❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
honzam

Re: 4network.tv

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Petr Bačina píše:Pohádka o perfektně fungující O2TV a TMOB-TV je absolutně zcestná. I tyhle televize (unicast i multicast) dost často kostičkují, sekají se boxy atd..
Mohu potvrdit. Byl jsem u známé co má IPTV od T-mobile a box ARRIS. Říkám zeptám se jak to chodí velkým poskytovatelům. Prý se to občas kousne. Někdy nejde ovládat box. Řeší to restart. Po aktualizaci boxu trvale zmizel aktuální náhled při přetáčení pořadu (to co 4network v prosinci přidal). Párkrát jim nešel internet (T-mobile) takže byli i bez televize. Prostě výpadkům se nevyhne nikdo. Ani velcí OPové
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 7 years ago

Celá IPTV je jen na zlost a starosti, o výdělku ani nemluvě.
1 x

Tielk01

Příspěvekod Tielk01 » 7 years ago

Ja teda nejsen zadny isp takze mame kuki tv na 1 tv v domacnosti ale zase jede od rana do vecera a zadne problemy za posledni rok nepozoruji tak pro mne jako koncaka existuje funkcni sluzba iptv bez problemu.Jiste nekoukam na vsechny kanaly zaroven a nekde se mozna neco mohlo kousnout ale tak jak to provozujeme tak to je bez vypadku.Jede to pres Arris a na optickem kabelu.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 7 years ago

honzam píše:
Petr Bačina píše:Pohádka o perfektně fungující O2TV a TMOB-TV je absolutně zcestná. I tyhle televize (unicast i multicast) dost často kostičkují, sekají se boxy atd..
Mohu potvrdit. Byl jsem u známé co má IPTV od T-mobile a box ARRIS. Říkám zeptám se jak to chodí velkým poskytovatelům. Prý se to občas kousne. Někdy nejde ovládat box. Řeší to restart. Po aktualizaci boxu trvale zmizel aktuální náhled při přetáčení pořadu (to co 4network v prosinci přidal). Párkrát jim nešel internet (T-mobile) takže byli i bez televize. Prostě výpadkům se nevyhne nikdo. Ani velcí OPové

divné mám zákazníka co mají také T-televizi mají internet od nás a totálně bez výpadků mají 1x starej arris a 1x novej arris jak vypadájako PUK :) vše totálně bez problémů...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

okoun píše:
honzam píše:divné mám zákazníka co mají také T-televizi mají internet od nás a totálně bez výpadků mají 1x starej arris a 1x novej arris jak vypadá jako PUK :) vše totálně bez problémů...

A jak často to sledují a přetáčí? Pokud je jedná o člověka který přijde v 17hod z práce na dvě, tři hoďky si to pustí a jde spát :) tak ten je určitě spokojený. Já mluvím o mamince na mateřské která pouští pohádky a pořád něco přetáčí. Televize běží v podstatě celý den
0 x

otak

Příspěvekod otak » 7 years ago

...takový evergreen - Prima Comedy Central? Cca před rokem (dobře, tak od dubna 2017) to vázlo jenom na nějakém formuláři...
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 7 years ago

Prosím o radu . . . V STB Arris jsem zatím nepřišel na to, jak řadit programy.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Menu, skupiny stanic, televizní stanice - upravit. Pak už stačí jen přesouvat. Včera jsem ale zjistil, že nefunguje rychlé přesunutí na požadované místo volbou přes čísla. Dřív stačilo najet na kanál, dát OK čímž se aktivoval režim přesouvání a pak stačilo stisknout číslo na kterou pozici měl kanál skočit. Toto v poslední verzi FW není a celkem to znepříjemňuje už tak nepříjemnou práci s řazením programů.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 7 years ago

Dík, vyzkouším. Jako ono to defaultní řazení programů je celkem nelogický. Nechápu proč . . .
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 7 years ago

Mame doma KUKI, stale jedou docu, jako treba Viasat nebo IDX nebo Spectrum. Obcas se to zacne zadrhavat, po okamzitem prepnuti na bezny kanal jako je treba NOVA se to nedeje. Tedy blbnou jen nektere kanaly a vyhodnotil to ze se to deje pri spracovani po ceste (Satelit smer KUKI-Brno). do par minut zavada zmizi.

okoun píše:
honzam píše:

divné mám zákazníka co mají také T-televizi mají internet od nás a totálně bez výpadků mají 1x starej arris a 1x novej arris jak vypadájako PUK :) vše totálně bez problémů...
0 x

Lee Coil

Příspěvekod Lee Coil » 7 years ago

Lee Coil píše:Dnešní závada - PONDĚLÍ 07:00 (když přijdou hoši z 4NET do práce a začnou se nudit):
- nefunkční TV u VŠECH zákazníků "požadovaná stanice není k dispozici"
- milion nas...ých zákazníků (končim s váma, jste neschopný, atd.)

