Cau ,všichni
Mam problem používám rb112 + 2xCm9 1. 5ghz pripoj a druhou 2.4 ap bridge pro 8 lidi.
Cas od casu ted dost casto hlavne za bouřky odejde karta nastavena na 2.4ghz uplne v haji na skenovani ze 30 siti najde jednu a signal -92 prostě výkon v haji. Jsem zoufalý vyměnil jsem karty ,pigtaily,zdroj anteny,znovu jsem uzemnil vse na hromosvod a furt mi umíra 2.4 ghz karta,v posledni fazi jsem nahradil rb 112 rb 532 a situace stejna vydrzel 3 dny a karta v haji. uz nevim co mam delat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Má někdo nápad cím to muže být?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Prosííím pomoc rb 112 velkej problem
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak zdar všem ,už jsem ten muj problém vyrešil a je to docela zajímavé.
Postavil jsem opět dalši vysílač na komíně asi cca 12 metru sestava rb532 +2 cm9 jedna 5 ghz a druha všesměr ovis 2.4 ghz.
No a ejhle zas při první bouřce cm9 přepnuta na 2.4 ghz umřela na výkon.Tak znovu hromosvod uzemění všeho co se da a čekat
No bouřka hned druhý den a znovu 2.4 mrtvá.
Je divné že na ostatních bodech které se nenachátí tak vysoko je vše ok.
No vícemeně po všech zkouškách a hafo ztracených peněz jsem na 2.4ghz použil místo cm9 kartu od inwifi TL-WN560G 54 mbps chipsetem Atheros AR5006X stoji asi 500kč a ejhle už ctyři bouře proběhli a vše je funkční a běží tak jak má.
Tak až se setkáte stím že vám cm9 umírá na výkon ,víte co máte dělat
)
S pozdravem
Postavil jsem opět dalši vysílač na komíně asi cca 12 metru sestava rb532 +2 cm9 jedna 5 ghz a druha všesměr ovis 2.4 ghz.
No a ejhle zas při první bouřce cm9 přepnuta na 2.4 ghz umřela na výkon.Tak znovu hromosvod uzemění všeho co se da a čekat

No bouřka hned druhý den a znovu 2.4 mrtvá.
Je divné že na ostatních bodech které se nenachátí tak vysoko je vše ok.
No vícemeně po všech zkouškách a hafo ztracených peněz jsem na 2.4ghz použil místo cm9 kartu od inwifi TL-WN560G 54 mbps chipsetem Atheros AR5006X stoji asi 500kč a ejhle už ctyři bouře proběhli a vše je funkční a běží tak jak má.
Tak až se setkáte stím že vám cm9 umírá na výkon ,víte co máte dělat

