❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pripojeni internetu k TV

Problematika videa na IP sítích.
mbrazdil

Pripojeni internetu k TV

Příspěvekod mbrazdil » 12 years ago

Dobry den,

potreboval bych poradit. Mam doma nainstalovany wifi router TP-Link TL-WR842, do ktereho mam privedeny kabel s internetem. V tomto routeru je nastavene DHCP jak pro LAN porty tak pro wifi. Tady problem nevidim a v podstate neni ;) Minuly tyden jsme dom poridily TV (Samsung ES5500) s moznosti pripojeni k internetu. Tak jsem resil jak to provest. Nejjednodussi je tuto TV pripojit pomoci klasickeho kabelu, ale znamenalo by to koupit min. 15 metru kabelu coz neni asi idelani reseni. Lepsi je pouziti wifi usb adapteru, ale zde jsem narazil na problem s tim, k teto TV je potreba koupit originalni Wifi usb adapter, jine udajne nefunguji, ale jeho cena je skoro 1500 Kc coz je moc. Tak jsem se rozhodl, ze to zkusim vyresit pres druhy wifi router (TP-Link TP-WR702N) v rezimu klient s tim, ze z tohoto routeru, ktery bude u TV, povede kabelem z routeru do TV. Jenze jsem narazil na problem, ze kdyz to pripojim k PC, vse v pohode funguje, ale pokud to pripojim k TV tak proste to nefunguje a ja netusim proc. Jak na PC tak v TV mam nastavene ziskavani IO adresy z DHCP, ale TV zadnou proste nedostane ... zkousel jsem to pripojit i k HD satelitnimu prijmaci, kde je mozne taky pripojit internet a situace je stejna. Nevite cim by to mohlo byt?
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Asi to nebude, to co chceš slyšet. Ale natáhni si kabel.
Bude to rychlejší, levnější, bez nervů a bude to kabel, né nějakej bezdrát.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

petr.lukes

Příspěvekod petr.lukes » 12 years ago

Pokud je to možné, tak bych zkusil připojit TV k tomu routeru TL-WR842, může mít jiný firmware a TV pak adresu z DHCP načte.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Tomáš Břinčil píše:Asi to nebude, to co chceš slyšet. Ale natáhni si kabel.
Bude to rychlejší, levnější, bez nervů a bude to kabel, né nějakej bezdrát.

Přesně tak. Kde to není nepřekonatelný problém, tak rozhodně použít kabel. Kromě práce s natahováním to už má pak samá pozitiva - pořizovací cena, přenosová rychlost, spolehlivost...
0 x

mbrazdil

Ja vim, ale i tak bylo pro me velke pozitivum i to, ze jsem to nemusel nijak tahat (kabel). A nemate nejaky napad cim by to mohlo byt, ze to na PC funguje, ale na TV ani HD satelitnim prijimaci ne??
0 x

onda99

Příspěvekod onda99 » 12 years ago

Skus este pouzit nejake AP (ovislink,edimax...)nakonfiguruj ho ako klienta v bridge mode.Ja to takto riesim u klientoch ktory nechcu kable ani vidiet a nemal som problem zatial so ziadnym TV alebo sat.prijmcom.
0 x

mbrazdil

No problem je v tom, ze mam pouze AP od Edimaxu, ale je to model WR6204 BR-6204 a ten klienta nejak neumi ...

Me proste nejde nejak na rozum, proc ten klient co mam (TP-702N) proste na PC jede, ale na TV nee ... A to jsem zkousel nastavit i statickou IP adresu a nic
Jedine jak se zatim podarilo rozjet internet na TV bylo pres NB pres ICS, sice se to tam nechytlo ihned, ale podarilo se mi to takto rozjet. Prijde mi, ze by k te TV mel byt pripojeny WIFI router, ktery by mel vlastni vnitrni sit a pres wifi by se spojoval s hlavninm routerem, ketry je pripojeny k internetu. Ale jak na to?
0 x

mbrazdil

Tak jsem se konecne posunul, nakonec jsem dokazal prinutit muj staricky wifi router (Edimax BR-6204Wg) a pres rezim WISP jsem to rozjel ;) Je to sice moc fajne, ale preci jenom bych chtel nejak vyuzit toho noveho TP-702N, ten ale tento rezim nenabizi :( Ale nejsem jsem se docetl, ze existuji nejake alternativni OS pro tyto wifi routery OpenWRT nebo tak neco. Mate s tim nekdo nejake zkusenosti?
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 12 years ago

jj, potkal jsem se dokonce 2x s tím, že samsung televize si z dhcp adresu nevzala a nevzala. a to byla pichla dratem do routeru, kde dhcp prokazatelne bez problemu bezelo.
resenim nakonec bylo nastavit televizi staticky, tesne vedle dhcp rozsahu, aby nedoslo ke kolizi.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

mbrazdil

Statickou IP adresu jsem taky zkousel ale nechytla se ani tak. Ale zajimave je jedna vec, ted jsem to rozchodil na PC pres rezim repeater a kdyz to pripojim k TV, tak i se to samozrejme nepripoji, ale IP adresu, masku, branu i DNS dostane. no nevim co si mam o tom myslet ;)
0 x

martynek

Příspěvekod martynek » 12 years ago

Potvrzuji co psal švestka,
nová 3D samsung a úplně stejný problém...
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 12 years ago

tak si u tech samsungu natvrdo nastavte DNS, rikam natvrdo treba na 8.8.8.8. Adresu si klidne nechte dynamicky a myslim ze Vam to poslape. Resil jsem podobny problem na jinem samsungu. NEsel, tak jsem skusil zadat DNS ruco (na 8.8.8.8) kdyz to ty moje DNSka nezralo a uz to jelo
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 12 years ago

hocimin1 píše:tak si u tech samsungu natvrdo nastavte DNS, rikam natvrdo treba na 8.8.8.8. Adresu si klidne nechte dynamicky a myslim ze Vam to poslape. Resil jsem podobny problem na jinem samsungu. NEsel, tak jsem skusil zadat DNS ruco (na 8.8.8.8) kdyz to ty moje DNSka nezralo a uz to jelo

Jojo, když říkám staticky, myslím tím včetně DNS. Pak to šlapalo.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

mbrazdil

No ja jsem to zkousel i s tou statickou IP adresou a to takto:

IP Adresa: 192.168.2.10
Maska: 255.255.255.0
Brana: 192.168.2.1
DNS: 192.168.2.1

Ani takto se nechytla ... Kdybych zmenil ten DNS na zminechych 8.8.8.8 tak to pak nepojede ne?
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

2 mbrazdil: A nebylo by jednodušší zavolat na to svého internetového poskytovatele, který ti to určitě během chvilky zdetekuje a vymyslí řešení, než to tady několik dní řešit? Dle toho co píšeš, se zdá, že se síťováním moc zkušeností nemáš a zřejmě tak sám nedojdeš k žádnému uspokojivému výsledku.
0 x