❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik RB532

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
AfrodCZ

Mikrotik RB532

Příspěvekod AfrodCZ » 13 years ago

Ahoj borci,
mám takový menší dotaz. U mikrotiku RB 532 má údajně být možnost nějakého rozšíření nebo nadstavby a to ve smyslu, že k němu de připojit víc karet je to pravda? A pokud ano, tak jaký to má na MT vliv z hlediska procesoru, ram a tak na celkovou hierarchii MT. Uvažuji, že bych RB 532 koupil, ale bojím se nějakého nepříznivého chování.

Díky za odpověď pokud bych se spletl v čísle RB, tak mi to promiňte a napište mi u čeho toto lze. Dík
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Ano, dá se připojit RB 502 http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=187
a nebo RB564 http://www.ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=188

Prostě tím získáš více miniPCI slotů případně ethernetů. Nepříznivé chování není. Akorát potřebuješ silnější zdroj který to utáhne. Ideálně 48V
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Měli jsme RB532+daughterboard na jednom AP, ale vzhledem k tomu že jsme po něm chtěli i základní shaping, tak dostával docela na prdel a zátěž CPU šla do 100%. Ale jinak mu to šlo, klukovi. Oproti RB112 a RB153, když jsme se konečně zmohli na RB532, to byla úplně jiná dimenze :)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

to boli časy :wink: dnes RB532 na doma ako AP alebo do vitrínky
0 x

nemitom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod nemitom » 13 years ago

Zdravím, nechtěl jsem zakládat nové vlákno tak to hodím sem....

chtěl bych upgradovat ROS na RB532 mám tam 2.9.22 je to vubec možný?? Díky
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

tady se to řešilo viewtopic.php?f=4&t=5446
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

je to mozne ale novsie ako 3.30 by som tam nic nedaval, novsie ros su podstatne narocnejsie na vykon....
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Ja mam na RB532 ROS 5.15 a jede me na tom cca 30 lidi a vklidu to vsem dava 10Mbit na wifi :-)
A na ethernetu 15Mbit.
Samozrejme na tom jenom routuju a delam DHCP, na shaping neni zadne RB dost dobre na to je LINUX :-)
0 x

nemitom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod nemitom » 13 years ago

mužete mi trochu osvětlit postu nějak jsem to nepochopil.... stahnu netinstall a jakou verzi ROS?? co k tomu budu potřebovat? (nejaký key soubor? kde ho vezmu atd.)

Edit: vyřešeno ROS 5.16 je tam :) pro ostatní se snejnou otázkou.... netinstall + nejnovejší ROS nic víc po rebootu dát update key a je to hotovo... (z verze 2.28)
0 x