❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB532 - nefunkcni wlan s CM9

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
knedlik
antispam: Ano

RB532 - nefunkcni wlan s CM9

Příspěvekod knedlik » 19 years ago

zdravim vsechny,
chtel bych se zeptat, zda se vzdy, kdyz aktivuji rozhranni u RB, oznaci R-running v Interface listu??
Osadil jsem totiz RB kartama atheros AR5213 a AR5212. Jednu mam nastavenu na 2,4GHz(zde se R objevi) a druhou na 5,7GHz(zde se R neobjevi :( ,ale v zalozce te karty se dole napise running ap). Pritom se mi zda, ze v rezimu station funguje, protoze pres ni pingy sly (testovano na stole bez anten). Ale kdyz jsem ji pripojil k antene do ostreho provozu, tak bez signalu. V antene to byt nemuze, protoze je tam tedka compex a ten jede vpohode. Jedine co me napada, tak ze by ta karta byla spatna.

poradte pls. cim by to mohlo byt.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

knedlik píše:zdravim vsechny,
chtel bych se zeptat, zda se vzdy, kdyz aktivuji rozhranni u RB, oznaci R-running v Interface listu??
Osadil jsem totiz RB kartama atheros AR5213 a AR5212. Jednu mam nastavenu na 2,4GHz(zde se R objevi) a druhou na 5,7GHz(zde se R neobjevi :( ,ale v zalozce te karty se dole napise running ap). Pritom se mi zda, ze v rezimu station funguje, protoze pres ni pingy sly (testovano na stole bez anten). Ale kdyz jsem ji pripojil k antene do ostreho provozu, tak bez signalu. V antene to byt nemuze, protoze je tam tedka compex a ten jede vpohode. Jedine co me napada, tak ze by ta karta byla spatna.

poradte pls. cim by to mohlo byt.

Knedlíku a máš k tomu AP na frekvenci 5,7 připojeného nějakého klienta a nebo ji používáš jako klienta? Pokud ne tak to na to "R" budeš čekat asi ještě hodně dlouho
0 x

knedlik

Leeonek píše:
Knedlíku a máš k tomu AP na frekvenci 5,7 připojeného nějakého klienta a nebo ji používáš jako klienta? Pokud ne tak to na to "R" budeš čekat asi ještě hodně dlouho

No chtel jsem ho pouzit jako AP bridge. Doma jsem to nastavil (bohuzel jsem to nemohl odzkouset) a doufal, ze to pojede. Nastaveni bylo stejne jako na 2,4.. akorat jina fekvence samosebou, no a 2,4 jela vpohode a 5,7 nejela :(. Prisel jsem domu a skenoval sit a po signalu ani vidu ani slechu.
Takze pokud to spravne chapu, tak se to R zobrazi v momente, kdy se na to AP pripoji nejaky klient??
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

přesně tak, karta musí být připojená jako klient (v klient módu) a nebo na ní musí být připojený klient (v Ap módu), pak se ti tam objeví to "R"
0 x

knedlik

Leeonek píše:přesně tak, karta musí být připojená jako klient (v klient módu) a nebo na ní musí být připojený klient (v Ap módu), pak se ti tam objeví to "R"

aha, to jsem nevedel. Kazdopádně dík za radu.
0 x