Z EMka me k tomu neposlali zadne schema a na webu to nejde stahnout nemate nekdo schema jak to jednoduse zapojit?
Treba nevim k cemu jsou konektory NC a COM.
Predstavuju si to takto:
Pripojim to na 220V, mezi B+ a B- pripojim 2clanky 12V baterie CSB/5Ah a vyuziju +V a B- pro pripojeni Mikrotiku
Jak stelujete to napeti?
Kdyz vypojim 220V dojde k mikrovypnuti RBcka nebo ne?
Pripadne postnete nekdo schematko.
Diky Lada
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zdroje AD-55B a AD-155B
LNC - 230
B+, B- - 2x 12 V bateria do serie
V1 - + 24 V
//Edit: COM - zem (common)
NC - not connected
Teda aspon myslim
B+, B- - 2x 12 V bateria do serie
V1 - + 24 V
//Edit: COM - zem (common)
NC - not connected
Teda aspon myslim

Naposledy upravil(a) brblos dne 27 May 2010 01:02, celkem upraveno 1 x.
0 x
Nie sme takí bohatí, aby sme mohli kupovať lacné veci.
-
Ladik píše:Z EMka me k tomu neposlali zadne schema a na webu to nejde stahnout nemate nekdo schema jak to jednoduse zapojit?
Treba nevim k cemu jsou konektory NC a COM.
Predstavuju si to takto:
Pripojim to na 220V, mezi B+ a B- pripojim 2clanky 12V baterie CSB/5Ah a vyuziju +V a B- pro pripojeni Mikrotiku
Jak stelujete to napeti?
Kdyz vypojim 220V dojde k mikrovypnuti RBcka nebo ne?
Pripadne postnete nekdo schematko.
Diky Lada
nc - nezapojeno
com - zem
b - kontakty baterky
+v - vystup na zarizeni ktere chces napajet
protoze je to upska, tak kdyz tam budes mit baterku a vypnes 220V tak se to zcela automaticky prepne na baterku a pojede to na baterku, dokad bude nastavena, jakmile to zase naskoci na 220V tak se to prene a baterka se zacne nabijet. k zadnymu vypadku nedojde.
jinak napeti nastav na 13.8 trebas ... to je ideal nabijeni 12v baterky.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Z tohoto schematu:

to vypada ze COM=B-=-napajeni mikrotiku.
Jo mam verzi 24V. Jake je teda nabijeci napeti to max 27.6?
Diky Lada

to vypada ze COM=B-=-napajeni mikrotiku.
Jo mam verzi 24V. Jake je teda nabijeci napeti to max 27.6?
Diky Lada
0 x
proste pripoj bateriu na b+ a b- a mk na v1 a com.
Neviem co riesis.
a nabijacie napatie je tiez tusim na tom stitku zboku i s prudom.
Neviem co riesis.
a nabijacie napatie je tiez tusim na tom stitku zboku i s prudom.
0 x
-
brblos píše:COM - - 24 V
nerekl bych ze tam je nekde -24V, je tam maximalne zem, ale -24v urcite ne

Ladik píše:Jo mam verzi 24V. Jake je teda nabijeci napeti to max 27.6?
27.6 je dobrejch

