Pri testovani RB711GA-5HnD jsem narazil na par veci.
1. Pomerne hodne se to zahriva. Nejvic asi Atheros chip a potom chladic na spodni strane PCB (chladi vf cast)
2. Pri napajeni pres poe (mikrotik gigabit injektor) se jeste navic hodne se zahrivaji soucastky kolem stabilizace napajeni a kolem ethernetu
Mate nekdo podobe zkusenosti? Vite cim je to zpusobeno?
K.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB711GA
hmm čoveče, nevim. Tejden už běží a na stole jsem je měl.... no neměl, šlo rovnou do anteny a konfiguroval jsem je po nasazení. Ale nemám tam gigový poe ale normální a krmim je 24V. Koukám že nemaji vyčítání teploty...
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:Ale nemám tam gigový poe ale normální a krmim je 24V. Koukám že nemaji vyčítání teploty...
Jaktoze nemaji?
0 x

0 x
Zdravím sem tu nový a mám pár otázek ohledně tohoto tiku :
http://wifi.aspa.cz/rb711ga-5hnd-400-mh ... x-z104334/
jak ste tu psali tak to asi používáte v reálu ...zajímá mě jak to máte zapojeno ? do jednoho výstupu máte tedy zapojenou anténu ve vertikállní pol. a do druheho v horizontální ?
chtěl bych to otestovat ale nevím si přesně rady s nastavením ( které tady snad obšlehnu
) a na jakou vzdálenost se to dá použít zkoušel sem mimo od ubnt ale sláva se bohužel nekonala... na krátké přeskoky to jede ale na skoky přez 5 km to jede hůře než tik v áčku
děkuju za odezvu
jak ste tu psali tak to asi používáte v reálu ...zajímá mě jak to máte zapojeno ? do jednoho výstupu máte tedy zapojenou anténu ve vertikállní pol. a do druheho v horizontální ?
chtěl bych to otestovat ale nevím si přesně rady s nastavením ( které tady snad obšlehnu

děkuju za odezvu
0 x
Wakodaf píše:Zdravím sem tu nový a mám pár otázek ohledně tohoto tiku :
chtěl bych to otestovat ale nevím si přesně rady s nastavením ( které tady snad obšlehnu) a na jakou vzdálenost se to dá použít zkoušel sem mimo od ubnt ale sláva se bohužel nekonala... na krátké přeskoky to jede ale na skoky přez 5 km to jede hůře než tik v áčku
děkuju za odezvu
Ano, zarizeni muzes pouzit pro MIMO 2x2 - tj. jedna antena horizont. a druha vertikal. Co se tyka propustnosti, vzdalenosti atd., to predce nezalezi jen na HW, ale taky na antene. Proto nejde rict na jakou vzdalenost se to da pouzit - s kazdou antenou na ruznou ....
0 x
pepulis píše:Wakodaf píše:Zdravím sem tu nový a mám pár otázek ohledně tohoto tiku :
chtěl bych to otestovat ale nevím si přesně rady s nastavením ( které tady snad obšlehnu) a na jakou vzdálenost se to dá použít zkoušel sem mimo od ubnt ale sláva se bohužel nekonala... na krátké přeskoky to jede ale na skoky přez 5 km to jede hůře než tik v áčku
děkuju za odezvu
Ano, zarizeni muzes pouzit pro MIMO 2x2 - tj. jedna antena horizont. a druha vertikal. Co se tyka propustnosti, vzdalenosti atd., to predce nezalezi jen na HW, ale taky na antene. Proto nejde rict na jakou vzdalenost se to da pouzit - s kazdou antenou na ruznou ....
šlo mi hlavně o to jestli to má někdo odzkoušeno venkuva na jakou vzdalenost, na co si dát pozor atd...v síti máme převážně mk a rád bych u něj zůstal protože se sním dobře pracuje

0 x
14 dní bez problemu. Dosah je u všeho stejnej, záleží na anténách.
0 x
hapi píše:14 dní bez problemu. Dosah je u všeho stejnej, záleží na anténách.
na jakejch to máte anténách ? od Štourače ? a jaká je tam cca propustnost ? asi bych to zkusil ale nevim jestli budu mít dost financí na opravdu kvalitní antény...zkusil bych jirouse na něm nám spoje jedou pěkně
0 x
nechápu, stourac je daleko levnější než cokoliv od jirouse ale budeš mít problem s tim jesti ti to vůbec vyrobí. Možná když si počkáš několi měsíců tak se místo najde.
Ano, jsou tam stourace anteny na 8km. Propustnost něco okolo 70Mbit. NV2 1ms. 2x2 20MHz.
Ano, jsou tam stourace anteny na 8km. Propustnost něco okolo 70Mbit. NV2 1ms. 2x2 20MHz.
0 x
hapi píše:nechápu, stourac je daleko levnější než cokoliv od jirouse ale budeš mít problem s tim jesti ti to vůbec vyrobí. Možná když si počkáš několi měsíců tak se místo najde.
tak to teda klobouk dolů !! škoda že to Štourač nevyrábí víc seriově...ale možná by to mělo dopad na kvalitu...budu muset zvolit asi jiného výrobce ale eště nevim..dcom, jirous nebo jestli rocketa

jinak děkuju za tip
0 x
Ahoj, takovej můj postřeh. Nasadil jsem asi 3 kusy RB711GA a nezdá se Vám někomu, že jeden chain jede huř. ? Přijde mi, že RB411AH + R52Hn (případně F52N-PRO) jela lépe. Napadlo mě, že by mohla být teda ještě chyba v UBNT (obřím) sektoru, kterej by mohl mít 1 chain nějakej horší. Díky za Vaše postřehy.
0 x
Polk píše:Ahoj, takovej můj postřeh. Nasadil jsem asi 3 kusy RB711GA a nezdá se Vám někomu, že jeden chain jede huř. ? Přijde mi, že RB411AH + R52Hn (případně F52N-PRO) jela lépe. Napadlo mě, že by mohla být teda ještě chyba v UBNT (obřím) sektoru, kterej by mohl mít 1 chain nějakej horší. Díky za Vaše postřehy.
Ne, jedou perfektne.
0 x
hapi píše:nechápu, stourac je daleko levnější než cokoliv od jirouse ale budeš mít problem s tim jesti ti to vůbec vyrobí. Možná když si počkáš několi měsíců tak se místo najde.
NV2 1ms? Tak to jsem jeste nevidel. Je to povedeny protokol, ale nepouzitelny, jelikoz prumernou latenci pod 3ms jsem nevykouzlil. Nekdo mimo udajne Hapiho snad ano?
Jinak Stourac, je asi machr, ale jeho anteny jsou z vyrobne-kapacitnich duvodou absolutne nedostupne. Sam mi to na ferovku napsal.
0 x
Hapi mluvil o TDMA Period size 1ms
(pricemz plati, ze cim vyssi Period size, tim vyssi latence).
(pricemz plati, ze cim vyssi Period size, tim vyssi latence).
0 x