vsak jasne, tobe jde o to aby sluzba jela ok, o to jde nam vsem.
nFX je takove pochybne sdruzeni jinych sdruzeni, tak nejak si hraji na neco podobne jako je NIX, mel jsem o nich dost jine, lepsi mineni, ale timto jsem vsechny iluze ztratil ...

❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
	sledovanitv.cz
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: sledovanitv.cz
		0 x 
			..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
						- programming
- development
- education
mohu se zeptat jeslti webové rozhrnaí ještě jede přes to nFX? protože bych řekl ž emi dnes zlobí více web jak box což se ještě nikdy nestalo 

0 x 
			Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
						- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
viz nejaka stranka zpet, myslim, ze to tady uz clovek ze sledovani psal, web, autorizace a tusim timeshift jede na lince nFX

0 x 
- programming
- development
- education
						- programming
- development
- education
jo to je tedy od samého počátku už půlroku chyba tam? to snad ne  

0 x 
			Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
						- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
clovece to je prave to co nevim, ale dost mozne to je, kdyz si srovnam jak treba blbe me meri merak umisteny v nFX (internetprovsechny.cz) tak nekde zakopany pes bude ... 
neznam strukturu a peery, ale stacil me celkem mail nfx, kde se vyjadruji k oprave problemu a hned jsem si udelal obrazek o pristupu k veci

neznam strukturu a peery, ale stacil me celkem mail nfx, kde se vyjadruji k oprave problemu a hned jsem si udelal obrazek o pristupu k veci
		0 x 
- programming
- development
- education
						- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:clovece to je prave to co nevim, ale dost mozne to je, kdyz si srovnam jak treba blbe me meri merak umisteny v nFX (internetprovsechny.cz) tak nekde zakopany pes bude ...
Páteční "zážitky" raději komentovat nebudu, v sobotu už to bylo OK kromě jednoho výpadku v řádu vteřin, o kterém se ale vědělo předem. Od té doby, to zatím drží a doufám, že zase pár let bude. Netuším co jsi dostal Viktore za informace v mailu, ale když "značková krabička" za 2M prostě nedělá co má ... S podobným "průserem" na síti jsem se setkal nějakou dobu zpět i z pozice IT u velkého firemního zákazníka (100+ poboček) u T-Mobile a vyřešení trvalo 3/4 dne, takže jen krčím rameny. Holt by to asi chtělo "lepší" Cisco, no.

K tomu měřáku ipv ti můžu říct, že i z PilsFree (z NFX) mi to měří haluze. Když použiju speedtest.net (většinou mi to doporučí Giganet, ISP Allianci nebo NejTV) tak měřím o řád výše. A reálná rychlost přenosu z ČVUT, ZČU atd. dává za pravdu speedtestu. I rychlost.cz mi naměří výrazně více.
		0 x 
			PilsFree oblast Plzeň-sever ... tady zatím stále ještě gigabit až domů nemáme:-)
						- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
3/4 dne ... a nFX ? od stredy ... a stale to neni zadna parada ... no dekuji nechci  fakt silne tlacim na kluky ze sledovani, at nFX opusti
 fakt silne tlacim na kluky ze sledovani, at nFX opusti

