❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik RB SXT Outdoor

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
level

Mikrotik RB SXT Outdoor

Příspěvekod level » 14 years ago

impérium vrací úder

Venkovní klientská jednotka MikroTik RB SXT s MIMO technologii TDMA Nv2 pracující v pásmu 5 GHz podporuje standardy 802.11a/n. Jednotka má integrované dvě 16 dB antény a je vybavena 1x 10/100 Mbps Ethernet portem s podporou napájení po Ethernetu PoE. Implementovaná MIMO TDMA technologie poskytuje přenosovou rychlost až 200 Mbps.s nízkými latencemi. Výhodou jednotky je podpora standardu 802.11a což umožňuje bezproblémovou migraci sítí z 802.11a na MIMO TDMA. Jednotka je dodávána s 24 V zdrojem a PoE injektorem a vším potřebným k uchycení jednotky na stožár.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

...řeší se to v bezdrátovém HW, sem prosím nepište
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 14 years ago

level píše:impérium vrací úder

Venkovní klientská jednotka MikroTik RB SXT s MIMO technologii TDMA Nv2 pracující v pásmu 5 GHz podporuje standardy 802.11a/n. Jednotka má integrované dvě 16 dB antény a je vybavena 1x 10/100 Mbps Ethernet portem s podporou napájení po Ethernetu PoE. Implementovaná MIMO TDMA technologie poskytuje přenosovou rychlost až 200 Mbps.s nízkými latencemi. Výhodou jednotky je podpora standardu 802.11a což umožňuje bezproblémovou migraci sítí z 802.11a na MIMO TDMA. Jednotka je dodávána s 24 V zdrojem a PoE injektorem a vším potřebným k uchycení jednotky na stožár.

Pěkné, nicméně na delší vzdálenosti se to nehodí. Na druhou stranu je fajn, že již existuje kompletní řešení od mikrotiku s NV2 pro koncové klienty ve stylu UBNT.

Co se týče Apčka, chtělo by vymyslet nějaké outdoor boxy, které se dají přidělat hned k sektorové anténě (díval jsem se, že jsou k dispozici nové antény od Interline).
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

interline? děláš si srandu? Prowax přece má box za sektorama. Mimochodem, je sice fajn mikrotik nabízí kompletní řešení na NV2 jenomže NV2 neni stable že?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 14 years ago

hapi píše:interline? děláš si srandu? Prowax přece má box za sektorama. Mimochodem, je sice fajn mikrotik nabízí kompletní řešení na NV2 jenomže NV2 neni stable že?

S interline mám jen ty nejlpeší zkušenosti, vzhledem k tomu, že to tuším vyrábějí poláci, za 4 roky byla snad je jenda reklamace. Prowax sice nabízí sektory s boxem, ale mě se jedná o NV2 v kombinaci se dvěma anténama (MIMO 2x2). Mám vyzkoušenou v5rc1 osazenou na RB800, není problém dostat 120 Mb/s HD v TCP stabilně v dost zarušeném prostředí na 4Km. V tomhle ohledu mi tato verze dostačuje, shaping a další funkce v této verzi jsou ještě problém, ale někomu to stačí, někomu, kdo si UBNT na APčka za žádnou cenu nehodlá nasadit. Teď na nikoho narážím, jen mám takovou zásadu.

Omlouvám se, že jsem rozvedl diszkuzi, všimnul jsem si až později, že se diskutuje již jinde:)
0 x