S pozdravem
0 x
kamo tech karet umrelo celkem 15 ks na dvou ruznejch mistech ,ale obe místa jsou komíny cca 12 metru.
Hromosvod byl zaplaceny a zmereny ,fakt me nebavilo jezdit po kazde bource vymenovat karty:-)
Fakt je proste ten ze ted mam uz 14 dnu klid a bourek bylo dost a kdyz je cely vysílac osazen cm9 a umre vzdy jen ta co je prepnuta na 2.4 a 5 ghz zustane v pohode hledal bych problem nekde jinde nez v hromosvodu a uzemeni nebo bleskojistkach.
Je to sice divne ale je to tak ,zverejnuju akorat svuj postrech mozna nekomu pomuze ,kdyz bude vedet ze mu umrela vykonove cm9 pri bource ze ji staci vymenit za jiny typ.Navic oni se ty karty posledni dobou ani nedaji reklamovat takže muj postreh me stál cca 25 tis kdyz pocitam hromosvody ,bleskojistky,meření ,zdroje atd....
Mejte se
Hromosvod byl zaplaceny a zmereny ,fakt me nebavilo jezdit po kazde bource vymenovat karty:-)
Fakt je proste ten ze ted mam uz 14 dnu klid a bourek bylo dost a kdyz je cely vysílac osazen cm9 a umre vzdy jen ta co je prepnuta na 2.4 a 5 ghz zustane v pohode hledal bych problem nekde jinde nez v hromosvodu a uzemeni nebo bleskojistkach.
Je to sice divne ale je to tak ,zverejnuju akorat svuj postrech mozna nekomu pomuze ,kdyz bude vedet ze mu umrela vykonove cm9 pri bource ze ji staci vymenit za jiny typ.Navic oni se ty karty posledni dobou ani nedaji reklamovat takže muj postreh me stál cca 25 tis kdyz pocitam hromosvody ,bleskojistky,meření ,zdroje atd....
Mejte se
0 x
Bohuzel take pozoruji presne ty same priznaky. Odchazi pouze karta prepla na 2,4GHz, nezalezi zda jsou anteny uzemnene, bleskojistka take nema vliv. Zatim to resim pouhou vymenou a hledam jine karty nez CM9. Zkousel jsem cirou nahodou dneska take ten TPLink. Bohuzel ale po zjisteni, ze signal, ktery prijimam od klientu, je proti CM9 asi o 20dB horsi, jsem TPLinka zavrh a vymenil zpet za CM9. Tam, kde ma CM9 -70dB, ma TPLink cca -90dB. Me osobne odesly 3 miniPCI v jednom rb s odstupem 14 dni a 2 mesice.
Na strese mam 2x rb532 s jednou CM9 ve 2,4GHz a APcko Compex 2.4GHz. Odejde vzdy jen ta jedna karticka a vetsinou nekdy pred bourkou, nebo kdyz je bourka daleko. Usuzuji tedy, ze je citliva na atmosfericke poruchy. Bleskojistka je tedy na nic
Jeji umreni bych popsal tak, ze karta prestane slyset, resp. slysi o cca 10dB hur a postupem casu se to ohluchnuti zhorsuje. Za cca 14dni neslysi temer nic. Vysilaci vykon taky klesne, je nutne odregulovat a doufat, ze me klienti uslysi.
Rozumne reseni jsem zatim nenalez.
U nas na siti PilsFree nejsem sam, stalo se to uz i dalsimu cloveku. Nicmene mame v provozu velke mnozstvi RB a dalsi problemy hlasene nejsou.
Na strese mam 2x rb532 s jednou CM9 ve 2,4GHz a APcko Compex 2.4GHz. Odejde vzdy jen ta jedna karticka a vetsinou nekdy pred bourkou, nebo kdyz je bourka daleko. Usuzuji tedy, ze je citliva na atmosfericke poruchy. Bleskojistka je tedy na nic