0 x 
- programming
- development
- education
						- programming
- development
- education
janskyt píše:Viktor Novotný píše:clovece to je prave to co nevim, ale dost mozne to je, kdyz si srovnam jak treba blbe me meri merak umisteny v nFX (internetprovsechny.cz) tak nekde zakopany pes bude ...
Páteční "zážitky" raději komentovat nebudu, v sobotu už to bylo OK kromě jednoho výpadku v řádu vteřin, o kterém se ale vědělo předem. Od té doby, to zatím drží a doufám, že zase pár let bude. Netuším co jsi dostal Viktore za informace v mailu, ale když "značková krabička" za 2M prostě nedělá co má ... S podobným "průserem" na síti jsem se setkal nějakou dobu zpět i z pozice IT u velkého firemního zákazníka (100+ poboček) u T-Mobile a vyřešení trvalo 3/4 dne, takže jen krčím rameny. Holt by to asi chtělo "lepší" Cisco, no.
K tomu měřáku ipv ti můžu říct, že i z PilsFree (z NFX) mi to měří haluze. Když použiju speedtest.net (většinou mi to doporučí Giganet, ISP Allianci nebo NejTV) tak měřím o řád výše. A reálná rychlost přenosu z ČVUT, ZČU atd. dává za pravdu speedtestu. I rychlost.cz mi naměří výrazně více.
nechci tu dělat nějaký offtopik ale mě ten měřák nikdy neměřil správně i když jsme použil jakýkoli server...
		0 x 
						okoun píše:janskyt píše:Viktor Novotný píše:clovece to je prave to co nevim, ale dost mozne to je, kdyz si srovnam jak treba blbe me meri merak umisteny v nFX (internetprovsechny.cz) tak nekde zakopany pes bude ...
nechci tu dělat nějaký offtopik ale mě ten měřák nikdy neměřil správně i když jsme použil jakýkoli server...
Nepatri to sem, ale s merakem na interneprovsechny mame stejny problem. Merime cca 50% rychlosti, co na speedtestu a co dava realne linka. Problem jsem reportoval a vicemene to skoncilo na tom, ze u nich je vse v cajku.
		0 x 
			Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
						k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
- 
				patrik_
- Kontaktovat uživatele:
OT: internetprovsechny nam meril haluze dlouhodobe, kdysi davno jsem to resil i se Sloane, dnes jsme pripojeni pres CDT a je to stejne.
Dnes internetprovsechny: 12/8 speedtest.net 29.5/8. (down/up Mb).
Obcasne vypadky sledovanitv mame taky, ale zatim nas to moc neboli,
protoze pro jistotu jsme sluzbu rozdali zatim za korunu s tim ze od ledna 2015
se mozna zacne uctovat tem, kdo ji budou chtit nadale pouzivat,
davame vsem 30 h timeshift +40h zaznam +smart tv,
tedy "plnou palbu"
Tak nejak doufam ze do te doby se to dostane do polohy uctovatelne
aniz by me zakosi umlatili antenama, v soucasne dobe je to ve fazi
zkusebni investice. A v teto fazi jsme se sluzbou za vyse uvedenych
podminek celkem spokojeni. Vzhledem k tomu, kolik nam za to zakosi
"plati" nas zatim za vypadky nikdo nekamenoval.

Dnes internetprovsechny: 12/8 speedtest.net 29.5/8. (down/up Mb).
Obcasne vypadky sledovanitv mame taky, ale zatim nas to moc neboli,
protoze pro jistotu jsme sluzbu rozdali zatim za korunu s tim ze od ledna 2015
se mozna zacne uctovat tem, kdo ji budou chtit nadale pouzivat,
davame vsem 30 h timeshift +40h zaznam +smart tv,
tedy "plnou palbu"

Tak nejak doufam ze do te doby se to dostane do polohy uctovatelne
aniz by me zakosi umlatili antenama, v soucasne dobe je to ve fazi
zkusebni investice. A v teto fazi jsme se sluzbou za vyse uvedenych
podminek celkem spokojeni. Vzhledem k tomu, kolik nam za to zakosi
"plati" nas zatim za vypadky nikdo nekamenoval.
		0 x 
			Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...
						- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
mate ty vypadky i nyni ( posledni dva / tri dny ) ?

0 x 
- programming
- development
- education
						- programming
- development
- education
- 
				zubodravec
- Kontaktovat uživatele:
Co mam delat, kdyz sem u zakaznika v nasi siti nebo dokonce i v siti UPC a speedtest.net doporucui jako referenci Okounovu sit ?
Jinak i k Okounovi na serveru to nameri spravne rychlost co ma dostat nas zakaznik.
Okoune ty mas referencni cislo na nixu ?

Jinak i k Okounovi na serveru to nameri spravne rychlost co ma dostat nas zakaznik.
Okoune ty mas referencni cislo na nixu ?
okoun píše:janskyt píše:Viktor Novotný píše:clovece to je prave to co nevim, ale dost mozne to je, kdyz si srovnam jak treba blbe me meri merak umisteny v nFX (internetprovsechny.cz) tak nekde zakopany pes bude ...
		0 x 

- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,rádi bychom Vás informovali o nové aktualizaci,doporučujeme všem si ji nainstalovat.
Nový update 3.2.13.16:
* odstraněn ořez videa při přepnutí poměru
* live i záznam využívají defaultně progresivní stream
* v nastavení jde zvolit, zda použít progresivní stream nebo HLS
* oprava zamrznutí boxu po rebootu
* oprava chování zámku u nahrávek z PIN kanálů
* opravy špatných rozměrů prvků uživatelského rozhraní
* další optimalizace
Děkuji

Nový update 3.2.13.16:
* odstraněn ořez videa při přepnutí poměru
* live i záznam využívají defaultně progresivní stream
* v nastavení jde zvolit, zda použít progresivní stream nebo HLS
* oprava zamrznutí boxu po rebootu
* oprava chování zámku u nahrávek z PIN kanálů
* opravy špatných rozměrů prvků uživatelského rozhraní
* další optimalizace
Děkuji
		0 x 
			tým sledovanitv.cz
						nevíte co to jsou kanály ČT1 JM a SM ?

0 x 
						okoun píše:nevíte co to jsou kanály ČT1 JM a SM ?
Regionální tv pro jižní a severní moravu.
		0 x