❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
dkulda

Re: 4network.tv

Příspěvekod dkulda » 9 years ago

Defender píše:Me by se zase libila podpora smart TV co uz je nejaky rok v planech.
Budu verit ze se to nebude dal posouvat

Toto je jeden z duvodu proc jsme presunuli pozornost vyvoje na html verzi... Ale v teto fazi, po predchozich zkusenostech, si nezroufnu termin a i strelit od pasu... V lednu vydame oficialni roadmapu, ktera by mela odpovidat v nejvetsim moznem rozsahu realite, ale kazdy jiste vi jak to pak vypada... Ono je to stejne jako napriklad vystavba siti... Staci narazit na "dobraka" a razem se nestacite divit co to s terminama udela....
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

packetmaster

Příspěvekod packetmaster » 9 years ago

Takze kuki uz pry bude taky napříč sítěmi co vy na to ? Zdá se že se lady konečně dávají do pohybu http://www.zive.cz/bleskovky/ip-tv-kuki ... fault.aspx
0 x

dkulda

packetmaster píše:Takze kuki uz pry bude taky napříč sítěmi co vy na to ? Zdá se že se lady konečně dávají do pohybu http://www.zive.cz/bleskovky/ip-tv-kuki ... fault.aspx

jj videl jsem to vcera.... no neni jasne jake kanaly a za kolik... zjistim jak se k tomu da dostat, fakt je ten ze je tu sada kanalu kde to nikdo neresi... ale KUKI si asi netroufne nejakou divocinu bez smlouvy jako by to udal nekdo jiny....
0 x

dkulda

packetmaster píše:Takze kuki uz pry bude taky napříč sítěmi co vy na to ? Zdá se že se lady konečně dávají do pohybu http://www.zive.cz/bleskovky/ip-tv-kuki ... fault.aspx

Kontaktoval jsme zástupce CET21, kteří mají zatím nejstriktnější podmínky a nejvíce si to hlídají. Byl to neoficiální telefonát, ale dostal jsem informaci, že existuje jen jediná varianta licenční smlouvy a to je ta kterou máme podepsanou. Prý ani O2 ani UPC nemá žádnou vyjímku a prý se to řeší na úrovni právních oddělení. Realitu vidím ale někde jinde... než se velké právní oddělení dohodnou, dosoudí, tak zmíněné společnosti budou mít vyděláno tolik, že klidně pár miloušů CET21 pošlou. Pokud to půjde rychleji a výsledek bude vidět dřív budu příjemně překvapen. Jo a to se ani nepouštím do úvahy nad tím ž emají téměř celorepublokové pokrytí a dokazování skutkové podstaty, vyvinění se z "pouhého marketingu" ...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 9 years ago

ze do toho vstupuji .. nejak se me nezda, ze by kuki / netbox ... byl strelec co by nemel v ruce podlozene podminky .. ale treba se i v nich pletu :(
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

dkulda

Viktor Novotný píše:ze do toho vstupuji .. nejak se me nezda, ze by kuki / netbox ... byl strelec co by nemel v ruce podlozene podminky .. ale treba se i v nich pletu :(

No to me taky, proto jsem o tom predtim psal ve stejnem duchu...ale CET21 tvrdi neco jineho...nevyznam se v tom...to je takova džungle :o
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 9 years ago

Pokud jednou CET21 povolilo celoplosny provoz ve vsech sitich O2cku (O2 TV Air), tak to musi povolit vsem.
Tedy, mela by. Za podobnych podminek. Jedine omezeni by melo byt uzemi CR.

K.
0 x

dkulda

Kaja píše:Pokud jednou CET21 povolilo celoplosny provoz ve vsech sitich O2cku (O2 TV Air), tak to musi povolit vsem.
Tedy, mela by. Za podobnych podminek. Jedine omezeni by melo byt uzemi CR.

K.

Jsem stejneho nazoru, ale pry zadne povoleni neni....
0 x

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 9 years ago

Dobrý večer, jak jste obecně spokojeni s funkčností STB? Nestěžuji si klienti na zastavování obrazu u SD/HD streamu? Vždy na pár sekund, hlavně večer od půl desáté do 11h, na všech kanálech. Někdy i v jinou dobu. Ať mi p. Kulda nepíše, že to mám řešit přímo s nima, tak činím dlouhodobě bez úspěchu:( Díky za Vaše postřehy.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

Nic takového nepozoruji.
0 x

dkulda

Spreamer píše:Dobrý večer, jak jste obecně spokojeni s funkčností STB? Nestěžuji si klienti na zastavování obrazu u SD/HD streamu? Vždy na pár sekund, hlavně večer od půl desáté do 11h, na všech kanálech. Někdy i v jinou dobu. Ať mi p. Kulda nepíše, že to mám řešit přímo s nima, tak činím dlouhodobě bez úspěchu:( Díky za Vaše postřehy.

Dobrý večer, zase jsem tu :D pan Kulda :D , abych mohl zjistit příčinu, proč jste nucen to napsat sem mohl byste mi přeposlat vaše předchozí komunikace, jsme jenom lidi, ale radi se ucime.

Jinak ano tento problém jsme řešili naposledy včera (je to relativně nový poznatek), u velmi malého procenta (2%zasmluvnenych ISP) se nám to stává a souvisí to s dvěma věcma. Jedná se částečně o problém v přehrávači streamu, který je součástí SDK dodávaného výrobcem boxu, problém řešíme se supportem výrobce boxů. Další část tohoto problému je v peeringu (někde dochází nesjpíš k saturaci)" Je na to několik léků, dá se vyzkoušet starší verze SW se starším SDK, můžeme upravit routy pro přístup z Vaší sítě přes internet k našim serverům, dá se vyzkoušet zda máte dostatek konektivity na naše servery...Vždy jedno z řešení, nebo jejich kombinace pomohly. Snad bude výrobce schopen poskytnout brzy opravu SDK. Tento problém se projevuje pouze v případě, že je problém v peeringu, dle dosavadních zkušeností. Tyto klienti naměřili např. pouze 8Mbps na naše servery přitom jejich konektivita je 100x větší. Zkuste fakt napsat kolegům, třeba dneska už vědí co před tím nevěděli a jejich odpověď bude uspokojivější.
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 9 years ago

Je podmínka aby zákazník mněl v domácnosti i settop box nebo lze službu zřídit pouze pro sedovíní na PC/Tabletu/mobilu atd. ?
0 x

dkulda

Robotvor píše:Je podmínka aby zákazník mněl v domácnosti i settop box nebo lze službu zřídit pouze pro sedovíní na PC/Tabletu/mobilu atd. ?

Pouze se settopboxem, bohuzel podminka trva...
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

A příchod aplikace pro TV tuto nepříjemnosti změní? Přeci jen, pak vysvětlovat zákazníkovi, proč si má pořídit něco drahého, co vlastně vůbec nepotřebuje, bude docela problém.
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 9 years ago

Ono hlavně pořizovat zákazníkovi box který stojí 2k je docela nerentabilní pokud si ho teda nekoupí za hotové.
0 x