❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
knedlik
antispam: Ano

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod knedlik » 8 years ago

Přesně tak, dělám to z morálního hlediska...
Trochu mě zaráží jiná věc... podle mě o tomto muselo sledovanitv vědět podstatně dříve. Tvrdí, že všechna autorská práva mají v pořádku, takže predpokládám, že autor jim nemůže vypovědět svůj obsah během týdne... spíše bych to viděl na 2-3 měsíční věc...
Takže když vezmu v potaz chování běžného lidu/duchodců, kteří sledují Markýzu, tak předpokládám následující: zruší mi příjem přes anténu, tak hledám náhradu...hurá přes internet (IPTV) to lze chytit a sama Markýza prohlašuje, že nově pouze internet, satelit a nebo kabelovka. Takže internet mám a poskytovatel to umožňuje. Sice nemám chytrou TV, ale settopbox je levnější než satelit, takže hurá na to.
Z tohoto tedy plyne, že po odpojení Markýzy muselo dojít k nárůstu počtu žadatelů o produkt sledovánítv (alespoň u nás bylo). Jestli tedy o vypovězení věděli dříve, mohlo někoho v sledovánítv napadnout souvislost a mohli na to upozornit. Případně na to upozornit i bez souvislosti :-) ...

I mě samotného by nasralo, kdybych za něco utratil 2 tisíce a po měsíci mi zustala černá krabička, která mi nepřinesla vic než mám přes anténu.

Takže by mě zajímalo (pokud to někdo ze sledovani cte), jestli je nějaká naděje, že se tam ty kanály vrátí a nebo je to úplně pasé ? Mohl bych tím alespoň trochu argumentovat...
0 x

ef

Příspěvekod ef » 8 years ago

Ale to není problém sledování TV, ale vysílatelů. Nevím jak moc to avizovalo samo sledování TV, ale ukončení slovenských programů v Česku a českých na Slovensku se vědělo dávno dopředu. Stačí sledovat třeba parabolu.cz.

Poslední článek o této problematice: http://www.parabola.cz/clanky/6100/markiza-konci-v-cesku-nova-na-slovensku/

Slovenské programy nebudou dostupné ze žádné české platformě. Jedna možnostst co mě napadá - koupit Skylink kartu a registrovat ji jako slovenskou, platit servisní poplatek v €.
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Shodou okolností mi kvůli Markýze volal zákazník v pátek. Marně jsem se snažil vysvětlit klientovi, že to je věc, kterou neovlivním ani já ani přímo sledovanitv, protože vysílání slovenských programů bylo na území ČR zrušeno a bylo nahrazenou pouze Markízou International. No po chvíli to pochopil.
Takže z morálního hlediska OK, žes to vzal zpět ale z praktického hlediska za to nemůžeš a zajímalo by mě, jak by jim např. Skylink nebo někdo jinej vykupoval zpět kartu popřípadě celej satelit.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

SkyL mel odjakziva pokud vim na webu CZ hvezdicky u SK programu s tim, ze dule to vysvetloval, ze tyto programy jsou jen pro uzemi SK / na SK kartach a to same u Novy apod. na SK webu ze jsou jen pro uzemi CZ / CZ karty. Kluci byli chytri odjakziva... Zadnej HW bych zpet nebral, odpovidat se za problem, ktery uvaril nekdo uplne nekde jinde nekdo jiny, jako to fakt ne...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

dneska kolem 12 hodiny mám problémy s přehrávání ze dvou parterských síti tedy i dvou reflektorů, obraz se neustále posouvá sám zpět při živém vysílání potom třeba jede 1 minutu a zase zpět....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 8 years ago

Orel005 píše:Myslím ze mu asi neslo o to zda musí nebo ne. Ale ze to z morálního hlediska musí udělat, pokud chce aby ten klient například dal využíval jeho dalších služeb.

OK, může to někdo z ISP dělat z morálního hlediska. Ale jelikož si o zákaznících žádné velké iluze nedělám, tak když se jim povolí jednou, tak toho dřív nebo později začnou zneužívat. Pak si najdou klidně záminku v tom, že jim z nabídky zmizela stanice Mňau nebo Pohoda (nebo nějaká obdobná pitomost) a budou chtít totéž. Podle mě by na toto prostě operátor neměl brát zřetel, není to jeho rozhodnutí, nemůže ho ovlivnit a navíc to většina operátorů ani nedělá (včera jsem psal o Skylinku - ten dal aspoň náhradu v podobě Markíza International a např. firma UPC vyřadila Markízu úplně bez náhrady a nikomu nic vracet nehodlá).
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Adolf.Shitler píše:OK, může to někdo z ISP dělat z morálního hlediska. Ale jelikož si o zákaznících žádné velké iluze nedělám, tak když se jim povolí jednou, tak toho dřív nebo později začnou zneužívat. Pak si najdou klidně záminku v tom, že jim z nabídky zmizela stanice Mňau nebo Pohoda (nebo nějaká obdobná pitomost) a budou chtít totéž. Podle mě by na toto prostě operátor neměl brát zřetel, není to jeho rozhodnutí, nemůže ho ovlivnit a navíc to většina operátorů ani nedělá (včera jsem psal o Skylinku - ten dal aspoň náhradu v podobě Markíza International a např. firma UPC vyřadila Markízu úplně bez náhrady a nikomu nic vracet nehodlá).

