❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
dkulda

Re: 4network.tv

Příspěvekod dkulda » 7 years ago

Albis nam neposlal SDK, ale jen nejaky navod kde to v kodu zmeni, to kolegove vcera otestovali a potvrdili do Albisu vyreseni problemu. V podvecer jim prislo SDK a dnes provedou testy a snad se povede i nasadit.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

dkulda píše:Albis nam neposlal SDK, ale jen nejaky navod kde to v kodu zmeni, to kolegove vcera otestovali a potvrdili do Albisu vyreseni problemu. V podvecer jim prislo SDK a dnes provedou testy a snad se povede i nasadit.

Děkuji za info. Jakým způsobem proběhne nasazení? Pokud to otestujete že to je v pořádku tak firmware uvolníte například ještě do vánoc? Včetně automatického upgradu ALBISů u stávajících zákazníků? Díky
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 7 years ago

Zákazník má tablet, na kterém mu to neustále hlásí, že se nachází mimo síť, na mobilu a stejné wifině mu to jede, nachází se v síti, která má být povolena a nepomohla přeinstalace, výmaz cache, dat programu a opětovné spárování. Děkuji za odpověď.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 7 years ago

Ajfel píše:Zákazník má tablet, na kterém mu to neustále hlásí, že se nachází mimo síť, na mobilu a stejné wifině mu to jede, nachází se v síti, která má být povolena a nepomohla přeinstalace, výmaz cache, dat programu a opětovné spárování. Děkuji za odpověď.

tablet je pripojen VPNkou do nejake tramtarie. Nebylo by lepsi tenhle dotaz poslat primo na support 4networku?
0 x

Ajfel

Žádná VPN tam není. Odpovídají tady z 4net, tak můžou taky odpovědět, ne , aspoň to bude i pro ostatní ? Nespěchá to, proto tady.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

Nebo je taky otázkou, k čemu je tablet v daný okamžik připojen. Může jet přes mobilního operátora, přes sousedovic wifi apod. a uživatel si ani nemusí všimnout. Určitě bych ověřil třeba přes https://www.whatismyip.com/ , že tablet v daný okamžik má takovou veřejnou IP adresu, jaká se očekává.

Btw. když už tu někdo za 4NET.TV odpovídá, tak je to obchoďák a ne technici. Určitě by se ti nic nestalo, kdyby jsi svůj problém napsal na noc@4net.tv .
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

Ajfel píše:Žádná VPN tam není. Odpovídají tady z 4net, tak můžou taky odpovědět, ne , aspoň to bude i pro ostatní ? Nespěchá to, proto tady.

Neprodal jsi před lety síť starnetu ?? :poop:
0 x

Ajfel

Ne, DATu a před půl rokem, ale zkouším poradit známému, vyřešit problém.
0 x

dkulda

No charakteristikou obchodák bych se mozna mohl citit dotcen :joy:, ale vicemene mate pravdu...Tento dotaz rozhodne patri primo na noc@4net.tv, taky si dovedu predstavit situaci, kde na tabletu je treba jine uzviatelske jmeno nez na ostatnich zarizenich atd.Nevim jestli jste zkouel odebrat tablet ve webovem rozhrani, pak smazat appku (to jste myslim zminoval...).Ale kolegove na noc@ Vam rozhodne pomohou. Jsem rad ze jsem to nenapsla prvni, to smerovani na noc@. :innocent: Pohodovy vikend vsem.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

dkulda: abyste neřekl, že jenom nadáváme. Nevím co jste udělali, ale reklamace od klientů jsou za poslední měsíc skoro na nule a stabilita se rapidně zlepšila. Takže teď jak to je, tak OK a prosím držte tuhle úroveň, případně ještě o kousek lepší. Takhle nemám problém to nabízet klientům. Ještě zkuste doladit tu HTML verzi FW. Je to fakt děsný ;-)
1 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

Ja mel reklamaci od zakaznika na pomalost rozhrani STB prave pred tydnem. Blby je, ze jsem mu musel rict, ze my s tim nemuzeme nic delat. Uklidnil jsem ho slibem, ze se na optimalizaci pracuje, tak doufam, ze jsem nekecal.

Pane Kuldo, tim obchodakem jsem Vas nechtel urazit, ale presne zneni vasi pozice se mi hledat nechtelo :)
0 x

dkulda

JJ nejde o presnou pozici, muj koment mel byt s nadsazkou, vsak tam byl smajlik :innocent:. JJ na optimalizaci se pracuje, je rozjetejch nekolik linii na kterych se pracuje, to by v tom byl cert abysme to neudali zase nejrychlejsi...
0 x

gwartass

Příspěvekod gwartass » 7 years ago

Taky bych mel jeden dotaz, ktery neni na noc@, ale urcite by se podle me hodil do FAQ. Dostal jsem testovaci ucet, protoze mam v planu prejit na vasi iptv. Pro mobilni zarizeni se vse povedlo, ale nikde nejsem schopen zjistit, jak zaktivovat vlastni set-top-box. Diky moc.
0 x

gwartass

Příspěvekod gwartass » 7 years ago

Mea culpa. Uz jsem nasel odkaz na owncloud zde ve vlakne..
0 x

Lee Coil

Příspěvekod Lee Coil » 7 years ago

S tím "zrychlením"......pamatuji si ještě na doby okamžité reakce STB v přepínání mezi kanály a starší klienti na tuto rychlost rádi vzpomínají a popravdě to byl jeden z hlavních benefitů této TV - "opravdu rychlé přepínání", né jak u satelitu či UPC.
Nyní je to cca 1,5sec.

1) Pane Kulda myslíte, že půjde reakce STB vrátit na původní rychlost, popř. přepnutí zkrátit třeba na polovinu?
2) Jinak screenshoty segmentů při přetáčení pořadu již sedí a super funkce.
3) Dnes jsem psal na noc......pár dní/týdnů je chyba v přehrávání pořadu zpětně, který ještě neskončil (pořad je v půlce, ale pustím ho od začátku). Pořad se kousne někde v půlce sledování a nelze pokračovat, při přetočení dopředu (přeskočit tu chybu) se zobrazují screeny úseků, ale při stisknutí "play" to opět skočí před ten zásek....Je nutné nechat pořad dojet. Také to někdo zaznamenal?
0 x