❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
jaký alix pro duální spoj?
jaký alix pro duální spoj?
asi bych koupil tento: ALIX 3D2 LX800/500MHz + jirous krabičku, kterou bych přidělal na 29 duplexní jirsku, jen nevím jestli to zvládne 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
děláš si srandu? alix je neni hračka jako RBčka. Alix zvládne duplex levou zadní a zvládne i turbo duplex na plnej průtok a ještě neni zadejchanej. Alixe ti můžu jenom doporučit protože to je pan zařízení a nerušeji se v něm karty mezi sebou. Co si budeme povídat, nepotřebuje aktivní chlazení a RB800 strčí do kapsy. Jeho bolístka je jenom v tom, že má napájení omezený do 20V což je aktuálně jeho jedinej problém ale myslim že kdybych se podíval na napájecí obvody, tak zjistim, že to omezení bude jenom ve vstupních kondenzátorech takže pouhou výměnou by to sneslo i víc.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
no tak napájení mě vůbec nepálí...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Alix je vybornej, jedinej problem co mel starsi 2c2, nebo alespon kus co tady mam ja, ze po kolisnuti site se zasekne, pomohl az off/on napajeni, watchdog nic, ted je to napajeno AD55 a je klid. Jinak vykon, spotreba, stabilita excelentni.
0 x
může mi ještě někdo poradit jak tam dostanu router os, tento wrap jsem niky neměl tak vůbec nevím...
0 x
mate to taky normalne v outdoor boxu nekde na stozaru ? Jak to snasi -teploty ? Provozni teplotu pisi 0-50. Doted jsem vystacil s RBckama,alechci prejit na Alixy vsude.
0 x
já bych také vystačil s rbčkama kdyby bylo nějaké rb co má dobré rozvržení slotů na karty, bohužel rb600 jsou v háji a kupovat rb800 je silně neekonomické 

0 x
koupíš si redukci na IDE a nacpeš to normálně skrz netinstall nebo CDčkem při bootu. Normálně na ferovku vysmahneš to iso pro x86 na cdčko, nabootuješ a nainstaluješ na CFku v IDE a hotovo. nebo to jde přes čtečku CF karet z pohodní woken.
0 x
na stožáru vydržeji v outdor boxu bez problému.
0 x
koupíš si redukci na IDE a nacpeš to normálně skrz netinstall nebo CDčkem při bootu. Normálně na ferovku vysmahneš to iso pro x86 na cdčko, nabootuješ a nainstaluješ na CFku v IDE a hotovo. nebo to jde přes čtečku CF karet z pohodní woken.
Kdyz instalujes MK na CF kartu vetsi nez 512MB v redukci na PC, tak pak v setupu Alixe nastavujes IDE na CHS nebo LBA?
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
dobrá otázka, ale nevim, neni to jedno? zkus a uvidíš.
0 x
Selič píše:koupíš si redukci na IDE a nacpeš to normálně skrz netinstall nebo CDčkem při bootu. Normálně na ferovku vysmahneš to iso pro x86 na cdčko, nabootuješ a nainstaluješ na CFku v IDE a hotovo. nebo to jde přes čtečku CF karet z pohodní woken.
Kdyz instalujes MK na CF kartu vetsi nez 512MB v redukci na PC, tak pak v setupu Alixe nastavujes IDE na CHS nebo LBA?
Nikdy jsem v biosu alixe nebyl, cpem do toho ruzne karty a nikdy zadny problem

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Zkousel jste nekdo jaky traffic ten LX800 procak utahne ? Na jednom bodu mam pripojeno cca. 50 lidi a jeste dva uplinky (mam tam ten LX800 s RB14) a vcetne FW a SQ to jede ve spicce na cca. 60% pri trafficu kolem 25mbps / 8mbps. Diky za info. 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
samotnej utahne plnej duplexní nstreme v turbu. S pravidly to bude klesat řekl bych rost rychle. Ale víš jak to je. APčko se má starat o wifinu a FW a prasácký SQ má ject na bráně do netu.
0 x