Jeji umreni bych popsal tak, ze karta prestane slyset, resp. slysi o cca 10dB hur a postupem casu se to ohluchnuti zhorsuje. Za cca 14dni neslysi temer nic. Vysilaci vykon taky klesne, je nutne odregulovat a doufat, ze me klienti uslysi.
Rozumne reseni jsem zatim nenalez.
U nas na siti PilsFree nejsem sam, stalo se to uz i dalsimu cloveku. Nicmene mame v provozu velke mnozstvi RB a dalsi problemy hlasene nejsou.
0 x
Tak tento problem sme riesili tiez. Na dvoch bodoch rb112, osadene Atheros: WNC CM10 miniPCI 5 GHz (AR5006X), a Atheros: TP-LINK WN560G miniPCI 2,4 GHz. Najprv umierali Tp-linky, po osadeni WNC a ich prepnuti do 2,4 GHz, umierali aj tie. Proste chodili sme tam ako na klavir 3x do tyzdna. Pritom ani signal nic moc. Po vymene za http://i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.as ... 33&it=9335, ani neviem ze tie body existuju a signal ako vino. Odvtedy pouzivame len tieto karty, mimochodom hardwarovo totozne s kartami predavanymi Mikrotikom (????). Len taky detail, nahodov som ich osadil aj do PCI redukcie a cuduj sa svete Windows ju neidentifikovali ako Atheros 5213, ale ako Atheros 5214!
Poucenie do buducnosti? Vsimat si aj taketo drobne detaily v popise predajcu ..."Výrobek je identický s modulem R52 od firmy Mikrotik"... "Velký obrázek:
https://www.mikrotik.com/img/r52_l.jpg"....
Poucenie do buducnosti? Vsimat si aj taketo drobne detaily v popise predajcu ..."Výrobek je identický s modulem R52 od firmy Mikrotik"... "Velký obrázek:
0 x
podle mojich testu na 2.4:
nejvic hori CM-9, CM-10, nezavisle na uzemneni a bleskojistkach
minimalne odchazi typ ala R52 od mikrotiku
TL-WN560G odesla zatim jenom jednou a to tak ze s celym routerbpoardem
cely problem zpusobuji vsesmerove anteny, ktere nejsou konstrukcne propojeny pro stejnosmerne napeti. staci poradnej vitr nebo pred bourkou a pri trose stesti je CM-9 vcudu. Pravdepodobne statika.
nejvic hori CM-9, CM-10, nezavisle na uzemneni a bleskojistkach
minimalne odchazi typ ala R52 od mikrotiku
TL-WN560G odesla zatim jenom jednou a to tak ze s celym routerbpoardem
cely problem zpusobuji vsesmerove anteny, ktere nejsou konstrukcne propojeny pro stejnosmerne napeti. staci poradnej vitr nebo pred bourkou a pri trose stesti je CM-9 vcudu. Pravdepodobne statika.
0 x
FAny1000 píše:Cau ,všichni
Mam problem používám rb112 + 2xCm9 1. 5ghz pripoj a druhou 2.4 ap bridge pro 8 lidi.
Cas od casu ted dost casto hlavne za bouřky odejde karta nastavena na 2.4ghz uplne v haji na skenovani ze 30 siti najde jednu a signal -92 prostě výkon v haji. Jsem zoufalý vyměnil jsem karty ,pigtaily,zdroj anteny,znovu jsem uzemnil vse na hromosvod a furt mi umíra 2.4 ghz karta,v posledni fazi jsem nahradil rb 112 rb 532 a situace stejna vydrzel 3 dny a karta v haji. uz nevim co mam delat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Má někdo nápad cím to muže být?
Kampak mas zapojene uzemneni z bleskojistek??
0 x
iTomB píše:Kampak mas zapojene uzemneni z bleskojistek??
Jestli víš o nějakém lepším řešení tak sem s ním, hromosvod má nejlepší zemnící potenciál z celé budovy
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:iTomB píše:Kampak mas zapojene uzemneni z bleskojistek??
Jestli víš o nějakém lepším řešení tak sem s ním, hromosvod má nejlepší zemnící potenciál z celé budovy
Ja teda osobne, pokud muzu mluvit za sebe, tak bych doporucoval spis primo do rozvadece. A minimalne 2.5 medi. A pokud uzemnujete na hromosvod, tak by mel jit kabel od bleskojistky smerem dolu (tzn. smerem k zemi)

Tohle jsem se dozvedel od "jednoho" chytreho pana

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
-
- Kontaktovat uživatele:
sub_zero píše:Leeonek píše:iTomB píše:Kampak mas zapojene uzemneni z bleskojistek??
Ja teda osobne, pokud muzu mluvit za sebe, tak bych doporucoval spis primo do rozvadece. A minimalne 2.5 medi. A pokud uzemnujete na hromosvod, tak by mel jit kabel od bleskojistky smerem dolu (tzn. smerem k zemi)![]()
Tohle jsem se dozvedel od "jednoho" chytreho pana
Souhlas ... také zemníme vše přímo do rozvaděče. Z praxe vím, že je to kolikrát mnohem líp uzemněné než kdejaký bleskosvod. Fakt.
0 x
Leeonek píše:iTomB píše:Kampak mas zapojene uzemneni z bleskojistek??
Uvedom si, ze uzemeni z bleskojistky uzemnuje jadro. Pripojenim na hromosvod to zas poustis zpet (alespon castecne).
0 x
vogel píše:Tak tento problem sme riesili tiez. Na dvoch bodoch rb112, osadene Atheros: WNC CM10 miniPCI 5 GHz (AR5006X), a Atheros: TP-LINK WN560G miniPCI 2,4 GHz. Najprv umierali Tp-linky, po osadeni WNC a ich prepnuti do 2,4 GHz, umierali aj tie. Proste chodili sme tam ako na klavir 3x do tyzdna. Pritom ani signal nic moc. Po vymene za http://i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.as ... 33&it=9335, ani neviem ze tie body existuju a signal ako vino. Odvtedy pouzivame len tieto karty, mimochodom hardwarovo totozne s kartami predavanymi Mikrotikom (????). Len taky detail, nahodov som ich osadil aj do PCI redukcie a cuduj sa svete Windows ju neidentifikovali ako Atheros 5213, ale ako Atheros 5214!
Co tady uvadite za kartu je ale jen jestli se nepletu karta pro 5 GHz pasmo. Mate neco otestovane i pro 2,4, ale tak aby ta citlivost a signal u klientu byl prinejhorsim jak u CM9 karty. DIky.
0 x