❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB750UP - aspoň něco pro UBNTisty :)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
David2006

RB750UP - aspoň něco pro UBNTisty :)

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Pro mě asi jediná podstatná novinka od Mikrotiku pro tento rok - pokud ji nezabijí cenou (snad do 1100 jinak už rovnou RB450G) může to být super na UBNTu zařízení s PoE, kde ušetřím káblíky a propoje v krabicích a trošku se to zpřehlední. Škoda že místo USB portu (moc mě nenapadá reálné využití) nedali 8xRJ45 a nejlépe už na Gigu :) . CPU a RAM asi zůstane předpokládám stejná jako u RB750, i když o tom nic nepíší.

http://www.mikrotik.com/download/share/hu11.pdf
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

mám to chápat tak, že přivedu 24V poe do RB750UP a odtud se bude pouštět to samí napájení dál do dalších zařízeních?!! ty voe, to se budou docela kontakty na ether1 smažit ne? Naštěstí teď používáme levnější a kvalitnější řešení než tohle.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

Proc to nema gigabitovy eth1! Takhle na to muzu pripojit tak mozna male vesnicke apecka o par klientech :(
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

David2006

hapi píše:mám to chápat tak, že přivedu 24V poe do RB750UP a odtud se bude pouštět to samí napájení dál do dalších zařízeních?!! ty voe, to se budou docela kontakty na ether1 smažit ne? Naštěstí teď používáme levnější a kvalitnější řešení než tohle.

Těch 3-5W co ta NS nebo NB bere to zvládne myslím v klidu :) .

Toho Giga je škoda, ale zase si nemyslím že by to bylo jen pro vesničky o pár lidech, podle mě to 100mego uplink bude v pohodě na bod do 500-600lidí. Bude záležet na ceně jakou na to nasadí RB450G už taky nestojí majlant, takže uvidíme.
0 x

hapi

:lol: už se těšim na bod pro 500-600 lidí fakt že jo.
0 x

David2006

Pokud máš přívod 70-100Mbit druhý port dáš jako lokál pro APčko/a a zbydou další tři porty kterými to můžeš poslat do dalších obcí ze kterých to pak může jít zase dál tak bych v tom takový problém nehledal. Pokud na tom pojedou jen nějaké VLANy tak by to mělo stačit, nesmíš si to hnedle uštěpačně vyložit v mezní situaci :) .
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

nechápu proč pořád bažíte po gigových portech. Určitě budu na tomhle někdy potřebovat vyšší rychlost jak 100Mbit, blázni....
0 x

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 14 years ago

Asi tak co gigovým portem, spíš by mě zajímalo kdy udělají RB711 s 2 CHAINama.
0 x

David2006

Bys k tomu stejně nesehnal levnou klientskou anténu :)) . Podle toho co představili tak je to u bezdrátu fakt trága - defacto nechávají CPčka Motorce a UBNTu a soustřeďují se na routříky a metaliku/optiku kde nemají tolik zachrápáno. Prostě jsme si ve vedení Mikrotiku řekli že cestou naší úspěšně rostoucí konkurence v segmentu AllInOne krabek nejdeme tak dodržujme pětiletku:)).
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 14 years ago

Uz jse ho nekdo mel na stole, nebo to byl jen mikrotikuv vykrik do tmy?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

dostupný v průběhu srpna 2011
0 x
Bývalý ISP...

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

vsade mame tie 8 port poe panely a som s tym spokojny :) je to podla mna kvalitnejsia praca ako takto z boardu krmit vsetko hore. Zase az tak miesta ten POE panel nezabera.
0 x

hapi

my máme všude zase 16 portový poe panely ale do takový končiny pro příjem a odvysílání 2.4GHz a 5GHz případně další skok do jiný končiny se to náramně hodí. Už aby to tu bylo. Potřebuju předělat pár končin :-D
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

ohledně toho poe, mám odzkoušené že to vydrží v klidu 40W, určo je lepší větší napětí
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

presne tak pri 24V nejakych 1,5A nemuze byt problem pres utp a na to se uz par 711 povesit da.
0 x