ale ty tam nestelujes nabijeni, to je automaticke, ale stelujes vystupni napeti pri provozu na sit, teda alespon myslim ze to tak je. vem si multak a zmer si to. jak pise brblos, neni treba to vice resit.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Diky jenom jsem si to potreboval od nekoho posvetit.
24V nastavit jde dle datasheetu tim potakem, ale necham to na tech 27.6 na tom RB jede tak co.
Stejne si myslim ze RBcko si povysuje napeti na desce na 27.6V, alespon dle mereni na nem.
Kdyby to nekdo potreboval, tak tu je web vyrobce is datasheety (at to nemusi hledat):
http://www.astrodyne.com/
Diky za osvetu Lada
24V nastavit jde dle datasheetu tim potakem, ale necham to na tech 27.6 na tom RB jede tak co.
Stejne si myslim ze RBcko si povysuje napeti na desce na 27.6V, alespon dle mereni na nem.
Kdyby to nekdo potreboval, tak tu je web vyrobce is datasheety (at to nemusi hledat):
http://www.astrodyne.com/
Diky za osvetu Lada
0 x
Ja som myslel na tieto:
http://www.meanwell.com/search/AD-55/AD-55-spec.pdf
http://www.meanwell.com/search/AD-55/AD-55-spec.pdf
0 x
27.6 je dobrejch
ja som mal problem s jednym RB 433, umiestnene na chate bez el. pripojky, riesene solarnym clankom 35 V, regulator, 4x autobateria seriovo-paralelne zapojenie,
vystup 28V, napatie z regulatora bolo fixne nedalo sa menit...
udaje na rb pre napajanie 10-28V (dost velky rozsah)
pri tomto napajani islo rb cca 3-4 dni potom zamrzlo (islo o nove RB, 3x som ho bol restartovat)
pred reklamaciou som vyskusal este pripojit stabilizator na 24V, po jeho namontovani RB ide ako vino....
preto si myslim ze tie hodnoty su asi dost hranicne a ja osobne by som sa k tej hranici nepriblizoval...
0 x
hoši, přečtěte si manual k RBčku. Nad 28V se RBčko vypíná a přežije až do 100V ale nefunguje. NIc se mu nestane akorát se vypne. V těhle případech stačí dát do cesty 1-2 usměrňovací diody aby snížily napětí a je to v pořádku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Ty teda ke kazdemu AD-55 davas jeste diody?
Je to nutne delat tuto upravu? Myslel jsem ze tim to je to hotove reseni.
Nestaci to stahnout tim potenciometrem?
Je to nutne delat tuto upravu? Myslel jsem ze tim to je to hotove reseni.
Nestaci to stahnout tim potenciometrem?
0 x
podla toho co napisal hapi a mojej skusenosti by som tam nenechal osobne napatie 27,6V aj ked by to podla vsetkeho nemalo robit problemi,
ja som mal stabilizator na 24V tak som tam dal ten, pokial sa to da na tom zdroji regulovat potenciometrom alebo trimerom tak to zreguluj tym...
ja som mal stabilizator na 24V tak som tam dal ten, pokial sa to da na tom zdroji regulovat potenciometrom alebo trimerom tak to zreguluj tym...
0 x
stačí to stahnout na zdroji, ale baterie nebude na plno nabitá. Záleží taky jak dlouhý máš kabely k zařízení. Mě tu jeden AD55B tahá 2xRB433AH + 2xRB411 asi na 15m kabelu a choději v pohodě. Napětí na bateriích je nastavený na 27.4 a na svorkách k zařízení je asi o něco víc ale chodí to. Jako dioda je nejjednoduší možnost bez zbytečnýho vyzařování tepla a ztrát. Můžeš napětí na bateriích stahnout až na 27V(2x13.5V) což by vadit nemělo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
čus lidi jak je to s tim vašim AD55B ? já jsem koupil zdroj S-100F a jelikož tam na vystupu nema b, ale jenom 2x +V a 2x COM tak předpokládám, že použít jako zálohovaný baterkou nejde, v popisu ale teda potom trochu nechápu větu: Doba překrytí výpadku sítě >20ms/230V AC
no ale to uplně nejhlavnější je to, že jsem ho zkusil nasadit jelo na tom 7 zařízení (NS a bullety) a zdroj nějakouc hvilku jel normálně ale asi po dvou dnech to jakoby celý zdechlo...
tak sem trochu nechápal a zdroj vyměnil za jinej - http://ges.cz/-mw-7h50gs-ges07506650.html mimochodem doporučuju těm co nepotřebujou zálohovat... a ten mi tam jede už asi půl roku bez problémů... jinak když jsem na ten bod přišel tak ten zdroj jakoby nevykazoval žádné napětí, (měřil jsem to měřákem) tak jsemho vzal domu a chtěl jsem zjištovat co se stalo no a k mému velkému překvapení doma najednou zase jel...
tak tohle jsem fakt trochu nepochopil..
no ale to uplně nejhlavnější je to, že jsem ho zkusil nasadit jelo na tom 7 zařízení (NS a bullety) a zdroj nějakouc hvilku jel normálně ale asi po dvou dnech to jakoby celý zdechlo...
tak sem trochu nechápal a zdroj vyměnil za jinej - http://ges.cz/-mw-7h50gs-ges07506650.html mimochodem doporučuju těm co nepotřebujou zálohovat... a ten mi tam jede už asi půl roku bez problémů... jinak když jsem na ten bod přišel tak ten zdroj jakoby nevykazoval žádné napětí, (měřil jsem to měřákem) tak jsemho vzal domu a chtěl jsem zjištovat co se stalo no a k mému velkému překvapení doma najednou zase jel...
tak tohle jsem fakt trochu nepochopil..
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček