❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Omnitik U-5HnD

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Omnitik U-5HnD

Příspěvekod honzam » 14 years ago

- Outdoor AP
- Two external antennas
- Five ethernet ports
- Weatherproof
- Fully featured RouterBOARD
- No moving parts
- RouterOS powered
- Available in May
Přílohy
omnitik.jpg
omnitik.jpg (14.92 KiB) Zobrazeno 4814 x
Naposledy upravil(a) honzam dne 16 Jan 2012 16:58, celkem upraveno 1 x.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Sakra k cemu tohle bude slouzit? :mrgreen:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

já sem hlavně zvědavej, kdo to začne používat jako APčka po městě. To už můžeme rovnou 5GHz odepsat. Asi to maji myšlený primárně jako APčko k SXTčku + ethernety pro směrovky jinam ale směrovky mikrotik nemá takže zase SXT... tohle si můžou dovolit v zemích kde neni primární používání wifi sítí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

a co tak budovanie hotspotov?
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

routerboardista
antispam: Ano

Příspěvekod routerboardista » 14 years ago

jako radiomaják to může být dobrý
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. :-)
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No jo ale jakej tohle muze mit dosah? Indoor hospot bych jest epochopil , ael soupni to nekam na panelak a kam to asi tak dosahne ? Skoda ze k temu neni nic blizsiho nez tenhle obrazek a kusa informace
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

To Hapi: Tak ještě v reálu nikdo nevyzkoušel, takže nemůžeš tvrdit že pude 5g do háje.

Osobně bych to neodepisoval. Docela mě to zaujalo, tak jak dorazí do ČR jeden vemu a zkusím v reálu. Hlavně myslím že svoje využití najde. ať už jako Nkový (pokud bude umět) AP na krátkou vzdálenost proti SXT nebo hotspot.

Stejně dřív nebo později někdo rozjede Nko venku, pokud už nerozjel a potlačí tam desítky megabit za pár Kč, takže nás to čeká všechny dřív či později, pokud chceme držet krok. Tohle bych řekl by mohl být dobrý začátek pro testovací provoz.
0 x

hapi

tohle bude dobrej začátek pro konec 5GHz pásma. Já si moc dobře uvědomuju že to je přesně dělaný proti SXTčku ale ty si jaksi neuvědomuješ že pokud to má nějak slušně chodit a mít to ty tvoje desítky megabitů za pár kaček tak bude muset bejt hustý pokrytí nejlépe v každym bloku města jeden a to pude do kopru všechno. Všesměr + dvě polarizace + možnost jít lehce do 40MHz kanálu a to si piš že to každej zapne a to pak bude soda v okruhu 5km. Směle do toho.
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

Ale to já si moc dobře uvědomuju že to bude soda jak říkáš. Myslím ale že tady jde spíš o vesnice. Ve městech máš optiku dá se říct skoro všude, ale na vsi těžko. Těch mých několik desítek megabit za pár Kč je zas něco jinýho. Když to neudělám já ale konkurence, tak přijdu o výhodu. A myslíš, že by někdo nasazoval Nko kdyby konkurence nemasírovala lidi rychlostma který v životě skoro nevyužijou běžnou prací na netu? Ne. Dyť každýmu stačí max 8Mbps dá se říct na cokoliv když nebereš stahování. A cenovou politiku tady na jihu znáš sám moc dobře, takže nemá smysl rozebírat.

Klidně mě tu kamenuj ale stejně to jednou někdo nasadí a ostatní se honem přidaj aby nepřišli o zákazníky.
0 x

hapi

jestli seš z jihu tak mi ukaž město pod 10.000 lidí který má optiku. Nepočítám optiku po panelákách.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

toto zařízení si umím dobře představit v kavárně nebo jako domací nkové AP, ale venku určitě nééé

vyděl jsem to rozebrané a deska vypadá jako rb433 s jednou kartou jako má rb 711, ale zase se dvěma konektorama, do konektorů jsou zapojeny 2 kousky pendrekovejch antén, které jsou zabaleny do toho jejich plastu.
tedy pokud to takto rozeberete a zapojíte tam kvalitní venkovní antény tak si to venku dokážu představit
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Je to tam pripajeny nebo je to na konektory s tim ze ej moznost si tam pripojit co kdo chce?
Kdes to videl rozebrany???
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Ono docela těch 7dB je málo. Když si to hodim do kalkulačky, tak na 500m v nezarušenym prostředí někde v prdelákově kam bych jedno chtěl použít docela stačí ovšem je to tak trochu málo bez nějaký větší rezervy. Teď bude záležet na ceně protože slušnej duální sektor s RB411U + kartou vyjde do 4k a zisk bude 2x větší.
0 x