Však sledovanitv.cz má taky Markíza International.
0 x

Orel005

Příspěvekod Orel005 » 8 years ago

Adolf.Shitler píše:
Orel005 píše:Myslím ze mu asi neslo o to zda musí nebo ne. Ale ze to z morálního hlediska musí udělat, pokud chce aby ten klient například dal využíval jeho dalších služeb.

OK, může to někdo z ISP dělat z morálního hlediska. Ale jelikož si o zákaznících žádné velké iluze nedělám, tak když se jim povolí jednou, tak toho dřív nebo později začnou zneužívat. Pak si najdou klidně záminku v tom, že jim z nabídky zmizela stanice Mňau nebo Pohoda (nebo nějaká obdobná pitomost) a budou chtít totéž. Podle mě by na toto prostě operátor neměl brát zřetel, není to jeho rozhodnutí, nemůže ho ovlivnit a navíc to většina operátorů ani nedělá (včera jsem psal o Skylinku - ten dal aspoň náhradu v podobě Markíza International a např. firma UPC vyřadila Markízu úplně bez náhrady a nikomu nic vracet nehodlá).

Michas ale jablka s hrušky. On psal ze jim vrati peníze PROTOŽE ty klienti si to kupovali jenom kvuly tem programum. Je jasny ze kdyz by se něco takového stalo do budoucna s jiným programem nebo po delší době tak by to určitě resil tak jak rikas. Ale jestliže to nastalo po tak krátké době od koupe a ještě kdyz ví ze si to porizovali pro tento účel. Tak nechápu ze vůbec uvazujes takhle. Kdyby se zachoval tak jak by jsi se zachoval ty. Tak nejenom ze nejspíš prijdes i o platiciho klienta za Net, ale v hospodě ti udělá takovou vizitku ze te to ve finále bude stát jako 5 setoboxu.
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting

Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.

Adolf.Shitler

V první řadě nevěřím, že si někdo pořizuje IPTV jenom kvůli Markíze a Doma. Za druhé je v nabídce Markíza International jako přímá náhrada. A za třetí, týká se to všech operátorů, takže jestli bude nějaký klient něco žvanit kdesi v hospodě, tak se max. dozví, že to nefunguje nikde a nikomu. A že by nějaký klient odešel? A kam by asi šel, když tu Markízu stejně nikdo nenabízí? Prostě a jasně, v takových situacích se kompenzace nedávají, je to pak akorát nebezpečný precedens do budoucna. Každopádně je to ale věc každého ISP jak se zachová, já to nikomu neberu.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 8 years ago

okoun píše:dneska kolem 12 hodiny mám problémy s přehrávání ze dvou parterských síti tedy i dvou reflektorů, obraz se neustále posouvá sám zpět při živém vysílání potom třeba jede 1 minutu a zase zpět....

Jj, taky mi to lidi hlasili. Bylo to uplne vsude, jak hls tak i progresiv stream. Po tom co jsem jim to nahlasil na servisni linku to nejak asi do 20 minut spravili.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

Orel005

Příspěvekod Orel005 » 8 years ago

Adolf.Shitler píše:V první řadě nevěřím, že si někdo pořizuje IPTV jenom kvůli Markíze a Doma. Za druhé je v nabídce Markíza International jako přímá náhrada. A za třetí, týká se to všech operátorů, takže jestli bude nějaký klient něco žvanit kdesi v hospodě, tak se max. dozví, že to nefunguje nikde a nikomu. A že by nějaký klient odešel? A kam by asi šel, když tu Markízu stejně nikdo nenabízí? Prostě a jasně, v takových situacích se kompenzace nedávají, je to pak akorát nebezpečný precedens do budoucna. Každopádně je to ale věc každého ISP jak se zachová, já to nikomu neberu.

bavime se oba o tomhle ?

několik zákazníků si pořídilo službu sledovánítv se settopboxem kvůli kanálům DAJTO a DOMA (na anténu už to teď nechytí :-), upozorňovali mě na to, že je to ten hlavní důvod ).
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting

Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.

Adolf.Shitler

To je fuk, jestli Doma a Dajto nebo Markíza. Je to všechno jedna skupina s utrum pro ČR. Tady šlo spíš o to, že já bych klientům takto nepovoloval uzdu, protože z té cca 25 let praxe u TV vím, co jsou zákazníci zač.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 8 years ago

zdravim pani
viacery tu pisete ze vam to blbne sem-tam... mate spraveny od nich ten cache server? ci blbne to aj napriek tomu?
0 x

Tým sledovanitv.cz

Příspěvekod Tým sledovanitv.cz » 8 years ago

Dobrý den,

oznámení o ukončení vysílání kanálů skupiny Markízy a JOJ v ČR jsme avizovali již v říjnu 2016.
Začátkem února jsme obdrželi oficiální vyjádření o ukončení vysílání obou skupin k 1. 3. 2017. O této skutečnosti jsme opět informovali v průběhu února.

Je nám líto, že situace dopadla takto, ale jedná se plošné opatření.
Více informací naleznete na následujícím odkaze.

http://www.digizone.cz/clanky/kanaly-ma ... ovenskych/

S pozdravem,
Tým sledovanitv.cz
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 8 years ago

tu na SK sa už minimalne pol roka vie o tom ze CZ stanice zmiznu niektore....vobec to nie je vas problem. Je to problem vysielatela a jeho "manierov"....
0 x