Na IPMedia se objevilo info o novem RB:
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB SEXTANT Outdoor unit 802.11a/n, RB711-5HnD, 2x 18 dB
- midnight_man
prečo to ma take široke uhly ked je to PtP?
0 x
protože to neni na ptp spoje pro ČR. Nicméně ty 2dB asi nikoho nevytrhnou. Ba naopak, můžou tomu uškodit.
Jinak koukám, že mikrotik nějak začíná poslouchat lidi co by chtěli. Teď záleží na ceně protože místo SXT by to nebylo špatný jako klientská sada i když zase, 2dB nikoho nevytrhnou.
Jinak koukám, že mikrotik nějak začíná poslouchat lidi co by chtěli. Teď záleží na ceně protože místo SXT by to nebylo špatný jako klientská sada i když zase, 2dB nikoho nevytrhnou.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
SXT má 16dBi (+/- 2) takže třeba taky jen 14dBi. Tato jednotka má průměr 25cm a 18dBi
Ale taky mě to přijde dost podobný jako SXT
Mohlo to mít aspon 1GB eth
Cena o 350kč vyšší než sxt
Ale taky mě to přijde dost podobný jako SXT

Cena o 350kč vyšší než sxt
0 x
prostě to bude mít o 2db větší zisk a hotovo, to že sxt má u lepších kousků reálně jen 15 je už na jinou debatu. Hlavně aby to bylo trochu líp zpracované, než sxt, jinak cena o 350kč vyšší mě nevadí. Je to větší, musí tam být víc místa. SXTčka nenasazuju protože sou katastrofálně řešené.
Jo a komu se nezdají vyzařovací úhly, nechť si zkusí vyzařováky u ubnt, konktétně 25db verze nanobridge. Když je do normy, ze 480m ju chytím se signálem -74. To jí čumím v podstatě do zad, je ode mě otočená přibližně o 120stupňů. Kolikže má psaných stupňů? 8? :D
I pokud by tohle mělo reálně udávaných 16-22° je to pořád luxus, oproti ubnt "parabolám".
Jo a komu se nezdají vyzařovací úhly, nechť si zkusí vyzařováky u ubnt, konktétně 25db verze nanobridge. Když je do normy, ze 480m ju chytím se signálem -74. To jí čumím v podstatě do zad, je ode mě otočená přibližně o 120stupňů. Kolikže má psaných stupňů? 8? :D
I pokud by tohle mělo reálně udávaných 16-22° je to pořád luxus, oproti ubnt "parabolám".
0 x
- midnight_man
je mi to jasné, preto som čakal že mikrotik vymyslí niečo vlastné
Nanobridge je veľmi dobrý výmysel, ale to osvecovanie okolia mi nehorázne vadí!!! Isto nie som sám, niekto by sa mal chytiť vyrábať tie škatule na to, ako na UBNT fore. Snažím sa pomaly nanobridge nekupovať....nasadzovať Jirous/prowax s groove. Lenže to je finančne úplne niekde inde....a samozrejme single N.

0 x
and no Gb Ethernet either ?
it contains a RB711, so basically you could swap it for a RB711G version. Or we could make a separate Gigabit kit if people are interested.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
No 18Db je docela malo, zvlaste otazka kolik tam skutecne bude nameritelneho signalu ...
OT: By me zajimalo kdo vymyslel jmeno "SEXTANT", to musel byt chlap
OT: By me zajimalo kdo vymyslel jmeno "SEXTANT", to musel byt chlap

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
a neznamená sext třeba číslovku 18náct? hmm... to tomu mohly dát rovnou jméno teenant 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
hapi: sexta je prece sesty rocnik, tedy sest ... tady mozna odhaluji, ze ta antena dle mereni ma jen 16db

0 x
Přestože je to na první pohled kulatý, tak to přeci jen má viditelný stopy mnohoúhelníku, v tomto případě šestiúhelníku, takže lze dovodit, že název pochází odtud...
0 x
nejlepší bylo jak na ipmedii to měli chvíli pojmenovaný jako SEXANT a tam bylo zcela zřejmé na co v ipmedii mysleli 

0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
Repkins: a jooo
dikas
... kazdopadne ty nazvy vyrobku me obcas zarazezi 

0 x
midnight_man píše:je mi to jasné, preto som čakal že mikrotik vymyslí niečo vlastnéNanobridge je veľmi dobrý výmysel, ale to osvecovanie okolia mi nehorázne vadí!!! Isto nie som sám, niekto by sa mal chytiť vyrábať tie škatule na to, ako na UBNT fore. Snažím sa pomaly nanobridge nekupovať....nasadzovať Jirous/prowax s groove. Lenže to je finančne úplne niekde inde....a samozrejme single N.
A co aj take Nanostations, toto ma oproti nim luxusne uhly.
0 x
- midnight_man
nanostation je iná liga
to je všesmerové zariadenie s neidentifikovateľným vyžarovaním...

0 x