "normálním" PC. Těžko to specifikovat nějak blíže, každopádně statistika mluví jasně: aktuálně jsou na sledovanitv.cz registrovány tisíce uživatelů a problém s přehráváním mají jednotky z nich. Čestné slovo
David2006 - ohledně toho problému, že se televize sekne a rozjede se až po kliknutí na další kanál - problém je v nedostatku volného místa na disku. Flash player defaultně ukládá video stream někam do mezipaměti (proto je možné televizi pozastavit a později opět spustit na stejném místě) a když místo na disku dojde, prostě se kousne. Stream v cache nezůstává navěky, při překliknutí na další kanál se smaže a začne se nahrávat znova z dalšího kanálu - řešením je tedy uvolnit si místo na disku
Možnost pouštět televizi ve VLC dnes nabízí kde kdo, není v tom žádné velké umění a my to svým zákazníkům nabízíme také. Jen se s tím moc nechlubíme a prioritně propagujeme Flash kvůli výhodám jako je možnost pozastavení vysílání, maximální jednoduchosti pro uživatele nebo fungování i na ztrátujících wifi spojích. To VLC člověku nenabídne.
Jakmile se standardizuje <video> tag v HTML5, není problém zbavit se Flashe nadobro. Aktuálně je ale naprosto nereálné, abychom video kódovali do třech různých formátů jen kvůli tomu, aby se zachovala kompatibilita se všemi prohlížeči na trhu. Flash toto řeší, byť ne zcela efektivně.
Dekódování SD h264 je podle našich zkušeností naprosto v pohodě na každém "normálním" PC. Těžko to specifikovat nějak blíže, každopádně statistika mluví jasně: aktuálně jsou na sledovanitv.cz registrovány tisíce uživatelů a problém s přehráváním mají jednotky z nich. Čestné slovo

David2006 - ohledně toho problému, že se televize sekne a rozjede se až po kliknutí na další kanál - problém je v nedostatku volného místa na disku. Flash player defaultně ukládá video stream někam do mezipaměti (proto je možné televizi pozastavit a později opět spustit na stejném místě) a když místo na disku dojde, prostě se kousne. Stream v cache nezůstává navěky, při překliknutí na další kanál se smaže a začne se nahrávat znova z dalšího kanálu - řešením je tedy uvolnit si místo na disku

0 x
tým sledovanitv.cz
Myslíš, že jsem to nesledoval?
Problém může být v chrome, může být v tom flashi. Nějaký lock, nebo tak podobně. Ale na CPU to poznat není.

Viktor Novotný píše:to ludvik vsak se podivej na vytizeni cpu .. a uvidis
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
sledovanitv.cz píše:
OK, tak já teda vymažu Win 8 z notesu abych si uvolnil víc místa na tomto notesu co mám 5 dní koupený

http://www.czc.cz/msi-ge60-0nc-059cz-ce ... 12/produkt
Už mi došel ten Android G4, ale ještě jsem se nedokopal si s ním hrát - TV s HDMI nemám tam kde většinou se na ni večer dívám. Přestěhoval jsem wifinu do stejného pokoje jako si pouštím TV a dal tam místo 300Mbs Tendy ten 300Mbs TP-link 1043 o něco se to zlepšilo(možná jen zbožné přání zkoušel jsem to jen včera), ještě vyměním switch za gigabitový, ale jsem rád že v tom nejsem sám - ta TV je většinu času použitelná, ale prostě není to jako TV 100%ní.
0 x
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
ono se nejspíš ani není čím chlubit, ale abyste viděli, že jen nesedíme a nešoupeme nohama... 
http://vimeo.com/sledovanitvcz/stb-sledovanitvcz-prvni-kontakt

0 x
tým sledovanitv.cz
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
prima ode me mas ted mail ... zkus si udelat cas 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
sledovanitv.cz píše:ono se nejspíš ani není čím chlubit, ale abyste viděli, že jen nesedíme a nešoupeme nohama...
Super, určitě posílejte víc info, rád to sleduju.
Samozřejmě se těšíme na první kusy. Jak teď vychází distribuční cena?
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
BTW: Betička by nebyla? Určitě dám feedback 

0 x
Windows what? Linux instead...
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Až bude beta, určitě se s ní pochlubím. Zatím to ale nevypadá ani na alpha verzi, takže to spíš necháme jen pro interní tetování... 

0 x
tým sledovanitv.cz
sledovanitv.cz píše:Až bude beta, určitě se s ní pochlubím. Zatím to ale nevypadá ani na alpha verzi, takže to spíš necháme jen pro interní tetování...
A kam že si to budeš tetovat?

0 x
pro sledovanitv.cz: Jelikož mě tyhle věci zajímají, chtěl bych vědět, jestli prozradíte něco ze zákulisí, když to neděláte čistě na kšeft, jak říkáte. Zajímalo by mě například:
* Odkud berete zdroj signálu (DVB-T, satelit, ...)
* Pomocí čeho jej zpracováváte (karty v PC, nějaký stand-alone HW, ...)
* Co používáte na komprimaci a převod na stream (VLC, ...)
Jsem holt od přírody zvědavý
* Odkud berete zdroj signálu (DVB-T, satelit, ...)
* Pomocí čeho jej zpracováváte (karty v PC, nějaký stand-alone HW, ...)
* Co používáte na komprimaci a převod na stream (VLC, ...)
Jsem holt od přírody zvědavý

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jasne a nechtel bys i komplet navod "udelej si doma" ? 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
DarkLogic - asi tak nějak... všechno spadá pod naše know how, kterým se samozřejmě po internetu chlubit nebudeme. Snad jen prozradím, že zdroje streamů jsou nově zdvojené. Tedy v případě, že jeden vypadne, okamžitě je nahrazen druhým (přepnutí do několika sekund).
btw. kolegyně už začala...

btw. kolegyně už začala...

0 x
tým sledovanitv.cz