Zdravím všechny,
mám dotaz k novince - RB 5SHPn metal. Je zde na fóru pár připomínek k velmi vysokému výkonu této novinky. Jako všechno jsem zkusil otestovat, jak to s tím výkonem je.
1/ po výměně klasického GROOVA za metal jsem zkoušel změnu v oblasti rušení. Žádná VIDITELNÁ změna se neudála. Možná jsou nějaké neviditelné, které neumím změřit
2/ co mě však zarazilo, je, že se neudála ani žádná změna na protějším konci, kde byl signál úplně stejný, jako s GROOVEM klasik. Mám tedy dotaz: jak si mám vysvětlit tabulku výkonů výrobce a jeho maximální výkon? Zkusil jsem utlumovat výkon i manuálně ho zadat a na protějším konci hodnoty neodpovídaly ani přibližně. Asi to neumím nastavit. Také mě docela dojímá ta tabulka výkonů ve WINBOXu, kde jsou různé ofsety atd. Dokud to bylo u těch indických karet, to bych asi pochopil. Pokud se ale jedná o výrobce HW i SW v jedné osobě, tak bych očekával určitou profesionalitu.
Má někdo podobnou zkušenost, popř. ví někdo, jak nastavit cíleně parametry vysílání? Doměřil se někdo výkonu vyššího než GROOVE?
Děkuji, doufám, že jsem se spletl a ty parametry to má.
mpcz, 02/08/2012
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB Metal 5SHPn - podvod nebo se pletu?
- midnight_man
nechaj vykon default na groove, vymen za metal...a daj default.
0 x
Dal jsem ... A nic. (stejné). Další nápad?
Děkuji.
mpcz, 03/08/2012
Děkuji.
mpcz, 03/08/2012
0 x
- midnight_man
vyhodit oknom - nekupovat. Na zaciatku som sa vyjadril ze je to cistý FAKE, nicomu to nepomoze.
0 x
v prvni rade by nebylo zle popsat na jake antene to mas pouzite - pac pokud je to nejaka shitka, ktera ma siroky vysilaci uhel, tak je jasne ze odruseni RBcka nepoznas...
za druhe cos a jak meril, kdyz neumis nastavit na RBcku vysilaci vykon?!
0 x
net.work píše:v prvni rade by nebylo zle popsat na jake antene to mas pouzite - pac pokud je to nejaka shitka, ktera ma siroky vysilaci uhel, tak je jasne ze odruseni RBcka nepoznas...
Anténa je parabola plná, 25 dB, smontoval jsem jich už přes tisíc, nikdy nezklamala, reklamace nula. Připouštím, že měřit vliv odrušení odstíněním je náročný úkol. Ale příchozí signál už jsem se trošku měřit naučil, je to objektivní hodnota.
Možná by to chtělo, kdyby se k tomu vyjádřil někdo, kdo měl ten METAL pod rukama a zaměřil se na tento problém. Podle mě nastavování výkonu neodpovídá skutečnosti, je nepochopitelně řešeno, ten divný ofset je tam jen na zlost a max. výkon zdaleka neodpovídá tabulce výrobce. Neboli vyhozené peníze. (asi teda).
Jsem zaučený soustružník/frézař, tak promiň, nemůžu vědět všechno hned. Proto se obracím na ty zkušenější.
Dík předem.
mpcz, 03/08/2012
0 x
když to máš na default tak co je v záložce tx power? Hod sem print screen. A na jakou vzdálenost byl ten P2P spoj?
0 x
honzam píše:když to máš na default tak co je v záložce tx power? Hod sem print screen. A na jakou vzdálenost byl ten P2P spoj?
V záložce tx power je default nebo all rates fixed 32. Víc jak 32 to nebere.
Asi myslíš current tx power. Tam je 25 / 31 / 25 dB, rychlost mám fixovánu pro jistotu na 6 Mbit natvrdo. Okolo 1200 metrů.
Skutečný výkon na druhé straně odpovídá slabšímu GROOVU. Okolo 22 dB.
Mám něco špatně?
Dík za pomoc.
mpcz, 03/08/2012
Naposledy upravil(a) mpcz dne 03 Aug 2012 23:25, celkem upraveno 1 x.
0 x
neodstini ruseni z okoli, proti Groove beze zmeny...no treba komanci popracovali uz na Groove ci maj nejaky spesl recept s pridanym "kovem" pri vyrobce plastoveho pouzdra
ja mam groove jen u par kliosu, na patere apod. to necpu...a od osazeni o nich nevim, prezilo to zimu, leto...
PW

PW
0 x
gratuluji, spalil jsi vystupni zesilovac. pokud si nrkdy dal all rates fixed na 32dbm, odpalil si ho. pri 65mbit rate ma tx power 26dbm. proc lidi nectete manualy?
0 x
Na keru mariu potrebujete takéto výkony ? Do paraboly ked potrebujem dostať pár db a na sektor pri max rate 14-15 dB čo mi obyčajna H karta zvládne. Jaj musime pražiť maximum čo to dá potom že ten éter vyzerá tak ako vyzerá .
0 x
hapi píše:gratuluji, spalil jsi vystupni zesilovac. pokud si nrkdy dal all rates fixed na 32dbm, odpalil si ho. pri 65mbit rate ma tx power 26dbm. proc lidi nectete manualy?
Já myslím, že nespálil.
Jak si vysvětluješ tento údaj z oficiální příručky? Pokud uvádí u GROOVE 23 db a u METALu 31dB, měl by tu být asi nějaký rozdíl i ve skutečnosti. Ale zdá se, že není. A to tu teďka řešíme. Prosím ochotné majitele METALu, mohli by to otestovat? Dohady pouze vytváří slepé uličky a zaplňují fórum, takže se pak problém vytrácí do ztracena a k ničemu to nevede ... Moc děkuji za pochopení.
METAL
TX power
802.11a: 31dBm @ 6Mbps to 27dBm @ 54 Mbps
802.11n: 30dBm @ MCS0 to 26dBm @ MCS7
GROOVE
TX power
802.11a: 23dBm @ 6Mbps to 19dBm @ 54 Mbps
802.11n: 22dBm @ MCS0 to 15dBm @ MCS7
mpcz, 04/08/2012
0 x
Hardware, který jde zničit pomocí software, nemá místo na slunci a nechť zhyne 

hapi píše:gratuluji, spalil jsi vystupni zesilovac. pokud si nrkdy dal all rates fixed na 32dbm, odpalil si ho. pri 65mbit rate ma tx power 26dbm. proc lidi nectete manualy?
0 x
ludvik píše:Hardware, který jde zničit pomocí software, nemá místo na slunci a nechť zhynehapi píše:gratuluji, spalil jsi vystupni zesilovac. pokud si nrkdy dal all rates fixed na 32dbm, odpalil si ho. pri 65mbit rate ma tx power 26dbm. proc lidi nectete manualy?
Podobne sa vyjadril niekto ked linuxový kernel odpaloval CD mechaniky od LG , že Hardware ktorý je možné zničit pomocou software , si nič iné nezaslúži.
Ale v tomto prípade je to trocha inak tu ten sw nemá ako zistiť či má na tom N-konektore pripojenú anténu alebo nie .
0 x
ludvik píše:Hardware, který jde zničit pomocí software, nemá místo na slunci a nechť zhynehapi píše:gratuluji, spalil jsi vystupni zesilovac. pokud si nrkdy dal all rates fixed na 32dbm, odpalil si ho. pri 65mbit rate ma tx power 26dbm. proc lidi nectete manualy?
no promin, ale isp co neumí nastavovat výkony nemá vůbec kupovat wifi...

0 x