- reakce z 4NET: "a máte nový FW?"
- my: "dělá to na všech FW i různých STB, všem to vypadlo ve stejný okamžik"
- reakce z 4NET: "tak nám udělejte veřejnou IP a nasměrujte porty na STB, které nejdou"

Prostě na jejich straně chyba nikdy není i když TV vypadne všem v celé síti v jeden okamžik, přitom EPG jde, pouze vypadly všechny steamy. Koukali jsme se všude, ale ani pod stolem nejsou :(.

Nejlepší je vždy hláška z 4NET:
"Nic hlášeno nemáme, to je divný, asi něco u vás..." - to je totálně v pr...

Dnešní závada po 9 dnech:
- identická s výše uvedenou závadou - IPTV nedostupná cca hodinu v celé síti.

E-mail na noc:
"Dobrý den, hlasim opět globální výpadek celé TV, stejné jako před 14 dny (zde jsem se spletl, bylo to 9 dní), (se podívejte do historie ticketu). Hláška na všech stanicích "Požadovaná stanice není k dispozici". Závada je u vás, prosím o urychlenou nápravu, děkuji."

Odpověď NOC:
"Dobrý den, žádný výpadek neevidujeme.
Mohl byste prosím přesněji specifikovat, jestli se jedná o live, timeshift, nebo archiv?
Jedná se o konkrétní settpobox, nebo Vám nefunguje žádný ve Vaší síti?
Bylo by možné odlogovat settopbox?"

Klasika: "Žádný výpadek neevidujeme" :D :D :D :D
"Bylo by možné odlogovat STB"......u nás to znamená zajet za klientem k němu domu v 18:30 hod. a přes SSH odlogovat STB, uložit do .txt a poslat na NOC, kde mi za hodinu řeknou "Ajo, ono to bylo ZASE u nás, ale zrovna jsme měli kakalo, tak jsme vám to vrátili s 'odlogováním'- to vás trochu zabaví"...

Za hodinu to "samo" najelo.

Paradox: dnes jsem si vzpoměl na poslední výpadek před týdnem a řekl si, že si začnu dělat tabulku výpadků na straně 4NET (zatím 99,99% všech případů) a za hodinu opět kix.
Další paradox: Jsem strašně šťastný, že služba, která každý týden vypadne v celé síti, okamžitě po hodinovém výpadku opět funguje :D.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

Dnes jsem žádný výpadek nezaznamenal. Telka běží od oběda různý programy.
0 x

thomas_more

Příspěvekod thomas_more » 7 years ago

Já teda nevim ... ale televizi mam doma od 4Network od firmy v ramci testovani a debugovani site a to jako unicast, tak multicast a to starou Motorolu VIP 1910, tak Albis a i jednoho Arrise. Vsechny 3 boxy jsou v permanenci, televize bezi cca tak 16 hodin denne a to na 3TV (v obyvaku, v kuchyni a u deti v pokojicku) a zatim snad ani jeden z vypadku, ktery tady popisujete, jsem proste neregistroval. A to ze manzelka / deti jsou ten nejlepsi dohle site snad nemusim ani zduraznovat. :-) Jediny vypadky, ktery jsem registroval byly ty, ktery jsem udelal ja sam nejakou blbou konfiguraci IGMP a nebo routingu smerem do 4NET. Je teda pravda, ze jsme do 4NET propojeny na CE-COLO primym propojem a nehonime to pres net ...
0 x

honzam

Lee Coil píše:Dnešní závada po 9 dnech:
- identická s výše uvedenou závadou - IPTV nedostupná cca hodinu v celé síti.

Asi vás nemají rádi :) jinak si to nedovedu vysvětlit
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 7 years ago

přímý propoj u takovéhle služby je základ úspěchu. Musím ale přiznat, že i když máme přímej propoj, tak těch výpadků, problémů v minulosti bylo dost.

Je pravda, že teď(leden) je, zdá se, období klidu.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí